Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тихомир Иванов бе награден със знака на Община Стара Загора

Състезателя на СК по лека атлетика „Берое“ Тихомир Иванов, който завърши на 8 място във финала на турнира по скок на височина за мъже на олимпийските игри в Париж бе официално приет и награден от ръководството на Община Стара Загора в лицето на секретаря Николай Диков. 

За своето постижение в леката атлетика по време на олимпиадата в Париж Тихомир Иванов получи знакът на Община Стара Загора, както и трилогията „Шампионите разказват“. От своя страна лекоатлетът подари на общинското ръководство състезателна тениска на СК „Берое“, както и състезателния си номер от турнира по скок на височина. Той обясни, че се чувства горд, защитавайки емблемата на СК по лека атлетика „Берое“, както и че основната му цел като професионален състезател е да дава пример на подрастващите.

Относно представянето си на олимпиадата, Тихомир Иванов сподели, че за него най-важен е бил подходът и подготовката за игрите, която е провел в Гърция, както и че само времето ще покаже дали ще участва на следващите олимпийски игри в Лос Анджелис. 

Емилия Драгиева от ръководството на СК по лека атлетика „Берое“ обясни, че клубът създава най-добрите условия за подготовка на подрастващите, както и че инвестира в обучението и образованието на своите треньори.

Следващите състезания в дисциплината скок на височина пред олимпиеца Тихомир Иванов ще бъдат турнирите от Диамантената лига по лека атлетика на 25 август в Полша и на 30 август в Рим. 




По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ново изпитание пред волейболните национали до 20 години

На 29 август ще започне Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години. Българският отбор е в група, чийто срещи ще се играят в Гърция. Освен домакините потенциални съперници на българските национали в тази възраст са отборите на..

публикувано на 21.08.24 в 14:12

Обявиха програма за седмия кръг на футболното първенство

Спортно-техническата комисия към БФС обяви програмата за седмия кръг на шампионата. В него "Берое" ще гостува на "Хебър" Пазарджик на 1 септември, неделя от 19:15ч. Преди това беройци ще приемат тази неделя от 21:15 ч. шампиона "Лудогорец". Двубоят ще..

публикувано на 20.08.24 в 16:05

"Берое" подписа с американец

24-годишният американски гард Кени Дай e най-новият играч на баскетболния "Берое". През миналия сезон той взе участие в 30 мача във втора лига на Сърбия с отборите на „Металац“ и „Младост“, в които записа средно по 14,8 точки, 5 асистенции и 3,5 борби...

публикувано на 20.08.24 в 15:39

Пореден младок се присъединява към баскетболния "Берое"

Мъжкият баскетболен отбор на "Берое" продължава със селекцията за новия сезон. Последното ново попълнение на тима е младият Карлос Антов. 18-годишният талант ще бъде част от състава на "Берое" за новия сезон, след като през миналия бе в редиците на..

публикувано на 20.08.24 в 11:50

Силно представяне в Австрия на колоездачи от „Траяна Триатлон“

В края на седмицата в Русе предстои състезание по триатлон. Следващата седмица пък Пловдив ще бъде домакин на такова състезание. „След тези две състезания ще участваме в Балканиада по триатлон, която ще бъде на 5 октомври“, съобщи за радио..

публикувано на 20.08.24 в 10:26

Малките волейболистки подновиха тренировки

На 1 септември възпитаничките на волейболния клуб „Берое“ ще отпътуват за 10 дневен тренировъчен лагер в курорта Китен. „Там ще се работи за физическа подготовка“, подчерта пред радио „Стара Загора“ Ивелин Колев, председател на УС на ВК..

публикувано на 19.08.24 в 14:27

Юношески национал подсилва баскетболния "Берое"

Поредно ново попълнение в състава си обяви мъжкият баскетболен отбор на "Берое". Това е юношеският национал Кристиян Желев , който през новия сезон ще носи екипа на старозагорския тим. Талантливият хасковлия идва в Стара Загора, след като през последния..

публикувано на 18.08.24 в 16:58

"Берое" победи в Коматево

"Берое" отново се върна на победния път в първенството. Интернационалният тим, воден от наставника Хосе Луис Ачиари, се наложи с минималното 1:0 като гост над "Крумовград". Двубоят се игра на стадиона в пловдивския квартал Коматево.  Беройци стигнаха до..

публикувано на 16.08.24 в 23:21

Десет от „Берое 2016“ тренират за новия сезон

В началото на седмицата волейболният „Берое 2016“ започна подготовка за новия сезон. Под ръководството на помощник треньора Иван Тасев в спортната зала „Иван Вазов“ тренират 10 волейболисти. Иван Тасев ще води подготовката на „Берое 2016“ до..

публикувано на 16.08.24 в 14:37

Плувците от „Берое“ ще стартират усилена подготовка през следващата седмица

В старозагорският клуб по плуване „Берое“ и през летните месеци продължават подготовката. А децата, които заминат на почивка, след завръщането си продължават тренировките. „През следващата седмица ще започнем усилени тренировки за следващия..

публикувано на 16.08.24 в 14:08