Милена Желева, заместник кмет на Община Стара Загора

До 4 декември приемат идеи за новия правилник за финансиране на малки културни проекти в Стара Загора

До 4 декември се приемат предложения от граждани по проекта за изработване на правилник за финансиране на малки културни проекти в община Стара Загора, съобщи зам.-кметът Милена Желева. Това е нова идея, която да подпомогне културния живот в..

публикувано на 20.11.20 в 12:46

По милион еднократни пластмасови чаши на ден използват в детските градини

Всеки ден децата между 3 и 7 години употребяват по 1 млн. еднократни пластмасови чаши в детските градини в страната, после тази пластмаса се изхвърлят и остават в околната среда за столетия. Това съобщи за Радио Стара Загора Сабина Максимова,..

публикувано на 20.11.20 в 10:06
Снимката е илюстративна

Над 95 % загуби регистрират туристическите агенции от началото на пандемията

Над 95 % загуби регистрират туристическите агенции у нас. При затворен бизнес от март месец, няма как да реализираш и минимална печалба, това заяви собственикът на туристическа агенция от Стара Загора Тодор Иванов. По думите му над 70% е спада при..

публикувано на 20.11.20 в 09:51

Берое затвори натоварената седмица с поражение

Берое загуби гостуването си в Скопие на ТФТ с 80:75. Това бе трети последователен двубой за старозагорци през настоящата седмица и общо 4 в турнира за Балканската лига.  Симеон Илиев, Дамян Минков, Роуз, Мичъл и Рейнс поведоха Берое с мача срещу ТФТ...

публикувано на 20.11.20 в 06:24

В Сливен задържаха вандали, потрошили съоръжения в парк "Асеновец"

Задържани са вандалите, потрошили съоръжения в парк „Асеновец” в град Сливен. Това са три непълнолетни момчета на 14 години, съобщават от полицията. Миналата седмица тримата унищожиха девет осветителни тела в парка, като това бе четвърти вандалски акт..

публикувано на 20.11.20 в 06:11

75 лева плащаме тази седмица за стоките от потребителската кошница

Тази седмица наблюдаваме това, което наблюдавахме и миналата седмица - абсолютно стабилизиран пазар.  Това каза за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.  " Основна тенденция е са..

публикувано на 20.11.20 в 08:10

Въглеродно неутрални паркове в 4 области, сред тях и Хасково

В 4 области у нас в съответствие със „Зелената сделка“ на ЕС за бъдещото развитие на индустриалните зони стартира проект „Въглеродно неутрални индустриални паркове“. Това са  Пловдив, Бургас, Габрово и Хасково. Проектът е разработен от екипа на Тракия..

публикувано на 19.11.20 в 16:03

Стара Загора се включва в кампанията за контрол на Паркинсоновата болест

Хората с вече установена паркинсонова болест ще имат възможност за безплатен преглед при невролог от 20 ноември 2020 г. в рамките на кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“. Тя ще се проведе в лечебни заведения в София, Пловдив, Варна, Бургас,..

публикувано на 19.11.20 в 15:13

Потвърдени са 6 положителни случаи на COVID сред персонала на дома в Казанлък

6 от 7-те установени с бързи антигенни тестове положителни случаи на COVID-19  сред персонала на казанлъшкия Дом за стари хора №1  днес бяха потвърдени и с PCR, съобщи зам.-кметът на Казанлък Ахмед Мехмед.   Вчера след постъпила информация за..

публикувано на 19.11.20 в 13:03

Дариха на УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович" апаратура за COVID пациенти в тежко състояние

В Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на лечебното заведение, пациенти в тежко състояние се лекуват с високопоточни назални канюли AirVo 2 Optiflow™ Nasal High Flow на водещата компания Fisher & Pyke, съобщиха от УМБАЛ "Проф.д-р Ст...

публикувано на 19.11.20 в 11:21