Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов проговори за Хекимян. Прогнозира победа – още на първия тур в София

Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че шансовете на Антон Хекимян за победа на местните избори са огромни.

"Търсихме кандидат нестандартен, ведър, умен, интелигентен, отворен, който познава политическата система и умее да работи в екип", посочи той в кулоaрите на парламента.

Борисов отново настоя, че Хекимян има огромни шансове, даже прогнозира победата му още на първия тур.

"Аз мисля, че Хекимян може да победи още на първи тур. Все пак в синя София... Вили Лилков е прекрасен кандидат и заедно с всички тях в последствие в общинския съвет ще работим добре", каза той.

По думите му софиянци и този път имат възможност да избират - "между един ведър, чист и интелигентен човек, който ще поеме някаква отговорност пред тях, ако бъде избран, защото срастването на държавна сигурност, властта и парите е много опасно. Така че софиянци ще могат да изберат".

На въпрос дали местните избори могат да променят картината в национален план, Борисов отговори:

"Мен ме притесни изказването на г-н Василев (Асен Василев – бел. ред.), че на втори тур нямало да ни подкрепят. А кого ще подкрепят, "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента от кого ще очакват подкрепа".

"Дал съм ясни указания, че на втори тур подкрепяме кандидата на ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори", посочи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен: "Не подаряваме София на никого. С такава кандидатура с широка периферия ГЕРБ има реални шансове. Със строгопартийна щяхме да се ограничим само в твърдото ядро". 

Припомняме ви, че преди ден коалицията ГЕРБ-СДС внесоха документите в Общинската избирателна комисия (ОИК) листата си с кандидата за кмет и общински съветници на София.

Така падна една от последните въпросителни за кметския вот и номинацията на ГЕРБ, като в крайна сметка за градоначалник на столицата бе номиниран Антон Хекимян, като той е и водач на листата за общински съветници.



По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна