Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен снеговалеж на места в Старозагорска област

На двата старопланински прохода Шипка и Хаинбоаз от часове вали сняг. Снежната покривка е около 5 см, настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост, съобщиха за Радио Стара Загора от Областното пътно управление. Няма въведени ограничения на движението в региона. Преминава се при зимни условия. 

Сняг вали още в района на Гурково, Мъглиж, Павел баня и село Ягода. 

В старозагорския участък на автомагистралите "Тракия" и "Марица" температурите са положителни, видимостта е добра. Пътните настилки на двата аутобана са мокри от падналия дъжд. 


По публикацията работи: Таня Балабанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Искат областият управител на Хасково да спре решение за фотоволтаичен парк

Областният управител на Хасково да спре решението на общинския съвет, което касае изграждането на фотоволтаичен парк край селата Книжовник и Долно Воиводино. За това призоваха днес от групата на  „Спаси Хасково“, които смятат, че сделката е..

публикувано на 30.04.24 в 12:53
Парк

Оргинизират туристически поход на 1 май в Стара Загора

Еднодневен туристически поход под надслов „Животът изисква движение“ организират на 1 май от Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ и Образователен и туристически център „Кукуряк“...

публикувано на 30.04.24 в 11:39

На 11 май награждават талантливите млади математици на Стара Загора

Талантливите млади математици ще бъдат отличени в Стара Загора на церемония в Стара Загора. Награждаването се организира за поредна година в навечерието на 24 май от фондация „Математика без граници“ и бивши ученици от Средношколския център по..

публикувано на 30.04.24 в 10:17

Подменят водопроводите в николаевското село Едрево

Два проекта на стойност над 3 млн. и 77 хил. лв. ще се реализират в едно от селата на община Николаево - Едрево, по Инвестиционната програма, одобрена със Закона за държавния бюджет. Проектите са за реконструкция на външен водопровод и на вътрешна..

публикувано на 30.04.24 в 09:29

Изграждат асансьор за хора с увреждания в сградата на Община Павел баня

Асансьор за хора с увреждания ще бъде изграден към сградата на Общинска администрация – Павел баня. Това съобщи кметът Иса Бесоолу. Съоръжението ще се реализира по проект „Красива България”, по който Общината кандидатства преди време. Ще бъдат..

публикувано на 30.04.24 в 09:25

Старозагорче е първо в поетичен конкурс на българското училище в Париж

12-годишната Мария-Роза Мирчева от VI „д“ клас на Шесто основно училище „Свети Никола“ спечели първо място в Международния литературен конкурс "Вълшебното перо" за 2024 г. на българското училище "Иван Вазов" в Париж.  Стиховете на Мария-Роза са..

публикувано на 30.04.24 в 06:47

Безплатна "Зелена зона" в Стара Загора за празниците

Паркирането в границите на „Зелена зона“ в Стара Загора ще бъде без заплащане от 1 май /сряда/ до 6 май /понеделник/ включително. От 7 май (вторник) работното време на зоната ще бъде обичайното – от 8.00 до 18.00 часа .

публикувано на 30.04.24 в 05:50
Искра Михайлова

Искра Михайлова води листата на "Възраждане" в Стара Загора

ПП "Възраждане" регистрира листа с 22 кандидати за народни представители в 27 МИР-Стара Загора. В одач на листата е Искра Михайлова. Тя е народен представител в 47, 48, и 49-ото Народно събрание. На втората позиция е настоящият народен представител на..

публикувано на 29.04.24 в 20:11
Община Стара Загора

Довършват ремонтите в "Три чучура-юг" и "Самара" в Стара Загора

Четири старозагорски квартала – „Три чучура-юг“, „Самара 1“, „Градински“ и „Зора“, са част от инвестиционната програма на Община Стара Загора през тази година. Подобрения са предвиждат и за парковете „Алана“ и „Пети октомври“, където предстои да се..

публикувано на 29.04.24 в 17:01
проф.Георги Рачев

Очаква ни динамично майско време

Времето в началото на май ще е типично за това време на годината. Това прогнозира в ефира на Радио Стара Загора климатологът проф. Георги Раче в. Той отбеляза, че над по-голямата част от страната именно през този месец падат най-много валежи от..

публикувано на 29.04.24 в 17:00