Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха нов директор на Музея на фотографията в Казанлък

Стоянка Кънчева е новият директор на "Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства“ в Казанлък. Тя спечели конкурса за поста, обявен от Община Казанлък. 

Двама бяха кандидатите, които бяха оценявани от комисия, сформирана със заповед на кмета Галина Стоянова. Кандидатите представиха концепция за дейността и развитието на Посетителски център “Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства“ за период от пет години. 

 На първо място комисията класира маркетолога и фотограф Стоянка Кънчева.

Тя е възпитаник на Икономически университет-Варна и Великотърновски университет ,,Св.Св,Кирил и Методий“. Има специализация по фотография и опит в областта на изграждане на работодателска марка. До момента е заемала последователно отговорни позиции в български и чуждестранни компании – бранд мениджър и мениджър реклама в търговска верига вСофия. Стоянка Кънчева е упрявлявала рекламни агенции.

Интересите ѝ са в областта на фотографията .


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа затруднява движението на магистрала "Тракия" при 293 км

Затруднено е движението в района на 293 км, на магистрала "Тракия", в посока Бургас, заради катастрофа между два леки автомобила. Движението се регулира от полицейски служители предаде кореспондентът ни Даниела Костова.

публикувано на 20.08.24 в 12:41

Лютиери от три континента ще се съберат в Казанлък

Лютиери от три континента ще се съберат в Казанлък през 2025 година. Градът на розите е избран за домакин на Международен конкурс по съвременно лютиерство за цигулка, виола, виолончело и китара. Престижното събитие на името на световния виртуоз в..

публикувано на 20.08.24 в 12:37

Всеки втори с болно гърло се оказва с ковид

Всеки втори с респираторни оплаквания, потърсил лекарска помощ, се оказва с ковид, съобщи за Радио Стара Загора председателят на Старозагорското сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Слави Славов. Тенденцията се очертала още в началото на..

публикувано на 20.08.24 в 11:27

Сухи и пресъхващи язовири установи проверка в община Минерални бани

Продължават проверките на състоянието на язовирите в област Хасково.  Инспекцията е започнала първо в община Минерални бани, а след това ще продължи и в Маджарово. Към този момент проверяващите констатират, че основен проблем и тук, както и на много..

публикувано на 20.08.24 в 11:15
Проф. Генко Гешев

Възстановяват уникалните фрески в Салабашевата къща

Новото звено „Арт сцена“, което управлява културната инфраструктура в Стара Загора, ще се помещава на втория етаж на историческата сграда на Салабашевата къща, каза директорът на общинското предприятие проф. Генко Гешев. Той добави, че предстои..

публикувано на 20.08.24 в 10:11

Гурково чака финансиране на проекти за 10 млн. лв.

Община Гурково е подготвила и внесла в Регионалното министерство проекти на стойност близо 10 млн. лв. Те са за ремонти на улици, детски площадки, съоръжения  и други. Досега обаче одобрените са на стойност 3 млн. лв. Останалите проекти чакат..

публикувано на 20.08.24 в 09:43
доц. д-р Борислав Цеков

Отлагане на изборите с месеци е нарушение на конституцията и демокрацията

С отказа да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство заради състава му президентът излиза от правомощията си. Това заяви за Радио Стара Загора доцента по конституционно право Борислав Цеков. По думите му държавният глава няма..

публикувано на 20.08.24 в 09:14
Снимка: НИМХ

Жълт код за интензивни валежи в област Стара Загора

Издаден е жълт код за потенциално опасни метеорологични условия. Кодът е в сила заради интензивни валежи и гръмотевици с предупреждение за градушки. Очакваното количество валеж е 20-35 mm за 24 часа или интензивен валеж - до 30 mm за 6 часа. Жълтият..

публикувано на 20.08.24 в 07:33

Днес празнуват хората, чието име означава "измолен от Бога"

На 20 август имен ден празнуват всички, които носят името Самуил. А неговото значение е  „измолен от Бога“. В Библията  Самуил  е този, който помазва царете и им дава власт. Според легендата  пророк Самуил  е роден в семейството на  Елкана  от град..

публикувано на 20.08.24 в 07:15

Ръководството на Община Стара Загора посрещна китайския посланик

Заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев посрещна делегация, водена от посланика на Китайската Народна Република у нас Дай Цинли. Делегацията гостува в града по покана на кмета Живко Тодоров, съобщават от пресцентъра на общинската..

публикувано на 19.08.24 в 17:42