С литературна вечер представят две издания на поетесата Станка Пенчева

С литературна вечер „В къща от думи“, посветена на 90-годишнината от рождението на поетесата Станка Пенчева, ще бъдат представени в София тази вечер 2 издания на авторката и документален филм „Станка Пенчева – сливенка докрай“.  Инициативата е на..

публикувано на 03.12.19 в 16:40

Не се очаква промяна в цената на шарана за Никулден

За Никулден ще има достатъчно шаран и други видове риба за нуждите на пазара. Затруднения може да имат пъстървопроизводителите поради безводната година, заяви в интервю за Радио Стара Загора д-р Тачо Пашов, председател на Националната асоциация на..

публикувано на 03.12.19 в 16:05

Община Сливен е финансирала с 20 хил. лв. проекти на читалища през 2019 год.

 По инициатива на кмета Стефан Радев през 2019 год. са отпуснати 20 хил. лв.,  за реализация на малки читалищни проекти. Това съобщиха от община Сливен. Комисия определи  на две заседания разпределението на средствата за 15 читалища. „Това е една..

публикувано на 03.12.19 в 14:16

Сливен ще има нови тролеи и електробуси

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Сливен Стефан Радев и управителят на „Пътнически превози“ ЕООД Енчо Петров подписаха договор за обновяване на обществения градски транспорт. Проектът е финансиран по Оперативна..

публикувано на 03.12.19 в 14:05

Пациенти с рядко заболяване настояват за официалното му признаване

Пациентите с рядкото заболяване „Периневрални кисти на Тарлов“ настояват с петиция до широката общественост и медицинските специалисти да могат да се лекуват успешно и да бъде признато заболяването като рядко и в България. Статистиката в световен..

публикувано на 03.12.19 в 13:50

По-малко от седмица остава до тегленето на томболата на НАП

Остават броени дни, в които участниците в Лотарията на НАП могат да регистрират касови бележки и да се състезават за наградата от 50 000 лв..  Големият късметлия ще бъде изтеглен на 9 декември. Потребителите могат да регистрират касови бележки на..

публикувано на 03.12.19 в 13:35

Подписаха проект за нови тролеи и електробуси за Сливен

В понеделник министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Сливен Стефан Радев и управителят на „Пътнически превози“ ЕООД Енчо Петров подписаха договор за обновяване на обществения градски транспорт в общината. Проектът е финансиран..

публикувано на 03.12.19 в 12:37

На 13 декември ще грейне коледната елха в Казанлък

Официалното запалване на Коледната елха в Казанлък ще стане на 13-и декември, след празничен парад на казанлъшки деца, който ще започне в 16,30ч. Публиката ще има възможността да се наслади на песните на младите популярни таланти Мартина Иванова и..

публикувано на 03.12.19 в 12:09

Затварят за движение участък от ул. "Иван Вазов" в Стара Загора

До 20 декември (включително) се преустановено движението в участъка от ул. „Иван Вазов“  между ул. „Радецки“ и ул. „Хан Аспарух”, съобщават от Пресцентъра на Община Стара Загора.  Мярката е във връзка с извършване на основен ремонт. Той включва цялостно..

публикувано на 03.12.19 в 10:47

Разчитам да работим конструктивно и в полза на хората

Чистотата, довършване на водоснабдяването, подобряване на инфраструктурата и развитие на селския туризъм – това са неотложните проблеми на община Гурково, с които започва мандата си новият кмет Мариян Цонев. За справянето с тях той ще разчита на почти..

публикувано на 03.12.19 в 09:39