Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима в ареста след драмата в Прилеп. Откриха ножа, с който шофьорът е убит

Снимка: БГНЕС

След жестоката катастрофа в Прилеп и последвалата саморазправа – трима души остават в ареста. Това са бащата, дядото и чичото на прегазеното от убития шофьор момченце.

Предстои съдебно-медицинска експертиза да изясни причина за смъртта на шофьора и кой от тримата задържани е нанесъл фаталния удар с нож в прасеца на водача на камиона.

Кой е нанесъл прободната рана на убития шофьор в Прилеп?

Извършени са множество действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, освидетелстване на лица, изземване на сравнителни образци, ДНК и дактилоскопия и др., съобщиха ог ОДМВР-Бургас.

Установено е оръжието, с което е извършено престъплението. Тялото на 57-годишния водач на товарния автомобил е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас.

Шофьорът от катастрофата в Прилеп - намушкан с нож

"Обвинението, което ще бъде повдигнато, ще бъде категорично за убийство, за умишлено убийство. Нападнат е категорично, като ударът, вероятно причинил смъртта, е вследствие на кръвозагуба", заяви за БГНЕС окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев.

"На този етап имаме данни, че на шофьора му е нанесен побой и една прободна рана в областта на прасеца. Лицето, което е пътувало до водача, излиза от кабината и бяга с оглед да не пострада от агресията на роднините на детето", каза на свой ред комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас.

Към момента категорично е установено е, че три ромски фамилии празнуват, когато едно от децата изскача внезапно на пътя. Блъска го товарен автомобил и момченцето загива на място. Шофьорът е убит при саморазправа от роднините на детето.

Дете загина при инцидент на пътя в с. Прилеп, при саморазправа шофьорът също е починал (обновена)

За да се предотврати евентуално напрежение в Община Сунгурларе снощи е проведена специализирана полицейска операция. Засиленото полицейско присъствие в село Прилеп остава и днес.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна