Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН не искат избори, не искат и кабинет на ПП. Готови са да управляват!

Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Има такъв народ" Ива Митева настоя, че предсрочни избори не са нужни, дори са опасни в този момент.

Коментарът ѝ идва ден, след като Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията.

Митева смята, че трябва да се опита да се състави нов кабинет: "Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление - с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо".

По думите ѝ трябва да се върви към правителство на малцинството, независимо с чий мандат. И припомни, че сега тепърва министрите трябва да подават оставки.

На въпрос дали биха подкрепили това правителство с оставащите министри, тя отговори с:  "Не".

"Тук проблемът не са четиримата министри, които подменяме. Тук проблемът са премиерът и вицепремиерът", настоя Митева пред Нова тв.

Във връзка с твърденията, че от "Продължаваме промяната" са водени разговори с част от ИТН за подкрепа, тя отговори: "Нашата група е единна и не смятам, че от нас ще има предатели. Обикновено виждам едни депутати от ПП да ходят да разговарят на последния ред с други депутати от други парламентарни групи. Ако това е водене на разговори - добре".

В случай, че се завърти рулетката с мандатите, Ива Митева уточни, че ИТН няма да подкрепи правителство на "Продължаваме Промяната".

"Друг мандат с ПП не смятам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим правителство на широкото съгласие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим", обясни тя.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна