Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

670 грации участват в турнира „Фея под липите“

От днес до неделя старозагорският клуб по художествена гимнастика „Елит“ е домакин на 18-тото издание на турнира „Фея под липите“. В спортна зала „Иван Вазов“ ще се изявят 670 гимнастички, представящи 23 български клуба, както и гостенки от Израел, Италия и Франция. Официалното откриване бе от 13 часа днес, а след него са изпълненията на ансамблите. След 17 ще стартират участието си представителките във възраст жени. „В тази възраст интересът е голям“, сподели пред радио „Стара Загора“ Кремена Ангелова, старши треньор на „Елит“, която за поредна година е основният организатор на състезанието. В събота изпълненията на подиума ще започнат от 8.30, а в неделя от 8 часа. От домакините ще се представят 35-40 грации. Изненадата е голяма видеостена, на която ще се излъчва състезанието, както и реклами на помогналите да се реализира това издание на турнира. „Изключителен интерес, голям турнир се очертава“, коментира Кремена Ангелова. Подробности – в прикачения файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Берое" пусна абонаментни карти по 200 лв.

Абонаментните карти на "Берое" за сезон 2024/25 вече са налични , съобщиха от клуба. Сезонните карти, които дават право на посещение на домакинските двубои от efbet Лига и Купата на България, може да закупите от фен магазина зад Съда (ул. "Захарий..

публикувано на 23.07.24 в 16:02

Силен финал на сезона за плувци от клуб „Траяна“

В Пазарджик бе проведен последният летен шампионат по плуване. По сините коридори стартираха 328 състезатели от 59 български клуба във възрастова група юноши и девойки младша възраст. „От „Траяна“ участваха 15 състезатели“, съобщи за радио..

публикувано на 23.07.24 в 14:57

"Берое" започна сезона с победа

"Берое" започна новия сезон в първенството с успех. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари се наложиха с 1-0 при гостуването си на новака "Септември" на старта на шампионата. Интернационалната селекция на старозагорския тим изигра добър мач и заслужено се..

публикувано на 22.07.24 в 23:13

Талант от ДФК "Шампион" ще бъде на проби в Загреб

В края на миналия месец ДФК „Шампион“ Стара Загора имаше последно изпитание преди лятната пауза. Играчите на клуба участваха в силен международен турнир в Несебър. Старозагорци постигнаха победи над връстниците си от „Академик“ Свищов и..

публикувано на 22.07.24 в 14:44

Мария Атанасова покри норматив за световно първенство

На 15 юли в София бе проведена контрола на националния отбор по спортна стрелба за покриване на норматив за участие в световното първенство в Перу за юноши и девойки. Възпитаничката на старозагорския клуб „Августа 1992“ Мария Атанасова постигна..

публикувано на 21.07.24 в 15:24

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26