Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско семейство постигна в емиграция финансовата си свобода

"Стъпках егото си в английската кал, но там открих диаманти", казва юристката Джули Димитрова

В това интервю ще ви разкажем една история на успеха. Тя започва тривиално и все още не е завършила, но краят й се вижда и той е щастлив.

Едно семейство с шестгодишен син, което има добър живот в България, претърпява финансов крах. И прави това, което и много други българи – за да започнат начисто те сменят всичко, дори държавата. Местят се в Англия, но за разлика от мнозина, не за да работят и да се върнат у дома с кола и спестявания за нова къща. Плановете им са да постигнат истинска финансова свобода и да поддържат висок стандарт на живот без да се налага да работят, а да пътешестват и да се радват на живота.

За тази цел те четат книги, но не само се  вдъхновяват от написаното, а и го прилагат, продължават да се учат и не се страхуват да рискуват.

Как изглежда мечтата им и докъде са стигнали в осъществяването и, чуйте в звуковия файл от разговора на Ина Николова с Анжела Димитрова, наричана от  всички Джули. 

Във втората част от разговора с Джули Димитрова ще чуем  за компромисите, които им се е наложило да направят по пътя към мечтата им, която включва и къща в Тоскана. А също и какви са стъпките, които всеки може да предприеме, за да успее.

Къде Джули и семейството й са открили своята "златна мина" и как са я намерили? Тя казва, че планът им е била внимателно и трезво разработен, но все пак, намесил ли се е и късметът? Ще чуем в третата част на разговора.

Всичките си пътешествия Джули описва в блога си "Julie and the world".

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българка, живееща в Лондон описа места, емоции и преживявания из разни светове в книга

Цветелина Стефанова е част от българската диаспора в Лондон. Родена е в София. Завършила е българска филология. Работила е като репортер, редактор и коректор в различни вестници в София и страната, като организатор в „Българска кинематография“,..

публикувано на 20.06.24 в 16:10

Силвия Ларднър - от Стара Загора през Оксфорд и по света по пътя на сърцето

Силвия Ларднър е родена в Стара Загора. Но  сърцето я е отвело в южната част на Англия, близо до Оксфорд, тъй като съпругът и Алекс е англичанин. Силвия гради кариера като изследовател на потребителското преживяване  за голяма верига супермаркети. Но,..

обновено на 29.05.24 в 15:35

Марияна Рядкова: Избрах свободата пред сигурността

Днешният гост в рубриката се казва Марияна Рядкова. Тя е била медицинска сестра, а после – певица. Родена е по времето на социализма и в младостта си е живяла в условията, в които пътуванията по света са не са били толкова лесна работа. А една картичка..

публикувано на 11.04.24 в 17:51
Фотина Вълчева

Българи зад граница ремонтират с доброволен труд бъдещ обучителен център на учителя Теодосий Теодосиев

Фотина Вълчева в продължение на 26 години е била начален учител в родния Бургас. От 10 години заедно със семейството си живее в Лондон. Там също продължава да обучава деца. Любовта към България остава важна част от живота й и, както много други..

публикувано на 12.03.24 в 12:39

Виктор Кадири - един афробългарин в Лондон

Виктор Кадири е роден в Пловдив, следвал е психология, работил е като журналист в радио, занимавал се е с фотография. Преди 8 години необходимостта от промяна го отвежда в Лондон, където живее до днес. В британската столица Виктор Кадири се..

публикувано на 28.02.24 в 15:13

Цвети Апостолов: Българският език и култура са голям подарък, който дължа да дъщеря си

Цвети Апостолов е българска учителка, която живее в английския град Брайтън вече повече от 20 години. Цвети е помощник учител в английско училище, всяка събота учи децата на български език в българско училище, а всеки следобед преподава Йога в..

публикувано на 18.09.22 в 17:26

Тео Тотев: Не чакай идеалните обстоятелства, просто тръгни към мечтата си

Теодор Тотев е компютърен експерт, фотограф и пътешественик. Казва, че и трите му занимания за него са еднакво важни и, за да живее пълноценно, той се старае да намери баланса между всички тях. Завършил е компютърни науки в родния си град..

публикувано на 07.08.22 в 14:11

Архитект Ая Иринкова: В Лондонските сгради съвременност, лукс и традиция се съчетават по неповторим начин

Ая Иринкова е български архитект, последвал любовта си към неповторимия стил и атмосфера на Лондон, за да заживее и развие кариерата си в столицата на Великобритания. Завършила е Университета по архитектура и строителство в София, малко след..

публикувано на 18.07.22 в 12:33

Констанца Колева: Искам изкуството ми да доставя радост

Констанца Колева е българска художничка, която живее в Лондон. Работила е в Британския музей, в галерия в Барселона, а в момента преподава изобразителни изкуства в средно училище в Западен Лондон. На 29 юни предстои откриването на изложба с..

публикувано на 26.06.22 в 11:46

Виолета Иванова: Българите зад граница са жадни да покажат на света нашите красиви традиции

Автор: Ина Николова Нов рекорд за най-много изиграни български хора (106) от автентичен и нов български фолклор беше поставен в английския град Дарби. Това се случи на събитие, организирано на 21 май тази година от Асоциация "България" и Folk..

публикувано на 07.06.22 в 14:35