Стара Загора ще бъде домакин на Национална конференция с международно участие

На 29 октомври Стара Загора ще бъде домакин на Национална конференция с международно участие на тема "Медицинските сестри и акушерките - ключов фактор в съвременното здравеопазване". Това обяви проф. Христина Милчева от Медицинския факултет в..

публикувано на 26.10.20 в 14:31

Училищата ще преминават онлайн по предложение на директора след разрешение на министъра

Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние след разрешение от министъра на образованието по предложение на ръководителите на образователните институции , предвижда нова заповед на Министерството на образованието и..

публикувано на 26.10.20 в 14:07
Красимир Каракачанов

Военният министър присъства на военно учение край Хасково

Министър Красимир Каракачанов днес присъства на най-голямото военно учение на полигона край хасковското село Корен - "Балканска стена 2020". Той коментира, че състоянието на премиера Бойко Борисов е стабилно и че правителственото заседание..

публикувано на 26.10.20 в 14:03

От 1 ноември отново отваря паспортната служба в Сливен

От 1 ноември се възстановява работното време на сектор "Български документи за самоличност" в Сливен, от 08,30 ч. до 17,30 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Във връзка с постоянно растящия брой на заразените с корона..

публикувано на 26.10.20 в 13:45

Директорът на столичната РЗИ подаде оставка, министър Ангелов е с отрицателен тест за коронавирус

Директорът на столичната РЗИ Данчо Пенчев е подал оставка след разговор със здравния министър Костадин Ангелов. По негово решение карантината, наложена на премиера Бойко Борисов преди дни, беше отменена заради два последователни отрицателни..

публикувано на 26.10.20 в 13:39

Благотворителна кампания "Дари живот" стартира в Казанлък

Благотворителна кампания за финансиране на инвитро процедура с донорска яйцеклетка за двойка с репродуктивни проблеми стартира в Казанлък. Организатор на проявата е координаторът на фондация „Искам бебе“ в града Силвия Пейчева. Кампанията е подкрепена..

публикувано на 26.10.20 в 16:20

Два пъти по- малко мед е произведен през тази година в Ямболско

Два пъти по- малко мед е произведен през тази година в Ямболско, в сравнение с миналата година. Според пчеларите, сушата и нерегламентираното използване на препарати за растителна защита са основната причина за слабата реколта.   Добивът  в..

публикувано на 26.10.20 в 08:43

Кризата Ковид-19 не е засегнала строителния бранш

Липсата на квалифицирана работна ръка продължава да е основния проблем на строителния бранш и в дните на пандемия. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора по повод празника на строителите Димитровден.  Кризата, заради тежката епидемична..

публикувано на 26.10.20 в 08:32

Трима министри са под карантина след положителния тест за Covid-19 на премиера Бойко Борисов

Трима министри са поставени под карантина заради положителния тест за Covid-19 на премиера Бойко Борисов. Вчера в социалната мрежа министър председателят обяви, че е с коронавирус и вече е уведомил столичната РЗИ, която започна епидемиологично..

публикувано на 26.10.20 в 06:26

Днес е празникът на Сливен

Празникът на Сливен, който се отбелязва на Димитровден ще започне с празнична Света литургия в централния храм „Св.Димитър“. От 9 ч. е ритуалът по вписването в паметната лауреатска книга на носителя на наградата „Добри Чинтулов“. Носителят на наградата е..

публикувано на 26.10.20 в 06:15