Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът е починал от кръвозагуба, след като е бил намушкан с нож

Дете загина при инцидент на пътя в с. Прилеп, при саморазправа шофьорът също е починал (обновена)

Седем мъже са задържани заради смъртта на шофьора

| обновено на 28.08.23 в 21:30
Снимка: БГНЕС

Товарен автомобил прегази 6-годишно момченце в района на руенското село Прилеп. Инцидентът е станала днес около 15,30 часа.

Детето е загинало на място. Шофьорът на автомобила – 57 годишен мъж е станал жертва на саморазправа на близките и роднините на загиналото дете, като е починал от кръвозагуба, след като е бил намушкан с нож.

Седем мъже от котленското село Градец са задържани заради смъртта на шофьора.

По първоначална информация 6-годишното момче от сунгуларското село Везенково е изскочило внезапно на пътя и е било блъснато от преминаващия товарен автомобил.

По думите на спътник на 57-годишния шофьор на товарния автмобил с него е започнала саморазправа. Свидетелят успял да избяга и е откаран със случаен транспорт извън с. Прилеп, откъдето успява да сигнализира на тел. 112 за осъществените действия.

Три ромски фамилии са празнували Голяма Богородица, казаха техни роднини, пристигнали на мястото на инцидента. Седмината мъже са излезли от къщата, намираща се на метри от произшествието, и са нападнали 57-годишния водач на товарния автомоби, който е  жител на варненския квартал Аксаково. Хората коментираха, че само един от компанията е бил агресивен.

Близо 20 жители на село Градец пристигнаха на мястото на инцидента, за да подкрепят семейството на пострадалото дете.

Дошлите на място полицейски служители констатирали смъртта на 57 годишния водач.

Началникът на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов коментира, че вероятно причината за ПТП-то е внезапното излизане на детето на пътното платно.

"Към момента имаме задържани общо седем лица, като три са роднини на детето“, обясни той и посочи: 

"В 15:20 часа постъпи сигнал за ПТП между товарен автомобил и пешеходец. Идвайки на място колегите констатират смъртта на 6-годишно дете, като в близост до трупа на детето е имало спрял товарен автомобил. Установено е, че водачът е бил вътре в камиона без жизнени показатели. Установени са роднини на детето, които след инцидента са нападнали шофьора, нанесли са му побой като тепърва ще се установяват причините за смъртта на водача на товарния автомобил".

Той подчерта, че тече специализирана полицейска операция с участието на жандармерия, но по думите му към настоящия момент няма напрежение.

"Няма спирачен път. Детето рязко е излязло на пътното платно. След като блъска детето водачът на товарния автомобил спира и роднини, които са празнували в близост до произшествието и да тръгнали да се саморазправят с шофьора“, добави Павлов.

По случая е образувано досъдебно производство.Вече завърпи оглед и се провеждат процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта на водача.

В момента се извършват разпити на хората, които са участвали в саморазправата, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който е на мястото на произшествието.

Пострадалият шофьор е имал видима прободна рана под бедртото, каза още прокурорът. Без да уточнява категорично какво точно се е случило, той предполага, че мъжът е починал от обилна кръвозагуба.

Прокуратурата ще бъде безкомпромисна в този случай, каза още прокурор Чинев.

Задържаните седем мъже са отведени в Районното полицейски управления в Сунгурларе.

До приключване на огледа пътят през Ришкия проход беше затворен, но към този час движението вече се осъществява нормално, като колите се отбиват единствено покрай улицата на инцидента и преминават през съседната, която е успоредна на нея.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Библиотеката в Дома на хумора и сатирата в Габрово вече работи с посетители

От дни библиотеката в Дома на хумора и сатирата в Габрово е отворена за посетители. Печатните издания, събирани през годините, са извадении сортирани от хранилищата, като продължава въвеждането им в библиотечната система.  Книжният фонд на Дома на хумора съдържа н ад 29 000 единици.  Създаден, за да бъде на разположение на служители,..

публикувано на 24.05.24 в 10:40

Спря предизборната кампания по центъра в Кюстендил заради 24 май и абитуриентските балове

Партии и коалиции  в Кюстендил  прибраха предизборните си шатри и материали при централния площад "Велбъжд" и центъра на Кюстендил преди 24 май и започналите снощи абитуриентски балове. Предизборните програми на открито са насрочени за юни. Днес по пл. "Велбъжд" ще дефилират училищата в общината, от културните звена, творческият актив на..

публикувано на 24.05.24 в 10:19

Над 1500 участници в шествието за празника на буквите във Велико Търново

Във Велико Търново над 1500 ученици, студенти и курсанти ще се включат в шествието за празника на буквите. Абитуриентката от Природо-математическата гимназия Калина Досева е носителят на тазгодишната награда на община Велико Търново "24-ти май". Празничното шествие ще потегли в 10:30 ч. от площад "Велчова завера". Децата, академичната общност..

публикувано на 24.05.24 в 09:57

Кипър отчита силно намаляване на броя на мигрантите

Кипър е с нов „рекорд“ в миграцията, като отчита най-ниския брой за последните 4 години търсещи убежище, настанени в приемния бежански център. За първи път сирийци са поискали да се възползват от механизма за доброволно връщане в страната си, съобщиха от вътрешното министерство. Предприетите от правителството мерки за управление на миграционните..

публикувано на 24.05.24 в 09:52
Веселин Методиев

Проф. Веселин Методиев: Виждам все повече момичета и момчета с книга, а не с телефон в ръка

"Това е най-българският празник. Празнуваме с голяма радост и деня на Съединението – там имаме друга радост: че сме успешни, че можем да си свършим политическата работа. Този радост все повече ще ни се струва дълбока носталгия , митологизиран празник. Ще се обърне такава тяга, докато се преодоляват различни видове кризи. Живеем в смутно време."..

публикувано на 24.05.24 в 09:34
Юлиана Николова

Юлиана Николова: Вървим само назад в отношенията си със Северна Македония

Жалко е, че президентите на България и Северна Македония се разминаха в Рим и двете делегации не се срещнаха . Това мнение изказа пред БНР директорът на портал "Европа" Юлиана Николова. " В последните години вървим само назад в отношенията си със Северна Македония.  Не е добре за нас като съседи. Не е добре за Северна Македония като развитие. Не..

публикувано на 24.05.24 в 09:09

24 май в Чикаго

Българите в Чикаго отбелязаха в аванс 24 май. Изложби, манифетстация и празнични концерти в края на учебната година за децата от 11-те неделни училища, а в “Малко българско училище” - и празнична манифестация. Цветя,знамена, портретите на Кирил и Методии и българските просветители, деца, учители  и родители се включиха в 14-ата традиционната и..

публикувано на 24.05.24 в 09:03