Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадинов призова за предсрочни избори и критикува президента за бавенето на втория мандат

Костадин Костадинов в НС.
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов призова за предсрочни избори и критикува президента Румен Радев за бавенето на връчването на втория мандат за съставяне на правителство.

"Това, което в момента Радев прави, е изнасилване на Конституцията", констатира депутатът. Костадинов заяви, че ще направят запитване до президента, в което той да изясни кога точно ще бъде връчен вторият мандат и коя нова година е имал предвид.

По думите на Костадинов преговори за кабинет с мандата на "Продължаваме промяната" са обречени.

Тези хора говорят само празни приказки, коментира Костадинов по повод днешната идея на ПП за програмна декларация в НС. "Видяхме ги за осем месеца какво могат и какво не могат. Видяхме, че решенията, които те предлагат за бъдещето на България в това Народно събрание, нямат нищо общо с нашите принципи и интересите на българския народ, които ние защитаваме", каза още Костадинов. 

"Възраждане" заявиха, че България подарява оръжие на Украйна, което издавало страх.

Най-големият приоритет, който "Възраждане" имат, е да приключи работата на това Народно събрание, отбеляза още лидерът на партията.

В коментар на идеята на ПП за обща програмна декларация, около която да се обединят парламентарните групи, Костадинов каза, че от "Възраждане" на свой ред питат ПП ще ги подкрепи ли за събирането на подписи за свикване на референдум за членство на България в еврозоната, както и дали заедно с "Възраждане" биха отменили вече взетото от Народното събрание решение за предоставяне на три милиарда лева за закупуване на нови "американски чертежи". 


По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тодор Капитанов

25 процента от работещите в Плевен получават минималната работна заплата

25 процента от работещите в Плевен получават минималната работна заплата, съобщиха от КНСБ по време на кампанията "По-високи доходи с твоя синдикат“. От синдиката очакват увеличение на минималното възнаграждение догодина като по последни прогнозни данни трябва да стане 1080 лева. Според вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов големите..

публикувано на 26.06.24 в 18:20
Илиян Кузманов

Илиян Кузманов за документалните филми с кауза

"Пилигрим в Тайланд" e новият документален филм с кауза, насочен към масовия туризъм и ролята на този бранш в развитието на малкия бизнес и общността на конкретната дестинация. Сценарист е писателят и социален предприемач Илиян Кузманов, а режисьор е журналистът Ангелина Грозева. Паралелно с това започват и снимките на още един документален..

публикувано на 26.06.24 в 18:20

Прокуратурата в Ловеч разследва случай на побой край Карлуково

Прокуратурата в Ловеч разследва случай, при който край луковитското село Карлуково двама мъже са нанесли побой над шофьор на автобус, превозвал туристи, сред които и деца. те са задържани, но от държавното обвинение са внесли искане в съда за постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“. На шофьора А. А. е била причинена средна телесна..

публикувано на 26.06.24 в 18:13

Русия отново нанесе удари в Харковска област на Украйна

Руските сили отново нанесоха удари по украинската Харковска област. Има ранени. В същото време Кремъл обяви, че руските сили са свалили десетки украински дронове и пускови установки HIMARS. Девет души са пострадали в резултат на руски удар по жилищен район на град Дергачи в Харсковска област, съобщи в "Телеграм" управителят на областта Олег Синегубов...

публикувано на 26.06.24 в 17:46
Юлиян Попов

Юлиян Попов: Ще се промени маркетингът на Зелената сделка, но не и същността ѝ

Ще се промени маркетингът на Зелената сделка, но няма да се промени същността ѝ . Това каза пред БНР бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов, старши съветник на Европейската фондация за климата. " Зелената сделка ще получи някакво друго име , за да не се асоциира със Зелената партия, която не е много успешна в момента, в долна..

публикувано на 26.06.24 в 17:29
Жозеп Борел

ЕС осъжда решението на руските власти да блокират достъпа до повече от 80 европейски медии

ЕС осъжда напълно необоснованото решение на руските власти да блокират достъпа до повече от 80 европейски медии в страната, се  казва в изявление на върховния представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел. То е в отговор на обявената вчера от Русия забрана на достъпа до 81 европейски медии, сред които българските "24 часа" и..

публикувано на 26.06.24 в 16:41

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 26.06.24 в 16:39