Акценти

Над 100 жители на село Дрангово излязоха на протест поради недостига на питейна вода

публикувано на 21.01.17 в 12:16
Над 100 жители на село Дрангово, община Петрич, излязоха на протест поради недостига на питейна вода. Те изразиха недоволството си като блокираха за около час движението по пътя Кулата-Петрич. Полицейски екипи са на място, за да не се стигне до пътни инциденти. Според управителят на ВиК-Петрич Илиян Ушев, който също е на мястото на протеста: „Проблемът в Дрангово е от 20 ...

Съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол прекратиха протеста си

След продължил шест часа протест и преговори приключи недоволството на съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол.  С помощта на омбудсмана Мая Манолова изпълнителният директор  на мините  Харалампи Златанов  стигна до..

публикувано на 20.01.17 в 17:13

Учредяване на общинско търговско дружество “Дупницатранс” предлага кметът на Дупница Методи Чимев

Дружеството  ще обслужва новата автобусна линия №5.  Маршрутът е от квартал “Байкал” до Социалните жилища. Финансирането е по проекта за Интегриран градски транспорт. Предвидено е закупуване на 4 автобуса и електронна информационна система за..

публикувано на 20.01.17 в 14:36

35 000 лева е заложила в бюджета си община Дупница за цялостно рехабилитиране на алеите в гробищния парк

Голяма част от алеите са пропаднали и се налага възстановяването им. Предвидено е и разширяване на гробищния парк. Към него ще бъдат присъединени близо 4 декара, които в момента са пасище. Предстои промяна на статута им от Общинския съвет...

публикувано на 20.01.17 в 14:35

От няколко дни всички обитатели на Парка за танцуващи мечки край Белица спят зимен сън

Това  се случва за първи път, откакто убежището е открито, съобщи управителят на парка Димитър Иванов. "Наско и Монти, последните двама, които упорито отказваха да заспят, накрая се предадоха и от няколко дни не са излизали от бърлогите си", допълни..

публикувано на 20.01.17 в 14:31

Кметът Вяра Церовска: Нужни са много сериозни мерки за оздравяване на Община Перник

Общинският съвет в Перник отново упълномощи кмета Вяра Церовска да направи искане до министъра на финансите за отпускането на временен безлихвен заем на Община Перник. Кредитът се иска на основание чл. 130 ал.1 от Закона за публичните финанси и е..

публикувано на 20.01.17 в 13:24

Жени ГЕРБ-Перник направиха дарение на МБАЛ „Рахила Ангелова“

Дамите дариха компютърна конфигурация за нуждите на акушеро-гинекологичното отделение, както и телевизор на отделението по Неонатология. Дарението е традиционно и е по повод Деня на родилната помощ.  „Искаме да изкажем нашата безкрайна..

публикувано на 20.01.17 в 12:47

Три перничанки и жителка на Радомир са станали жертви на измами

И четирите престъпления са извършени през вчерашния ден. Приложената от измамниците схема е добре познатата вече - с провеждане на полицейска акция.  Въпреки ежедневните призиви и предупреждения на полицията, 59-годишна перничанка е „изгоряла“ със..

публикувано на 20.01.17 в 12:12

Омбудсманът на Република България пътува към рудник „Бабино“

Омбудсманът Мая Манолова пътува към „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД във връзка с протеста на миньорите от рудник „Бабино“, съобщи Пресцентърът на институцията. Миньорите я сезираха за проблеми, свързани с неизплатени обезщетения.

публикувано на 20.01.17 в 11:50

Предстоящи събития - 20 януари

Сдружението на Югозападните общини организира обучение за експерти от общините-членове на тема „Практически въпроси по прилагането на новата правна уредба на обществените поръчки“. Националното сдружение "Клуб Иване, Иване", което..

публикувано на 20.01.17 в 07:40

Известната българска художничка Десислава Минчева открива изложба в Градската художествена галерия в Благоевград

На 20 януари 2017г., в 18 часа, в Градската художествена галерия в Благоевград ще бъде открита изложба живопис на известната българска художничка проф. Десислава Минчева. Четвърто по ред представяне в рамките на една година, тя е своеобразно..

публикувано на 19.01.17 в 19:00