Акценти

„GD Sport“ спечели „Купата на Кмета“ в отборното класиране в турнир по водно спасяване в Благоевград

публикувано на 23.04.17 в 18:29
    Спортен комплекс „Пирин” два дни бе домакин на турнир по водно спасяване. Инициативата се провежда за първа година в Благоевград и е под патронажа на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Участие в надпреварата, състояла се на 50-метровия басейн в Благоевград, взеха 15 отбора от различни плувни клубове. Над 130 момичета и момчета  от Благоевград, Сандански, София, ...

Турнир по водно спасяване се проведе в Благоевград

     Спортен комплекс „Пирин” е домакин на турнир по водно спасяване. Турнирът се провежда за първа година в Благоевград и е под патронажа на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.   Кметът д-р Камбитов поздрави участници, организатори и..

публикувано на 22.04.17 в 18:18

Учениците от сeло Долно Осеново отбелязаха Деня на Земята с разнообразни мероприятия

Всички класове на училището посетиха заедно Детския научен център „Музейко”, София, където лектори, специалисти в опазване на околната среда, ги запознаха подробно с опасностите, които грозят планетата ни, както и начините да предпазим нашия общ..

публикувано на 22.04.17 в 14:48

В Банско избират членове на Националния съвет на децата на общинско ниво

Държавна агенция за закрила на детето, със съдействието на община Банско, обяви покана за участие в избор на членове на Националния съвет на децата на общинско ниво. В изпълнение на Конвенцията на ООН за правата на детето, Съвета на децата е..

публикувано на 22.04.17 в 13:32

Празник на зелника и сладките изкушения организират днес в кюстендилското село Жабокрът

Празник на зелника и сладките изкушения организират днес в кюстендилското село Жабокрът. Организатор на традиционния фестивал е читалище "Съгласие 2007". Програмата включва конкурс за най-добър зелник, предвидени са дегустации и награди за..

публикувано на 22.04.17 в 11:58

Второ издание на състезанието "Дрон Арена Кюстендил" се провежда на кюстендилския стадион "Осогово"

Второ издание на състезанието "Дрон Арена Кюстендил" се провежда на кюстендилския стадион "Осогово". Състезанието е организирано от Българската федерация по авиомоделизъм, Обединено дрон общество, Клуб "Дрон екстрийм", Община Кюстендил и Обединения..

публикувано на 22.04.17 в 11:52

Предстоящи събития - 22 април

За поредна година в Благоевград ще се проведе втория кръг от Националния рали шампионат по Планинско изкачване - „Благоевград- 2017“. На 22 и 23 април пътят към Делвино ще се превърне в състезателно трасе на високите скорости и спортните коли...

публикувано на 22.04.17 в 08:14

Дирекция Национален парк „Рила” ще отбележи с разнообразни инициативи Деня на Земята

Дирекция Национален парк „Рила” ще отбележи с разнообразни инициативи Деня на Земята. Днес от 9.30 в Посетителския център на Национален парк „Рила“ в Паничище и Посетителския информационен център за парка в Самоков ще се проведе Ден на отворените..

публикувано на 22.04.17 в 08:13

Под 1 % са децата в риск, които имат достъп до социалните услуги в област Благоевград

В сравнение с другите области от Югозападния район, област Благоевград има най-слабо развита мрежа от социални услуги в подкрепа на децата и семействата - това е един от изводите направени днес на проведената в Благоевград Регионална среща по..

публикувано на 21.04.17 в 20:50

ОбС взе решение за произвеждането на местен референдум за златодобива в Трън

На извънредно заседание днес, местният ОбС в Трън реши допитването да се проведе на 11 юни.  Въпросът, на който ще отговарят жителите на общината е "Против ли сте община Трън чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи..

публикувано на 21.04.17 в 19:20

Известни са победителите в Областния етап на фестивала за руска песен, поезия и танц „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ“ в Благоевград

За Радио Благоевград председателят на журито Илиян Юручки, секретар на народното читалище „Н. Вапцаров” в Благоевград съобщи имената на победителите. Сред певците най-много отличия отиват  при благоевградското вокално студио „Фа диез“. Неговите..

публикувано на 21.04.17 в 16:39