Над 30 хиляди туристи от 71 държави са посетили Хераклeя Синтика

  Откритите ценни находки през тази година са една от основните причини за засилващия туристически интерес към античното селище Хераклея Синтика. „От откриването на обекта досега, през него са минали туристи от 71 държави, като само през първите 6..

публикувано на 11.10.19 в 15:21

Знаем ли кой е Гълъб Георгиев?

Безспорен факт е, че местното самоуправление в отделните общества, се гради върху основи, поставени в предишни периоди.  Надграждането пък е част от процеса на развитие и би трябвало да е в синхрон със съвременните условия. В своята най-нова..

публикувано на 11.10.19 в 14:03

Любима Петрова-началник на Държавен архив-Благоевград: „67 години опазваме паметта на поколения от Пиринско“

10 октомври е празника на българските архивисти. На хората, които работят за опазване на колективната памет на нацията. 67 години Държавен архив – Благоевград събира и опазва паметта на поколения от Пиринско. За този период са събрани близо 3000..

публикувано на 10.10.19 в 15:57

10 октомври – Световен ден за психичното здраве

Според данните на Световната здравна организация над 450 млн. души по света имат психични разстройства. Българите най-често страдат от тревожни разстройства. Това пише на сайта си Министерството на здравеопазването. Статистиката показва, че у нас..

публикувано на 10.10.19 в 13:26

Около 80% от автосервизите у нас са в сферата на сивата икономика

Около 80% от автосервизите у нас са в сферата на сивата икономика. Това показват наблюденията на експертите. В момента у нас няма закон, по който автосервизите могат да се лицензират. Те работят по собствени норми, като основно изискване е да спазват..

публикувано на 10.10.19 в 10:25

Ветеринарни лекари от Симитли реагираха незабавно на зов за спасяването на прегазено от кола малко кученце

Сигнал за прегазено от лек автомобил, но живо малко куче, беше подаден в Радио Благоевград от очевидци на инцидента с молба за съдействие.  Кола е блъснала 4-месечния пекинез на главен път Е-79  край село Крупник. Най-близка се оказа..

публикувано на 09.10.19 в 18:00
Михаела Филева

Михаела Филева с концерт в Благоевград

След успеха на първия си самостоятелен концерт пред 4-хилядната публика в зала 1 на НДК, Михаела Филева ще зарадва феновете си в страната с турне в четири български града – 19-ти септември – Летен театър, Пловдив, 17-ти октомври – зала..

публикувано на 09.10.19 в 15:22
Илия Илиев в студиото на Радио Благоевград

Д-р Илия Илиев е един от лекторите в Първия международен форум по кларинет

Изявеният инструменталист д-р Илия Илиев, известен като Професора, ще бъде един от лекторите в Пъ рвия   международен форум по кларинет "Механика на музициране и фукциониране на изпълнителя, спрямо инструмента".   Форумът се организира от Югозападния..

публикувано на 09.10.19 в 14:50

Вл. Янчовски: Продължаваме да се возим на коли „втора употреба“

Безспорен факт е, че ние, българите, масово караме коли „втора употреба“. Почти половината от автопарка у нас е на възраст над 20 години, като според статистиката, автомобилите са основно на дизел.  Според данни на европейската статистика, у нас са..

публикувано на 09.10.19 в 13:08

Кюстендилската група "Ръсти стрингс" засне видеоклипове в село Ръждавица, за да насочи вниманието към обезлюдяващите села

В село Раждавица Кюстендилската рок група „Ръсти стрингс“ засне видеоклипове на две от последните си авторски обработки на автентични народни песни. Видеата на „Яно мори“ и „Разболе се Калина“ са заснети пред уникална от 30-те години на 20 век къща...

публикувано на 09.10.19 в 11:29