Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха бедственото положение в Харманли и Тополовград

Снимка: БГНЕС

Отмениха бедственото положение в общините Харманли и Топовград заради големия пожар, който възникна край село Черепово. 

Със своя заповед областният управител на Хасково Мехмед Атаман отмени бедственото положение в 12:00 часа на обяд днес, тъй като пожарът вече е овладян и няма опасност за населените места. 

Копие от заповедта е изпратено на Министъра на вътрешните работи чрез Оперативен център на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Хасково.

Пламъците обхванаха 12 000 дка гора, сухи треви и храсти. 

Земеделските служби са инструктирани и ще обяснят на стопаните как да подадат заявления за подпомагане.

По публикацията работи: Николета Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Стара Загора ще задържат тротинетки, управлявани в разрез с правилата

От днес Община Стара Загора ще прилага нова мярка, свързана с превенцията на инцидентите с индивидуални електрически превозни средства. Това съобщи секретарят на Община Стара Загора Николай Диков. Повод за изявлението му бе поредното произшествие с две..

публикувано на 08.08.24 в 16:24

Арх. Дора Иванова: Документацията за фестивала "Оупън Бузлуджа" е изпратена на Областна управа, но все още няма договор за продължаване на реставрацията на монумента

Всички нормативни и договорни отношения между фондация „Проект Бузлуджа“ и Областна управа – Стара Загора във връзка с провеждането на фестивала „Оупън Бузлуджа“, който започва тази вечер, са сключени и направени, а цялата документация за това е..

публикувано на 08.08.24 в 15:36
Останките от къщата на сем. Яневи.

Продължава събирането на средства за пострадалите от пожарите в община Болярово

Продължава събирането на средства за пострадалите при пожарите в крайграничната община Болярово. До момента в дарителската сметка са постъпили близо 116 000 лева. Огнената стихия унищожи до основи 13 къщи, между които и тази на семейство..

публикувано на 08.08.24 в 14:01
Димитър Алексиев

Защо преработвателна фабрика купува праскови от Гърция?

 Максималното натоварване на фабричните мощности на преработвателните компании за плодове и зеленчуци е причината за изкупуване на компотни праскови и от Гърция. Това обяви управителят на една от четирите преработвателни предприятия  в България,..

публикувано на 08.08.24 в 13:17

Държавата няма никакви договорни отношения за реставриране на монумента на Бузлуджа

За четвърта поредна година от 8-ми до 11-ти август ще се проведе Фестивалът „Оупън Бузлуджа“. В студиото на Радио Стара Загора областният управител на Стара Загора Методи Марков заяви, че фестивалът ще се проведе, въпреки липсата на необходимата..

публикувано на 08.08.24 в 10:01

Прогноза за времето

Днес ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури..

публикувано на 08.08.24 в 06:46

Въздействащо 3D мапинг шоу ще озари „Оупън Бузлуджа“

За четвърта поредна година от 8-ми до 11-ти август ще се проведе Фестивалът „Оупън Бузлуджа“. Събитието под мотото "Спомени от бъдещето" се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумента Бузлуджа като културна ценност, съобщи за Радио Стара..

обновено на 08.08.24 в 06:39

Деца пострадаха с тротинетка на Аязмото, първа помощ им оказал старозагорец

Две деца, качени на тротинетка , са пострадали в парк Аязмото след като са се движили с висока скорост. Единствен свидетел на инцидента бил Красимир Панчев , който в емоционален пост в социалните мрежи призова родителите да бъдат отговорни към..

публикувано на 07.08.24 в 19:50

Очаква се скоро пожарът край харманлийското село Черепово да бъде обявен за локализиран

Очаква се съвсем скоро пожарът край харманлийското село Черепово да бъде локализиран. Това съобщи зам.-областният управител на Хасково - Митко Петров. "На терен продължават да са 14 и път на пожарната и 2 тежки машини, които, към този момент, не..

публикувано на 07.08.24 в 19:07

Един ранен при пътен инцидент в Стара Загора

Катастрофа между лек автомобил и мотопед стана около 15.00 часа на бул. "Никола Петков" в Стара Загора. Мотопедистът е пострадал, оказва му се медицинска помощ. Тестовете на двамата водачи за алкохол са отрицателни. Няма затруднения в движението.

публикувано на 07.08.24 в 16:47