Полиция и жандармерия не разрешиха блокада на Е-79 край Благоевград

Около 30-ина протестиращи се събраха на полигона на първокласен път Е-79 край Благоевград, за да изразят своето недоволство от ситуацията в държавата. Протестът премина спокойно при наличието на засилено присъствие на полиция и жандармерия. Хората се..

публикувано на 18.11.18 в 13:40

Протестиращи за кратко блокираха пътя между Разлог и Банско

Организаторите на гражданските протести в Благоевградска област твърдят, че властта и полицията се опитват да осуетят провеждането на демонстрациите. По думите им уведомленията за протести, подадени в общините, или се отхвърлят с мотиви, че може да..

публикувано на 18.11.18 в 13:40

Слаб сняг превалява в района на прохода Предел

Слаб сняг превалява в района на прохода Предел, но няма затруднения в движението на МПС, съобщи дежурния в Областно пътно управление – Благоевград. Машини на снегопочистващата фирма опесъчават участъци от пътя. Към момента пътищата на територията..

публикувано на 18.11.18 в 10:36

В община Петрич започва изграждането на инсталация за битови отпадъци по проект за 10.3 милиона лева

В община Петрич започва реализирането на проект за изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда" 2014 - 2020..

публикувано на 18.11.18 в 09:42

Възможни са блокади на пътища в района на Разлог-Банско и в района на ГКПП „Кулата“

Жители от всички общини ще се включат в протестите на територията на Благоевградска област. Четири са локациите, където се очакват блокади на пътища. Организаторите на протестите в Благоевград заявиха готовност да блокират международния път за..

публикувано на 18.11.18 в 09:16

Облачно и с валежи от дъжд и сняг и максимални температури до 5 градуса в Югозапада

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури от 0-4 градуса в..

публикувано на 18.11.18 в 07:41
Перничани блокираха за движение пътен възел „Даскалово” в знак на протест срещу високите цени на горивата

Протестиращите перничани се отказаха да блокират днес автомагистрала „Люлин”

Вместо това те се отправиха на протестно автошествие от квартал "Изток" до центъра на града. Според участници в шествието, утре те ще се съберат, за да вземат решение как ще продължат протестите. За утре е обявен автопоход до София под мотото..

публикувано на 17.11.18 в 19:41

Марек победи Велбъжд в дербито на Югозападната "В" група

В дербито на поредния кръг на Югозападната В футболна група отборът на "Марек" победи в Кюстендил "Велбъжд" с 2:1. Даниел Георгиев откри за гостите в 16 - та минута. Атанас Пенков изравни от дузпа в 77-та минута, а в заключителните секунди Димитър..

публикувано на 17.11.18 в 18:18
Д-р Матеа Мичело

45 италиански художници с изложба в Радио Благоевград

45 италиански художници ще представят в изложба различни жанрове във видовете: живопис, графика, дигитално изкуство, скулптура. Авторите са от цяла Италия. Има представители на регионите Ломбардия, Пулия, Лацио и други. Експозицията е в Арт салона на..

публикувано на 17.11.18 в 17:29

Театралният маратон стартира с провокация към най-малките в Симитли

 Разпалване на огъня… искрата наречена театър подадоха на публиката в първото представление в Нощта на театрите в Симитли. Преживяване за най- малките, най- непринудените и мислещи същества беше "Приказка от цветната леха" на Софийския театър ,,А‘‘...

публикувано на 17.11.18 в 16:44