Снимка: Община Казанлък

Над 6 000 знамена на град Казанлък са вече раздадени

Повече от 6 000 казанлъшки семейства вече получиха знамето на града от Община Казанлък инякои започват да украсяват домовете си за празника на града - 5 юни. Желанието на Кмета Галина Стоянова е всеки дом в общината да посрещне празничния ден,..

публикувано на 27.05.20 в 11:46
Хасково

Дневен център за деца с увреждания и техните семейства ще се отрие утре в Хасково

Официалната церемония по откриване на обект Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, по проект„Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца чрез изграждане и ремонт на социална инфраструктура в град Хасково“ по Оперативна..

публикувано на 27.05.20 в 11:40

До 8 юни училищата в 20 области могат да подават заявки за учители по програмата на фондацията "Заедно в час"

Училищата от 20 области могат да подават заявки за учители по програмата "Нов път в преподаването" на фондацията "Заедно в час" до 8 юни. Този краен срок е съобразен с повишеното търсене на нови учители и освобождаването на позиции в училищата в края на..

публикувано на 27.05.20 в 11:36

Колко средства ще отдели Брюксел за реализация на новата стратегия за биологичното земеделие

Европейската комисия представи и прие нова Стратегия за биологичното разнообразие- да върнем природата в живота си, както и стратегия „От фермата до трапезата“ за справедлива, здравословна, и екологосъобразна продоволствена система. Двете стратегии се..

публикувано на 27.05.20 в 10:38

В единайсетте общини в област Стара Загора е приключила обработката на тревните площи против кърлежи

В единайсетте общини в област Стара Загора е приключила обработката на тревните площи против кърлежи. Това каза за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ – Стара Загора. "В област Стара..

публикувано на 27.05.20 в 10:22

Два дни събират опасни битови отпадъци в мобилни пунктове в Стара Загора

За трета поредна година Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг“ АД организират кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства - на 28 май (четвъртък) от 10.00 часа..

публикувано на 27.05.20 в 10:00

По две паралелки след 4ти клас ще приемат двете математически гимназии в Стара Загора и Казанлък

Близо 90% от учениците в Старозагорска област са включени в електронното дистанционно обучение. Това каза за Радио Стара Загора, началника на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова. За останалите, с помощ от учители и директори, се предоставят материали..

публикувано на 27.05.20 в 09:56

Детските градини в община Хасково в готовност да започнат работа днес

Детските градини в Хасково са готови да отворят врати днес, това каза за радио Стара Загора Мария Вълчева -  заместник-кмет на Хасково с ресор „Социални дейности, образование, култура, спорт и младежки дейности“ " Имаме уверението на директорите на..

публикувано на 27.05.20 в 09:03

По съвместен проект между Хасково и Къркларели, Турция ще се поставят гнезда на царски орли

Хасковското Сдружение „Съюз за възстановяване и развитие“ и Асоциацията на младежки и спортни клубове „Обратно към природата“ в Къркларели, Турция си партнират в инициативата „Орли над границите“. Общата идея е принос в опазването на природата,..

публикувано на 27.05.20 в 09:00

Церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата в Ямбол

На церемония в Културно-информационен център „Безистен“ кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов връчиха наградите по повод Деня на българската просвета и култура и славянска писменост. "Днес най-голямото..

публикувано на 26.05.20 в 16:46