Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

Снимка: wikipedia.org

Атмосферното налягане e малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има на места над югоизточната половина от страната. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността.

Ще духа до умерен, в източните райони до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.


По публикацията работи: Полина Владимирова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната в проучване за активна прозрачност

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната според проучване на програмата „Достъп до обществена информация“ за 2023 година. Данните бяха представени на онлайн пресконференция. Проучването за активна прозрачност е..

публикувано на 23.05.24 в 09:07

Пускат костенурките от Спасителния център за диви животни в естествената им среда

23 май е Световен ден за защита на костенурките. Отбелязва се от 2000 г. по инициатива на Американската организация за защита на костенурките. В световен мащаб съществуват 328 вида и са най-застрашената от изчезване група гръбначни животни.  Около..

публикувано на 23.05.24 в 08:56

Жълт код за значителни валежи в 13 области на страната

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност за 13 области на страната издаде за днес Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч,..

публикувано на 23.05.24 в 05:00

Ученици подредиха изложба в Дома на науката и техниката „Джон Атанасов" в Ямбол

В навечерието на Деня на българската просвета и култура възпитаници на  иновативно училище „Св. Климент Охридски" подредиха  свои творби в Дома на науката и техниката „Джон Атанасов" в Ямбол. Идеята е изложбата да стане традиционна.  В експозицията са..

публикувано на 22.05.24 в 18:52

Начално училище „Димитър Благоев“ е сред отличените с наградата "Стара Загора"

В навечерието на 24 май община Стара Загора връчи наградите за значими постижения в областта на науката, образованието и културата. Сред отличените с наградата „Стара Загора“ в направление „Наука и образоване“ е и Начално училище „Димитър..

публикувано на 22.05.24 в 17:05

Отбелязват 10 години от завръщането на белошипата ветрушка в България

Десет години от завръщането на белошипата ветрушка в България и Деня на НАТУРА 2000 отбелязаха днес в Спасителния център за диви животни на организацията „Зелени Балкани“ в Стара Загора. Тази птица е дребен вид сокол, който се отнася към..

публикувано на 22.05.24 в 16:52

В Сливен откриха фотограска изложба за Деня на биоразнообразието

Фотографска изложба по повод международния Ден на биоразнообразието бе открита днес в Сливен. В нея са събрани  повече от сто интересни животински и растителни вида, част от които са доста редки. Изложбата е под надслов „В дивото". Автори на..

публикувано на 22.05.24 в 16:38

В област Ямбол са сформирани 228 избирателни секции

Близо 1800 членове на секционни избирателни комисии в Ямболска област ще участват в предвидените обучения за предстоящите избори на 9 юни. През следващата седмица започват и демонстрациите за машинно гласуване. 228 са сформираните секции в Ямболския..

публикувано на 22.05.24 в 15:54

17 двойки ще бъдат подпомогнати за инвитро и инвиво процедури в Хасково

Комисия, определена със заповед на Кмета на Община Хасково, за финансово подпомагане на процедури инвитро и инвиво на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми на територията на Община Хасково, разгледа подадените 17 (седемнадесет) заявления..

публикувано на 22.05.24 в 15:36

Разследват полицай от Твърдица заради клипове с нецензурно съдържание

Дирекция "Вътрешна сигурност" е започнала разследване срещу полицай от Районното управление в Твърдица във връзка с евентуалното му участие в тиражирането в социалните мрежи на видеоклипове и коментари с нецензурно съдържание. Образувано е и..

публикувано на 22.05.24 в 14:42