Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Троев за книгата "Отвъд тревожността"

Всяко второ лице е засегнато от някаква форма на тревожност или има близък, който страда от нея

| Интервю

Психологът Даниел Троев представи своята първа книга, озаглавена "Отвъд тревожността", като резултат от години на работа с хора, страдащи от тревожност, паник атаки и емоционални притеснения. В интервю за Радио Стара Загора, Троев споделя, че вдъхновението за книгата му идва от интензивната му работа с хора, които търсят подкрепа и насоки за преодоляване на своите емоционални бариери.

"Всяко второ лице е засегнато от някаква форма на тревожност или има близък, който страда от нея," обяснява Троев.

 Той отбелязва, че живеем в епоха на забързано и стресово ежедневие, което оказва сериозно влияние върху нашето психическо и физическо здраве.

"Шансът за преодоляване на тревожността е реален. Необходима е адекватна грижа за нашето ум и тяло.",каза още психологът.

В книгата си и в своята работа Троев се фокусира върху развиването на умения за емоционална регулация и регулиране на нервната система, които смята, че са от ключово значение за справяне с тревожността.

"Има изисквания, които трябва да полагаме почти ежедневно, за да постигнем вътрешна хармония и благополучие."

„Отвъд тревожността" обещава да бъде източник на вдъхновение и насоки за всички, които преживяват подобни емоционални състояния. Троев се надява, че книгата му ще послужи като източник на надежда за тези, които търсят пътя към по-спокойно и уравновесено съществуване.

Цялото интервю с психологът Даниел Троев, чуйте в прикачения звуков файл


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хрониките на Стефан Цанев са най-скъпият подарък за пълния отличник на гимназията по строителство

   Живко Желязков завърши Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия с пълно отличие и бе изпратен от своите съученици на крака с бурни ръкопляскания.  В семейството му никой, освен единият му дядо не се занимава със..

обновено на 24.05.24 в 09:57

24 май- празникът, който се е чествал в Стара Загора винаги, независимо от трудното време

Войните, нито бедността и недоимъкът или купонната система не са станали повод в Стара Загора да не бъдат провеждани тържества за Деня на буквите век назад.  Афиш на празничните прояви, подготвени от Общината за 24 май 1917 година се пази в архивите на..

публикувано на 24.05.24 в 09:10

С богата празнична програма Българското училище във Флоренция празнува 24 май

Един от най-красивите градове на Италия – Флоренция от две години си има и българско училище, което е филиал на неделното училище "Асен и Илия Пейкови" в Рим. Повече от месец учениците се подготвят  24 май  -  Ден на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 24.05.24 в 10:00

Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024

Три културни събития ще бележат съпътстващата програма на филмовия фестивал „Златната липа“ 2024 в Стара Загора, който ще се състои от 1 до 5 юни, съобщават организаторите. Първото от тях е изложба с картини на известния актьор и директор на Сатиричния..

публикувано на 23.05.24 в 13:03
На снимката от ляво надясно: Илиана Искърова, Валентин Глушков - Млад омбудсман на Стара Загора, и Яна Янева

Гласът на младите: Вярваме повече на политиците в Брюксел

В навечерието на избори "две в едно" се обърнахме към активни млади хора от Стара Загора. Те ще гласуват за първи път. Ентусиазирани са, че могат да упражнят избирателни права и следят отблизо обществено-политическия живот у нас и в страните от ЕС...

публикувано на 23.05.24 в 11:55

Как мечтите се сбъдват с мотивация и труд - приказка за абитуриенти

В навечерието на 24 май, когато младите хора завършват средното си образование, често въпросът за академичното и професионалното им бъдеще буди любопитство у околните. Самите абитуриенти имат отправна точка и яснота как ще продължат напред, но не е изключен..

публикувано на 22.05.24 в 17:44

Ученици от 9 ОУ "Веселин Ханчев" снимат филм за Стара Загора

Ученици от Девето основно училище "Веселин Ханчев" снимат филм за Стара Загора. Децата са възпитаници на групата по актьорско майсторство "В кадър" с ръководител Петя Стефанова. Лентата на младите актьори е озаглавена "Стара Загора - център на..

публикувано на 22.05.24 в 16:33

Пътуват ли старозагорци през празничните дни?

Хората се възползват от всеки празник за пътуване, споделя Дарина Василева, управител на туроператорска агенция. През този уикенд (24-27.05) най-предпочитани са кратките дестинации като Истанбул, Гърция и Охрид, както и спа курорти и..

публикувано на 22.05.24 в 14:12

Когато мечтите стават реалност

Срещаме Ви с двама абитуриенти от Математическата гимназия в Стара Загора. Това са Теодора Добрева и Любен Карбанов, които ще продължат образованието си в Нидерландия тази есен. Теодора ще изучава "Изкуствен интелект" в Грьонинген, а Любен ще следва..

публикувано на 22.05.24 в 09:57

Да отглеждаш зеленчуци с вкуса от детството на село

Как поляна се превръща в зеленчукова градина, как се развива земеделие без да се ползва мотика, лопата и фреза и може ли едно младо семейство да се издържа от производството на екологично чисти зеленчуци?  За да потърси отговори на тези..

публикувано на 20.05.24 в 14:50