Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой ще подкрепи идеята за програмна декларация в НС, предложена от ПП заради втория мандат

Николай Денков и Андрей Гюров (вдясно) от ПП.
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" планират да се срещнат днес на разговори за втория мандат с другите политическите партии, отзовали се на предложението им за формулиране на програмна декларация в НС. 

От формацията очакват да бъдат обсъдени важните общи приоритети, които да бъдат включени в програмата на парламента през 2023 г.

От обсъждането на тези приоритети зависи дали ПП ще опита да реализира втория мандат. 

От формацията заявиха, че дават на другите парламентарни групи срок до вечерта в четвъртък, 22 декември, за предложения за законодателна програма, която да е обща.

Номинираният за премиер от ПП Николай Денков заяви, че след празниците ще се подготви програмна декларация, която ще се гласува в залата на 5 януари. 

Така ще се разбере дали от ПП имат подкрепа за съставяне на правителство. Ако тази декларация не бъде приета от парламента, от ПП ще върнат мандата за съставяне на кабинет.

Николай Денков вече се срещна с ДБ, БСП и "Български възход", а ГЕРБ и ДПС напуснаха срещата с "Продължаваме промяната". От "Възраждане" не възнамеряват да участват в срещи с ПП във връзка с втория мандат.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени