Акценти

На протест в Дупница поискаха оставката на кмета

публикувано на 21.08.17 в 18:48
Близо 100 души се събраха на площад “Свобода” в Дупница, за да поискат оставката на кмета Методи Чимев. Сред протестиращите бяха предимно млади хора, както и доста деца. Като повод за протеста бе заявено лошото състояние на уличната мрежа в Дупница. Издигнати бяха плакати с надписи “Срам за Дупница” и “Вие ни предадохте”, а протестиращите скандираха “Оставка”. Да се срещнат с тях ...

Започва реконструкцията на мост на река Струма в Перник

Съоръжение се намира при улиците "Струма" и "Искър" и е в незадоволително състояние. Обектът е част от проекта за подобряване на градска среда в град Перник, който включва изпълнението на още два  обекта - "Благоустрояване на квартал "Тева" и изграждане на..

публикувано на 21.08.17 в 09:23
Румен Радев

Предстоящи събития - 21 август

Президентът Румен Радев също ще посети Самоков по повод на празника на града, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Той ще се включи в празничната програма на площад "Захарий Зограф". Граждански протест е насрочен за 17 ч. днес..

публикувано на 21.08.17 в 07:34

Протест в Дупница

Граждански протест е насрочен за 17ч. днес пред сградата на община Дупница. Недоволството е срещу лошото състояние на пътната инфраструктура. Протестиращите настояват за оставка на кмета Методи Чимев. 

публикувано на 20.08.17 в 17:09

Кукерски празник в Дългата махала на Симитли

Кукерската група от Дългата махала в квартал „Ораново”  опънаха дълги трапези за традиционния кукерски. Стотици се бяха събрали на поляните в края на махалата, където традиционно се провежда празника. Ръководителят на групата събра кукери, бабугери,..

публикувано на 20.08.17 в 11:36

Нов тенис корт радва жителите на Трън

 Съоръжението е с площ от 607 кв. м. и с петпластова настилка, съобщи ВрИД кмет на община Трън Цветислава Цветкова.  Тенис кортът е част от спортен комплекс, включващ площадки за волейбол и баскетбол, зала за фитнес, тенис на маса и други спортове на..

публикувано на 19.08.17 в 17:07

Кукерите от село Полена направиха общоселска веселба

  Кукерската група „Център“ даде курбан и подсказа, че започват подготовката за новата Сурва. Кметът на селото Веселин Топузов е ръководител на групата, той бе и основен организатор на празника. Стотици се събраха на площада в селото, за да похапнат..

публикувано на 19.08.17 в 15:22

Ретро парад на автомобили в Дупница

Домакин на автомобилен ретро парад е Дупница днес на площад “Свобода”. За реставрираните коли ще разказват техните собственици, предвидена е и музикална програма. Най-старите автомобили са от началото на миналия век. Очаква се да бъдат показани и..

публикувано на 19.08.17 в 10:14

В Кюстендил извършват безплатни изследвания за хепатит С

Безплатно изследване на хепатит С извършват днес в Кюстендил. Изследванията ще бъдат извършвани от 10 до 12 часа. Това съобщи д-р Румен Алексов, един от отговорниците за кампанията.  Препоръчително е да се изследват родените от 1945-1965 г., млади..

публикувано на 19.08.17 в 10:12

Двама възпитаници на Основно училище "Св. Иван Рилски" в Перник получиха грамоти и подаръци от кмета на Перник Вяра Церовска

Завършилите 7-ми клас Александра Найденова и Свилен Василев са с рекордно високи резултати от външното оценяване и това е причина кметът да ги посрещне в кабинета си и лично да ги поздрави.  Александра  има 97 точки на изпита по български език и..

публикувано на 18.08.17 в 16:35

Приключи обновяването на откритата спортна площадка в пернишкия квартал Твърди ливади

Приключи обновяването на откритата спортна площадка в пернишкия квартал Твърди ливади. Игрището е в в двора на пернишкото 9-то основно училище  и ще се ползва както от учениците в училището, така и от живущите в района.  Инвестицията е на стойност..

публикувано на 18.08.17 в 15:24