Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожари затвориха летището в Палермо

Снимка: Ройтерс

Горски пожари затвориха летището в Палермо на о-в Сицилия днес за няколко часа на фона на продължаващи екстремни жеги в Италия и силни бури в северната част на страната, които взеха поне две жертви, предаде Ройтерс.

В северна Италия краткотрайни, но мощни бури причиниха смъртта на двама души в провинциите Бреша и Монца. Младеж бе тежко ранен във Венето. 

В Милано парковете бяха затворени от съображения за сигурност след като бурята събори стотици дървета и наруши графика на наземния транспорт.

Летището в Палермо ще остане затворено до обед, докато огнеборците се опитват да потушат мащабен пожар в съседство, който наруши и пътния и жп трафика.

Пламъците попречиха на лекари с линейка да пристигнат навреме, за да спасят жена в тежко състояние.

Инцидентът добави към проблемите в пика на туристическия сезон. Основното летище на острова в Катания, петото по големина в Италия, бе затворено миналата седмица заради пожар в сграда и бе отворено само за някои полети.

Насред горещата вълна в Южна Европа в части на Източна Сицилия бяха измерени 47,6 градуса по Целзий, близко до европейския рекорд от 48,8, регистриран на острова преди две години.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна