Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Ларднър - от Стара Загора през Оксфорд и по света по пътя на сърцето

| обновено на 29.05.24 в 15:35

Силвия Ларднър е родена в Стара Загора. Но  сърцето я е отвело в южната част на Англия, близо до Оксфорд, тъй като съпругът и Алекс е англичанин. Силвия гради кариера като изследовател на потребителското преживяване  за голяма верига супермаркети. Но, отново следвайки повелите на сърцето,  работи и като доброволец в организацията Sustainable Wantage, която спасява храна. Как става това? Организацията служи като мост между супермаркетите, които даряват продукти малко преди изтичане срока им на годност, и ги предоставя на нуждаещи се хора. За Силвия устойчивото потребление на храна е лична и много важна мисия, за която тя ще разкаже в разговора си с Ина Николова.


Другата страст на Силвия и Алекс Ларднър, са пътуванията по света. Страст, която Силвия е открила, работейки за авиокомпания. А на едно летище се запознава с Алекс и оттогава споделят любовта, включително и към пътуванията.

Кои са местата, които най-силно са впечатлили Силвия Ларднър като турист? А кои са местата, които тя показва на свои гости в Стара Загора и околностите? И за това ще чуем в следващия разговор.По публикацията работи: Димитрина Николова

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Марияна Рядкова: Избрах свободата пред сигурността

Днешният гост в рубриката се казва Марияна Рядкова. Тя е била медицинска сестра, а после – певица. Родена е по времето на социализма и в младостта си е живяла в условията, в които пътуванията по света са не са били толкова лесна работа. А една картичка..

публикувано на 11.04.24 в 17:51
Фотина Вълчева

Българи зад граница ремонтират с доброволен труд бъдещ обучителен център на учителя Теодосий Теодосиев

Фотина Вълчева в продължение на 26 години е била начален учител в родния Бургас. От 10 години заедно със семейството си живее в Лондон. Там също продължава да обучава деца. Любовта към България остава важна част от живота й и, както много други..

публикувано на 12.03.24 в 12:39

Виктор Кадири - един афробългарин в Лондон

Виктор Кадири е роден в Пловдив, следвал е психология, работил е като журналист в радио, занимавал се е с фотография. Преди 8 години необходимостта от промяна го отвежда в Лондон, където живее до днес. В британската столица Виктор Кадири се..

публикувано на 28.02.24 в 15:13

Цвети Апостолов: Българският език и култура са голям подарък, който дължа да дъщеря си

Цвети Апостолов е българска учителка, която живее в английския град Брайтън вече повече от 20 години. Цвети е помощник учител в английско училище, всяка събота учи децата на български език в българско училище, а всеки следобед преподава Йога в..

публикувано на 18.09.22 в 17:26

Тео Тотев: Не чакай идеалните обстоятелства, просто тръгни към мечтата си

Теодор Тотев е компютърен експерт, фотограф и пътешественик. Казва, че и трите му занимания за него са еднакво важни и, за да живее пълноценно, той се старае да намери баланса между всички тях. Завършил е компютърни науки в родния си град..

публикувано на 07.08.22 в 14:11

Архитект Ая Иринкова: В Лондонските сгради съвременност, лукс и традиция се съчетават по неповторим начин

Ая Иринкова е български архитект, последвал любовта си към неповторимия стил и атмосфера на Лондон, за да заживее и развие кариерата си в столицата на Великобритания. Завършила е Университета по архитектура и строителство в София, малко след..

публикувано на 18.07.22 в 12:33

Констанца Колева: Искам изкуството ми да доставя радост

Констанца Колева е българска художничка, която живее в Лондон. Работила е в Британския музей, в галерия в Барселона, а в момента преподава изобразителни изкуства в средно училище в Западен Лондон. На 29 юни предстои откриването на изложба с..

публикувано на 26.06.22 в 11:46

Виолета Иванова: Българите зад граница са жадни да покажат на света нашите красиви традиции

Автор: Ина Николова Нов рекорд за най-много изиграни български хора (106) от автентичен и нов български фолклор беше поставен в английския град Дарби. Това се случи на събитие, организирано на 21 май тази година от Асоциация "България" и Folk..

публикувано на 07.06.22 в 14:35

Британците получават четиридневен уикенд, за да отбележат Платинения юбилей на своята кралица

Великобритания трескаво се подготвя за масовите тържествени чествания на Платинения юбилей, ознаменуващ 70 години от възкачването на трона на настоящия британски монарх Кралица Елизабет Втора.  Тази година британците ще получат два допълнителни..

публикувано на 30.05.22 в 17:04

Кеворк Парсехян за потайностите на Лондонското метро (снимки)

Кеворк Парсехян е музикант, филолог, преподавател по английски език и журналист от Хасково. Емигрира в Лондон през 1998-ма година заедно със съпругата си. Преди това в Хасково е преподавал английски език в частна школа, бил е и репортер в..

публикувано на 24.05.22 в 11:05