Акценти

Горят сухи треви и храсти в землището на село Бабино, Община Бобошево

публикувано на 21.10.17 в 17:27
Горят  около 60 декара  сухи треви и храсти, каза за Радио Благоевград,  Катя Табачка- говорител на ОД на МВР Кюстендил. Пожарът е навлязъл низово в смесена гора. Три екипа на пожарната от Дупница и ДГС се борят с огъня. Най- вероятната причина за възникването на пожара е небрежност.

Вътрешният министър награди директора на РДПБЗН – Благоевград Георги Пармаков с почетно отличие

Вътрешният министър награди директора на РДПБЗН – Благоевград Георги Пармаков с почетно отличие. Благодарности за самоотвержената работа при справяне с огнената стихия към пожарникарите отправиха областният управител и представители на местната..

публикувано на 20.10.17 в 16:35

Форум посветен на брежанските кестени събра днес експерти по горите и биоразнообразието

Проблемите и перспективите за развитието на кестеновите насаждения в района на Брежани обсъдиха днес специалисти от Института за гората, Лесозащитна станция -София,  Българска агенция по безопасност на храните, Институт по биоразнообразие и екосистемни..

публикувано на 20.10.17 в 16:09

VII-ми Регионален турнир по тенис на маса за юноши и девойки се проведе в ПГ по Транспорт, град Разлог

Състезанието е във връзка с празника на град Разлог-24 октомври. В турнира взеха участие 7 отбора от общините Разлог, Якоруда и Банско. Шампиони при момчетата станаха Салих Острилски и Исмаил Ибрахим от СУ „Кирил и Методий“, Якоруда, с ръководител..

публикувано на 20.10.17 в 15:05

Банско домакин на международен обучителен семинар по Програма Еразъм

Заместник-кметът на Община Банско - Ивайло Ръхов, посрещна участниците в обучителен семинар, провеждащ се в Банско. Представители на образователни неправителствени организации от пет европейски държави – България, Македония, Словения, Румъния и..

публикувано на 20.10.17 в 15:04

Атанас Стоянов от ВМРО: До края на месеца ще стане ясно с колко ще бъдат индексирани пенсиите догодина

Кампанията за предизвикване на европейски референдум за изравняване на доходите набира скорост, съобщи на пресконференция в Перник Стефан Грънчаров от националния организационен отдел на ВМРО. Инициативата е съвместна на ВМРО и партията на..

публикувано на 20.10.17 в 14:59

9,9 процента е равнището на безработицата в Кюстендил

 Броят на регистрираните безработни в кюстендилската дирекция "Бюро по труда" в края на месец септември е 2623 души, а равнището на безработица - 9,9 процента, съобщиха от дирекцията. В сравнение с август, безработните са намалели с 26 лица или..

публикувано на 20.10.17 в 14:49

Кметът д-р Камбитов откри първо заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия в община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри първо редовно заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии. В него участие взеха още инж. Емилия Тунева, заместник-кмет по строителство и сигурност, Любен Терзийски – главен..

публикувано на 20.10.17 в 14:03

Шестият турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР "Кракра" започна в Перник

В надпреварата участват 18 отбора, като всеки от тях се състои от по трима мъже и две жени.  Сред участниците са представителни тимове на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението",Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" при..

публикувано на 20.10.17 в 14:01

Безплатeн спектакъл представя тази вечер от 19ч. Общинският драматичен театър “Невена Коканова” в Дупница

Комедията “Големанов” вече е една от емблемите на местната трупа. В главната роля е Ивайло Калоянчев. Участват още Латинка Петрова, Славчо Пеев и всички дупнишки актьори. Класическият текст на Ст. Л. Костов е адаптиран от Стефан Цанев. Музиката е..

публикувано на 20.10.17 в 13:30

Община Сандански подписа меморандум за обособяването на Индустриална зона

Имайки предвид местоположението на община Сандански и изграждането на АМ „Струма“ сме сигурни, че ще има интерес към създаването на предприятия в района , заяви за РБ кметът Кирил Котев. Това е и причината за обособяването на Индустриална зона ,..

публикувано на 20.10.17 в 12:51