Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велислава Кръстева напуска Народния театър, Морфов е уволнен дисциплинарно

| обновено на 28.02.23 в 16:03
Александър Морфов и Велислава Кръстева
Снимка: БГНЕС

Главният режисьор на Народния театър Александър Морфов е дисциплинарно уволнен, а за пиара на институцията Велислава Кръстева днес е последния работен ден там. Скандалът в първата ни трупа е от месеци, като в основата му са Морфов и Кръстева. 

Велислава Кръстева

По-рано днес самата Кръстева съобщи, че напуска Народния театър и от утре няма да работи там. Във Фейсбук тя написа: "За мен беше чест" и цитира книгата от Стария завет "Еклисиаст". 

Кръстева беше пиар на Народния театър и влезе в конфликт с режисьора Александър Морфов, който надраска вратата на кабинета ѝ с надписи "ДПС" и "Изчезвай".

Скандала избухна в края на октомври между Морфов и Кръстева с надписи по вратите и обвинения в политическа пропаганда. Режисьорът се обяви против присъствието й в театъра, защото на изборите втори октомври е придружила Ахмед Доган при гласуването му. Кръстева е бивш пиар и депутат от ДПС.

Малко след съобщението на Велислава Кръстева, съпругата на Морфов - актрисата Рени Врангова - съобщи в социалните мрежи този следобед, че режисьора е дисциплинарно уволнен. Предстои да стане ясно дали той ще обжалва в съда това уволнение. Директорът на Народния театър Васил Василев от дни не отговаря на телефона си.  Рени Врангова съобщи, че Александър Морфов е уволнен дисциплинарно.

"Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов!", написа Врангова във ФБ профила си. 

Александър Морфов


Пред БНР актьорът Валери Йорданов заяви, че в знак на протест ще напусне Народния театър, а колеги и приятели на Александър Морфов готвят ответна реакция.

В интервю за БНР режисьорът Александър Морфов пък обвини преди ден директора на Народния театър Васил Василев, че е раздал на артистите бонуси в навечерието на Нова година между 8 и 18 хиляди лева и така е „купил театъра".

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна