Създаване на Фонд за отпускане на стипендии за даровити деца в Стара Загора предлагат общинските съветници на ВМРО

Създаване на Фонд за отпускане на стипендии за даровити деца в Стара Загора ще предложат общинските съветници на ВМРО. Идеята е да се подпомагат деца в различна възраст, спечелили призове и награди във всички сфери на нашето общество, като спорта,..

публикувано на 17.01.20 в 16:26
Проф. Михаил Неделчев

9 акции и инициативи се подготвят за 100-годишнината на списание „Златорог“

9 акции и инициативи се подготвят за 100-годишнината на списание „Златорог“. Това е най-дълготрайното българско литературно списания, чиято първа книжка е издадена през януари 1920 г. , разказа в интервю за Радио Стара Загора литературният критик и..

публикувано на 17.01.20 в 15:23

Започва подготовката за обучение на водни спасители към БЧК в Стара Загора

Започва подготовката за обучение и сертифициране на водни спасители в Българския червен кръст в Стара Загора. Квалификационните степени са две: за плувен басейн и за спасители на море и открити водни площи.  "Ние сме в отчетена кампания от 25..

публикувано на 17.01.20 в 14:13

Работа за студенти и шофьори в Германия

Българските студенти ще могат и през тази година да трупат професионален опит през лятото в Германия. Вече стартира приемът на документи, като до 14 февруари 2020 г. могат да се подават заявления по образец в бюрото по труда, на чиято територия се..

публикувано на 17.01.20 в 13:53

Няма привлечени като обвиняеми от екоинспекцията в Стара Загора

До момента няма привлечени като обвиняеми лица от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора, информират от Окръжна прокуратура. Води се разследване за установяване на извършено престъпление от длъжностни лица във връзка с..

публикувано на 17.01.20 в 12:24

Две казанлъшки села ще могат сами да си изберат кметски наместници

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще даде възможност на жителите на селата Голямо Дряново и Горно Изворово сами да предложат за назначаване кметски наместник на селото, информират от общинската пресслужба. Това ще стане на организирани..

публикувано на 17.01.20 в 11:41

Над 200 участници очакват в полумаратона на Атанасовското езеро на 18 януари

Над 200 са ентусиастите, които ще се включат в петия поред полумаратон по случай именния ден на резервата „Атанасовско езеро“. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Владимир Димитров, председател на сдружение „Зелена Странджа“, организатор..

публикувано на 17.01.20 в 11:34

Габриела Джамбазова е "Спортист на годината" в Казанлък

Възпитаничката на казанлъшкия спортен клуб „Шори Доджо“ Габриела Джамбазова стана „Фаворит на публиката“ и „Спортист на годината“ на официалната церемония по отличаване на най-добрите в спорта, прославили Града на розите през миналата година...

публикувано на 17.01.20 в 11:00

Михаил Мирчев: Управляващите са в по-тежка ситуация от 2013 г.

Нено Димов не е единственият министър, който е виновен за водната криза. Вторият министър, който трябва да си отиде е на регионалното развитие, той е принципал на язовирите. Това заяви в коментар за Радио Стара Загора политологът проф. Михаил..

публикувано на 17.01.20 в 10:55

Преработеният проект за болницата в Ямбол ще е готов до дни

Основният приоритет за тази година е да направим така, че област Ямбол да има болничен комплекс. До края на седмицата очакваме проектантите да са готови с преработения проект за ремонт на областната болница в Ямбол. Това съобщи в интервю за..

публикувано на 17.01.20 в 10:46