Не успяха да продадат на търг плажа в Кюстендил

Общинският плаж в Кюстендил отново не беше продаден, след като на обявеният търг не се яви нито един кандидат-купувач. Търгът се е състоял вчера, казаха от Общинския съвет. На предишната си сесия съветниците от Кюстендил приеха решение,..

публикувано на 20.09.18 в 11:47

Без загинали по пътищата на България в деня на ЕDWARD

В Европейския ден без загинали на пътя България постигна целта на инициативата. За последните 24 часа на територията на страната няма нито едно тежко пътнотранспортно произшествие със загинали, съобщават от пресцентъра на МВР.  Инициативата се..

публикувано на 20.09.18 в 11:28

Над 450 са приетите заявления за отпускане на помощ на първокласници в Благоевград

Продължава приемът на документи за целева помощ за първокласници. Това съобщи в ефира на Радио Благоевград тази сутрин Антония Павлова, началник на отдел „Социална закрила“ в Дирекция „Социално подпомагане“-Благоевград. Тази година..

публикувано на 20.09.18 в 10:41

Предлагат спортиста Красимир Анев за почетен гражданин на Самоков

Един от най-успешните състезатели на Самоков в зимните спортове Красимир Анев ще бъде предложен за отличието “Почетен гражданин на град Самоков”. Предложението става факт по докладна на кмета на Община Самоков Владимир Георгиев. Очаква се..

публикувано на 20.09.18 в 10:14

Ограничения по пътищата в Югозападна България

Област Перник: Движението по път I-1 София – Перник от км 282+485 до км 285+600 в участъка от граница София до кръстовище Драгичево е ограничено за тежкотоварни автомобили с тегло над 15 т. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Движението е..

публикувано на 20.09.18 в 08:44

Пет музея представят свои експонати в Брезник

Пет музея от Югозапада ще представят в Брезник традиционни облекла, тъкани и накити от долините на Струма и Места. Експозицията показва традициите и красотата на неповторимите образци на народното творчество, дошло от вековете.    Обединяват ни..

публикувано на 20.09.18 в 08:32

Две решения, взети на предишната сесия, разглеждат отново общинските съветници в Перник

Общинският съвет в Перник ще заседава извънредно днес. Заседанието е във връзка с внесени от кмета докладни за връщане за ново обсъждане на две решения, взети на последната сесия, състояла се на 4 септември.  Решенията са свързани с корекция на..

публикувано на 20.09.18 в 08:29

Спират за часове движението по ул. "14 полк" в Благоевград

За часове ще бъде спряно движението на МПС в лявото платно на ул. „4-ти полк“, в участъка от кръговото кръстовище срещу сградата на ЗМК до кръстовището с ул. „Борис Ангелушев“.  Временната организация на движението ще бъде в сила днес, от 10:00..

публикувано на 20.09.18 в 08:25

Слънце и високи температури в четвъртък

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за септември. Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните..

публикувано на 20.09.18 в 08:23

Зам-министър Деница Сачева ще открие нова компютърна зала в гимназия "Гоце Делчев" в Благоевград

От 11:30 часа зам.-министър Дeница Сачева и д-р Милен Врабевски ще открият нова компютърна зала в Професионална гимназия по текстил и лека промишленост Гоце Делчев“ в гр. Благоевград. Тя е дарение от д-р Врабевски на училището, тъй като до момента..

публикувано на 20.09.18 в 08:20