Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училищата в Павел баня са готови за първия учебен ден

Кметът Иса Бесоолу се срещна с директори на училища и превозвачи преди новата учебна година

Снимка: Община Павел баня

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу проведе днес работната среща с директорите на учебните заведения от града и селата, както и с представители на превозвачите, които ще извозват пътуващите ученици.

В хода на разговорите стана ясно, че всички училища са готови за новата учебна 2024/2025 г. В повечето са обновени класните стаи, закупено е ново оборудване. Всеки директор на учебно заведение сподели какви са възможностите на училището му за кандидатстване по различни проекти, както и какви ремонтни дейности са извършени през лятната ваканция. В някои училища в общината като текущ въпрос за решаване остава почистването на дворните пространства от буйна растителност. В този случай директорите получиха уверението на кмета Иса Бесоолу, че в следващите дни, до края на тази седмица, ще им съдейства и въпросът ще бъде решен.

Няма проблем и с извозването на учениците в община Павел баня, след като превозвачите увериха градоначалника, че и те са готови за новата учебна година. Близо 300 деца от общината ще се възползват от безплатния транспорт, който им се отпуска по линия на държавния бюджет, за да пътуват от селата до град Павел баня за учебните си занятия.

 „Можете да разчитане на мен за всичко, което ви тревожи. Вярвам, че заедно ще успеем да се справим с всяко предизвикателство, както сме го правили и до сега”, заяви в края на работната среща кметът на Павел баня Иса Бесоолу.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нощ на изкуствата 2024 ще радва старозагорци и гости на града с богата програма

За поредна година в Община  Стара Загора организира  „Нощ на изкуствата" –  събитие, което се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на Града на липите. В последния петък на месеца -  27 септември,  във времето от 19.00 до 23.00..

публикувано на 10.09.24 в 17:13

Започват мащабни ремонти в Гурково

Община Гурково подписа нови 10 споразумения за финансиране на проекти в Министерството на регионалното развитие и благоустройство, съобщават от местната администрация. „Проектите са на стойност близо 4 млн. 200 хил. лева и са част от инвестиционната..

публикувано на 10.09.24 в 15:50

Откриха академичната година във филиала на Тракийския университет в Ямбол

Ректорът на Тракийския университет в Стара Загора проф. Добри Ярков откри новата академична 2024/2025 година във Факултет „Техника и технологии" в Ямбол. Прага на учебното заведение тази година прекрачват над 200 бъдещи инженери , които ще се обучават в..

публикувано на 10.09.24 в 14:52

Стара Загора е домакин на националния форум „Да! На българската икономика“

Община Стара Загора е отново домакин на форум от националната кампания „Да! На българската икономика“. Утвърдената платформа за диалог между бизнеса, властта на национално и местно ниво и неправителствения сектор ще срещне заинтересованите страни..

публикувано на 10.09.24 в 14:45

За 2 седмици в Стара Загора: Девет досъдебни производства за незаконен трафик на мигранти

Девет новообразувани досъдебни производства за подпомагане на чужденци да преминат през страната са наблюдавани от Районна прокуратура – Стара Загора през последните две седмици. Четири от тях са били започнати като бързи и са приключили с..

публикувано на 10.09.24 в 14:36

Безистенът в Ямбол празнува деветия си рожден ден

С многообразие от празнични прояви Културно-информационен център „Безистен“ ще отбележи своята девета годишнина на 19 септември. Акцент в празничната програма ще бъде концертът на певеца Ивайло Колев. Той ще зарадва своите съграждани с..

публикувано на 10.09.24 в 14:28

Гроздоберът в гурковските села започна и ще приключи по-рано

Между 400 и 500 кг от декар грозде очакват да приберат в землището на с. Паничерево от местната земеделска кооперация. Гроздоберът на сорта мускат тази година започна три на 22-ри август – три седмици по-рано от миналата заради дългото сухо и горещо..

публикувано на 10.09.24 в 13:21

Стара Загора отбелязва 149 години от Старозагорското въстание

На 16 септември 2024 г., понеделник, от 11.00 часа, Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149 години от Старозагорското въстание. Едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на..

публикувано на 10.09.24 в 12:17

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Стара Загора

През 2024 г. Фестивалът за улични изкуства 6Fest ще има пътуващи издания в три нови града - София (14 септември), Стара Загора (20-21 септември) и Бургас (11-12 октомври), информират неговите организатори. Събитието се провежда за втора поредна година...

публикувано на 10.09.24 в 11:04
Снимката е илюстративна

Две жени пострадаха на пешеходни пътеки в Старозагорско

Първият сигнал е получен около 9:45 часа вчера в Стара Загора. Тогава е пострадала 75-годишна жена, която се движела по пешеходна пътека на   бул."Св. Патриарх Евтимий". По първоначална информация лек автомобил, управляван от 57-годишен мъж е ударил..

публикувано на 10.09.24 в 10:09