Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ регистрира Антон Хекимян за кандидат за кмет на София

Снимка: БГНЕС

От коалицията ГЕРБ-СДС регистрираха Антон Хекимян за кандидат за кмет на София в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Хекимян е доскорошен директор на "Новини и актуални предавания" в bTV. В събота той изненадващо напусна позицията си, а в медията премина през цялата стълбица - стажант, репортер, редактор, водещ.

Представителите на ГЕРБ дойдоха в ЦИК начело със заместник-председателя на партията Томислав Дончев.

Дончев каза, че са изчаквали до последно, за да се вземе най-доброто решение кой да бъде кандидатът за кмет на столицата на партия ГЕРБ, а решението е взето не от гледна точка на партийния интерес, а за да се даде шанс на гражданското общество да гласува за личност.

Пред медиите Хекимян обяви, че решението не го е взел лесно.

"Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет".

По думите му София трябва да бъде още по-модерен град. 

"Да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени", каза още той. 

Според Хeкимян няма да бъдат забравени и големите инфраструктурни проекти, които по думите му трябва да бъдат довършени, за да може София да се превърне в столица, която да докаже първенството си в европейската класация.

"Получавайки предложението да бъда кандидат за кмет на София, си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и смятам, че мога да го правя от другата страна", категоричен бе той и настоя, че в предстоящата предизборна кампания ще бъде себе си и ще бъде близо до хората.

Посочи, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.

Кой е Антон Хекимян?

Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в семейството на българка и арменец. 

Започва в сутрешния блок, от 2014 г. за повече от 6 г. е неговото лице. А в последните близо 3 г. бе на най-високия журналистически пост, като директор.

Заедно с неговите документи ще внесат и имената на номинираните за районни кметове и общински съветници от политическата сила.

Ясните кандидатури до момента са:

От "Продължаваме промяната - Демократична България" издигнаха Васил Терзиев за кандидат за столичен градоначалник.

БСП одобри Ваня Григорова, кандидатът на "Възраждане" е Деян Николов, а от "Има такъв народ" се спряха на Ивайло Вълчев.

Вили Лилков също ще се включи в битката от гражданската инициатива "Синя София", а Карлос Контрера от ВМРО.

Кандидат за кмет на София е и независимият депутат Радостин Василев.

Припомняме ви, че на 26-и септември приключва срокът, в който партии, коалиции, местни коалиции и инициативните комитети регистрират в Общинските избирателни комисии кандидатите си за кметове и листите с кандидати за общински съветници.

Също до краят на утрешния ден е възможно регистрирана партия, коалиция или инициативен комитет да поиска от Централната и общинската избирателна комисия да бъде заличена дадена регистрация за участие в изборите на 29 октомври.

По публикацията работи: Златко Желев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жълт код за дъжд в 13 области

Жълт код за интензивни валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология в 13 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд..

публикувано на 02.06.24 в 07:57
Урсула фон дер Лайен

Председателката на ЕК е на посещение в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен днес ще бъде на посещение в Пловдив. Визитата е  част от обиколките в страните членки на ЕС, които правят водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия. Срещата с гражданите ще бъде на Античния театър в Пловдив от 18 часа. В предишните дни Урсула фон дер Лайен посети Испания и..

публикувано на 02.06.24 в 07:52

Започва информационна кампания за ползата и вредите от хранителните добавки

От Сдружението за достъпна и качествена храна започват информационна кампания сред младите хора, с която да запознаят потребителите с хранителните добавки. Голяма част от тях са опасни, казаха от сдружението, а целта им е да се знае повече за хранителните добавки. Потребителите най-често не знаят произхода им, тъй като в дигиталното..

публикувано на 02.06.24 в 07:35

НС изслушва Главчев за българската позиция в ООН по резолюцията за Сребреница

Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес, от 15 ч. На него е предвидено да бъде изслушан премиерът Димитър Главчев около българската позиция в ООН за геноцида в Сребреница. Изслушването на служебния министър-председател Димитър Главчев е във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител..

публикувано на 02.06.24 в 07:33

В манастира "Св. св. Петър и Павел" започнаха честванията за 150 годишнината от създаването на първата семинария у нас

С откриването на музейна експозиция и с валидиране на историческа пощенска марка в манастира „Св. св. Петър и Павел“ до Лясковец започнаха честванията за 150-ата годишнина от създаването на първата семинария у нас – Петропавловската.  Имали сме духовно образование още преди освобождението, подчерта великотърновският митрополит Григорий...

публикувано на 02.06.24 в 07:10

На връх Околчица ще се проведе традиционното всенародно поклонение към Ботев и загиналите за свободата на България

Днес с различни прояви в цялата страна ще отбележим Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Точно в 12 часа сирените в цялата страна ще приканят всички да отдадат почит към паметта и делото на Христо Ботев и на героите в национално освободителните борби. В родния град на поета-революционер – Калофер,..

публикувано на 02.06.24 в 06:44
Българска Патриаршия

Започва избирането на делегати, които ще избират бъдещия български патриарх

Днес във всички епархии на БПЦ трябва да се проведат избори за делегати, които ще избират бъдещия български патриарх по време на събора, насрочен от Св.Синод за 30 - ти юни. В 15 те епархии, 13 в страната и две зад  граница, епархийските избиратели трябва да определят  кой ще ги представлява на  патриаршеския събор. Проф. Дилян..

публикувано на 02.06.24 в 05:53