Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Може да се обсъди отново маршрута на специализирания микробус за хората с увреждания в Стара Загора

Снимка: Деян Денев

"Не е проблем да се направи нова среща с хората от Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в Стара Загора, за да се изяснят допълнителни точки от града, които искат да посетят и да се включат в маршрута на специализирания микробус“. Това коментира за Радио Стара Загора Гергана Тодорова, директор на Домашен социален патронаж към община Стара Загора. Институцията стопанисва микробуса и се грижи за графика на придвижване от юли миналата година. Повод за коментара е оплакване на потребител от Дома се оплака, че маршрута на микробуса не е съобразен с нуждите на хората с увреждания, които имат необходимост от повече време примерно когато пазаруват.

Гергана Тодорова, добави, че до нея не е стигала такава информация, но не изключва нова среща с потребителите на Дома, за да се изяснят нуждите им от транспорт.

"При установяване на нарушения на въведените организация от водачите на автобуса ще бъдат предприети административни мерки“, каза още директорът на Социалния патронаж.  

Тя обаче припомни, че специализирания превоз се използва от хора с физически увреждания от целия град. Прави се максималното, за да се удовлетворят нуждите на всички.

Микробусът обслужва трудноподвижни и възрастни хора, хора претърпели злополука, предоставя специализиран транспорт с електрохидравлична рампа за инвалидни колички. Когато човек трябва да стигне на време за преглед, медицински процедури или работното си място е важно да може да разчита на специализирана помощ. Затова е и създадена услугата от адрес до адрес. Бяха направени срещи с Дома и те посочиха местата, които обикновено искат да посещават.“, каза Тодорова.

Тя припомни, че микробусът няма почивен ден, ползва се и делници и празници.

Пътува по график, поставен на видно място в Дома. В маршрутите са включени големи търговски вериги, административни институции, банки, културни центрове, централен кооперативен пазар и други и отдалечени точни на града.
По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:

Още от категорията

Мъгла на АМ "Тракия" и частично заледени настилки в прохода Шипка

Частично заледяване на пътната настилка през прохода Шипка очаква шофьорите. Температурата тази сутрин 4 градуса под нулата. Времето е ясно и без ограничения. Сухи са настилките в Прохода Република. Мъгла на места затруднява видимостта по АМ Тракия в..

публикувано на 29.02.24 в 06:34

Изложба „Аз съм българче, обичам…“ организират и тази година в зала „Байер“

На 29 февруари, от 18.00 часа, в зала „Лубор Байер“ за поредна година нареждат традиционната изложба „Аз съм българче, обичам…“, по повод Националния празник на България - 3 март. Тя се организира от Школа за изобразителни изкуства при Читалище..

публикувано на 28.02.24 в 19:13

Превантивно-информационна кампания на МКБППМН ,,Обединени срещу насилието“ инициира събития за дванадесета година в Стара Загора

Съвместни инициативи по повод 28 февруари – Световен ден против тормоза в училище, известен още като Ден на розовата фланелка, реализират Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община..

публикувано на 28.02.24 в 19:10

Програма за нови възможности за финансиране на културни събития в Стара Загора представи ресорният зам.-кмет на Общината Милена Желева

В Културен център „Стара Загора“ се проведе информационна среща във връзка с проекта на Правилник на Програма „Култура“ на Община Стара Загора. Ресорният заместник-кмет на Община Стара Загора Милена Желева даде разяснения и обясни важните акценти по..

публикувано на 28.02.24 в 18:56

Щъркелите подраниха

В навечерието на националния ни празник, бели щъркели избраха емблематичния за старозагорци монумент "Самарско знаме" за своята почивка по време на дългия път на миграцията.  Обичаните от всички предвестници на пролетта бяха заснети от доброволците..

публикувано на 28.02.24 в 17:04

"Червеният пират" вероятно е от Сливен. Заплашвал е кметове и съветници

В Районната прокуратура в Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща. Предполага се, че това е т.нар. "Червен пират",..

публикувано на 28.02.24 в 16:58

Извършват укрепителни дейности по фасадата на бившия АГ-комплекс

УМБАЛ „Киркович“ ще извърши дейности по укрепване на фасадата на сградата на акушеро-гинекологичния комплекс в центъра на Стара Загора. Такива предстои да бъдат реализирани на 4 март, разкри директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. От 3..

публикувано на 28.02.24 в 16:55

От средата на март стартира изплащането на още 150 лева еднократна помощ за учениците

Изплащането на втората половина от отпуснатите еднократни помощи за учениците от първи, втори, трети, четвърти и осми клас ще стартира на 15 март. Това съобщи Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стара Загора. Сумата..

публикувано на 28.02.24 в 16:30

Да внимаваме при избора на мартеници, съветват от "Ние, потребителите"

Само ден остава до 1 март, когато всички ще закичим или ще сложим на ръцете си червено-бели мартеници. И тази година търговците и майсторите на мартеници са се постарали да задоволят с голямо разнообразие всеки вкус на клиентите. Предлагат се не само..

публикувано на 28.02.24 в 16:26

Земеделци и пчелари отварят вратите на стопанствата си за гости в инициативата "На гости на Тунджа"

Земеделци и пчелари в община Тунджа отварят вратите на стопанствата си за посетители от всякаква възраст. Това е част от инициативата наречена "На гости на Тунджа", а целта на проекта е посетителите не просто да наблюдават и разглеждат, а и да..

публикувано на 28.02.24 в 16:12