Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора:

Започна прием на молби за помощи за отопление в Агенцията за социално подпомагане

Подпомагат се и семейства н ученици

До този момент за област Стара Загора са подадени 850 заявления за целевата помощ за отопление за сезон 2024/ 2025 година. Това съобщи в студиото на радио Стара Загора Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора.  Подаването на заявления и декларации започна на 1-ви юли продължава до 31-ви октомври. Целевата помощ е за периода от 5- те зимни месеца – от ноември до март, тя е в размер на около 550 лева и се превежда еднократно.

През миналата година за помощта са били подадени близо 12 000 молби за помощи за отопление, от тях са били одобрени 9 000, каза още Петя Чакърова.

"Обитаваното от лицата жилище да бъде единствено за тях, да не осъществяват дейност като еднолични търговци и да нямат участие в капитала на търговско дружество, да нямат доходи от движимо или недвижимо имущество, да нямат сключени договори  за предоставяне на собственост срещу задължение за издръжка или гледане или прехвърляне на имоти през последните две години. Това са условията, на които лицата трябва да отговарят, за да получат помощта", уточни директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора. 

От 1-ви юли започна и прием на документи за еднократна помощ в размер на 300 лв. за семействата с ученици от първи до осми клас, съобщи още Петя Чакърова.  

Там няма критерии за доходи, а родителите или настойниците на първокласници и осмокласници трябва да подадат заедно със заявленията за помощ и удостоверение за записване от учебното заведение.

При направени от ученика повече от 5 неизвинени отсъствия или, ако се окаже, че ученикът не е записан, помощта се връща от родителите.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Продължава гасенето край Харманли, вече няма опасност от взрив

Продължава борбата с пжара в района на Хармални на изхода към Любимец. Екипите на пожарната са предотвратили възможността да стигне до близката бензиностанция и цистерните с гориво. Там към този момент няма опасност. Продължава обаче гасенето на огъня...

публикувано на 18.07.24 в 19:04

42-годишен мъж е задържан за пожара в село Димитриево

Умишлено предизвикан пожар изпепели къщи в чирпанското село Димитриево и спря влаковете в района. В 11:36 часа днес е постъпил сигнал за пожар в селото. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната, информират от пресцентъра..

публикувано на 18.07.24 в 17:32

Пожар пламна край бензиностанция в Харманли, има опасност от взрив

Голям пожар на метри от бензиностанция в Харманли. На място са много екипи на пожарната и полицията. Има опасност от взрив. В района има цистерни с гориво. Бeнзиностанцията е по пътя за Любимец. От Областното Пътно управление съобщават, че..

публикувано на 18.07.24 в 17:12

Десетилетия ще са нужни за възстановяването на горите в Сакар

При  поразените от пожар територии в Сакар изгоряха повече от 110 хиляди дка, четвърт от които – горски фонд. Земноводни, влечуги, бозайници, насекоми са сред засегнатите видове. За да се върне към естествените процеси , на природата ще са нужни..

публикувано на 18.07.24 в 16:43

В битката за земя производители палят стърнища на свои колеги

Земеделски производители у нас целенасочено палят стърнищата на свои колеги, заради което впоследствие потърпевшите губят право на европейски субсидии. Сигнали за подобни притеснителни практики в конкуренцията за земеделска земя се появяват в..

публикувано на 18.07.24 в 16:06

Умишлен палеж в село Димитриево, община Чирпан, има изгорели къщи

Пожар е избухнал в село Димитриево, община Чирпан. С огъня се борят шест екипа на пожарната, на място е и кметът на община Чирпан - Ивайло Крачолов и областният управител на Стара Загора Методи Марков.  Пожарът е умишлен, запалени са гуми, а..

публикувано на 18.07.24 в 15:09

Пожар изгори къщи в Димитриево, спират влаковете към Меричлери

Пожар избухна в чирпанското село Димитриево. Огънят е засегнал няколко къщи и дворни места. Преустановява се движението на влаковете в участъка до загасянето на пожара.  Сигнал за пожара е подаден в 11,36 часа днес. На място са изпратени шест екипа..

публикувано на 18.07.24 в 14:47
Снимки: МВР - Хасково

В Димитровград задържаха голямо количество нелегално оръжие и боеприпаси

Голямо количество нелегално оръжие и боеприпаси задържаха служители на ГДБОП в Димитровград.  Двама мъже на 58 и 42 години са задържани за 72 часа, повдигнато им е обвинение за държане на оръжие и продажба и отчуждаване на оръжията. Част оръжията са..

публикувано на 18.07.24 в 13:30

Павел баня отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски

С поднасяне на венци и цветя павелбанци отбелязаха тази сутрин 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Събитието бе пред едноименния бюст - паметник, дело на скулптура проф. Димитър Рашков. “ Има дати в календара, които..

публикувано на 18.07.24 в 12:09

В Казанлък се преклониха пред Апостола

С рецитал на стихове и песни, изпълнени от децата на Казанлък премина честването на 187 години рождението на Васил Левски в Града на розите. Силното изпълнение на стихотворението “Левски”, написано от Цветан Ангелов и изпълнено от 7 годишния..

публикувано на 18.07.24 в 12:04