Общинските съвети в Разлог и Гоце Делчев ще заседават днес

От 14.00 ч. започва второто заседание на новоизбрания Общински съвет в Разлог. В дневния ред са включени три точки за разглеждане –  предложение и избор на Председателски съвет на ОбС, определяне на комисии и съставите им. Също от 14 ч. ще..

публикувано на 22.11.19 в 09:23

Предстоящи събития – 22.11.2019 г.

Националната кампания на КНСБ „Арена работеща България” ще бъде представена днес, от 12 часа, в зала №5 на Община Благоевград. В проявата ще участват вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, националният секретар на синдикалната организация Огнян..

публикувано на 22.11.19 в 08:29

В Гоце Делчев обсъждат проект за изграждане на социални жилища

Община Гоце Делчев организира публично обсъждане за подготовката на проект за изграждане на социални жилища. Проектът е включен в Инвестиционната програма на общината, по Оперативна програма „Региони в растеж“. Публичното обсъждане ще се състои от..

публикувано на 22.11.19 в 08:22

Награждават победителите в конкурса "Национален парк "Рила" – познат и непознат"

На официална церемония Дирекция „Национален парк Рила” и партньорите от Община Благоевград, Регионалното управление на образованието и Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще обявят резултатите и ще наградят победителите..

публикувано на 22.11.19 в 08:13

В Благоевград – жълт код за валежи

Днес времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни в Централна България.  Почти без валежи ще остане в източните райони. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен, вятър от изток-североизток, ще продължи..

публикувано на 22.11.19 в 08:09

Спасимир Тренчев представи романа си "Заветът на Орфей"

Благоевградският учител Спасимир Тренчев представи тази вечер в градската галерия най-новата си книга, посветена на Орфей. Това е четвърти роман и осма книга за автора.  " Идеята се роди преди 7 години и започнах да проучвам, защото исках да..

публикувано на 21.11.19 в 18:40

Административен съд – Благоевград назначи съдебно-техническа експертиза от математик по делото за оспорения избор за общински съветници в община Хаджидимово

Административен съд – Благоевград прие направената от вещо лице експертиза на отчетените като недействителни бюлетини, по които при оглед в съдебна зала беше констатирано наличие на следи от химикал. Експертизата бе допусната в шест секции на..

публикувано на 21.11.19 в 17:19
Сградата на Община Кресна

Приключи по същество делото за оспорения избор на кмет на община Кресна

Административен съд – Благоевград ще се произнесе в срок по делото против Решение №85-МИ на Общинска избирателна комисия – Кресна от 28.10.2019 г. за определяне на изборните резултати за избор на кмет на община.  За доказване на твърденията си,..

публикувано на 21.11.19 в 17:09

Нови назначения в кметския екип на община Банско

От днес в екипа на кмета Иван Кадев работят още двама специалисти. Иван Докторов ще изпълнява функциите на секретар до провеждането на конкурс, според законовите разпоредби. Йорданка Цакова е назначена като главен експерт "Социални дейности".

публикувано на 21.11.19 в 16:21

Служители на РДПБЗН – Кюстендил участваха в Националното пълномащабно учение „Защита 2019“

Служители на РДПБЗН – Кюстендил, участваха в двудневното Национално пълномащабно учение „Защита 2019“ заедно със служители от още 9 РДПБЗН и национални институции.  В учението бяха проиграни действия от Външния авариен план на АЕЦ „Козлодуй“. "..

публикувано на 21.11.19 в 15:41