Двама са кандидатите за административен ръководител на Районния съд в Дупница

Постът ще освободи съдия Ели Скоклева, която го заемаше два мандата.  Общото събрание е предложило единодушно съдия Иван Димитров. Той работи в Дупница от 6 години, преди това е бил прокурор в Благоевград.  За председател на съда кандидатства и..

публикувано на 17.07.18 в 14:27

Обучават на чужд език и компютри младежи до 29 години със специални потребности

Търговско-промишлената палата в Благоевград започва курсове по чужд език и компютри за 40 младежи до 29 години със специални потребности. Психолози и кариерни консултанти вече са започнали обиколки на Дневните центрове за социални услуги в..

публикувано на 17.07.18 в 13:25

Незаконен пункт за изкупуване на стари автомобили е установен в Радомир

Незаконен пункт за изкупуване на стари автомобили е установен в Радомир. Нелегалната автоморга се намирала в имот с двама собственици, който обаче се ползвал от трето лице.  При проверка в имота полицаите установили, че се извършва дейност без лиценз по..

публикувано на 17.07.18 в 10:15

В Благоевград ще се проведе учредително събрание на организацията за управление на Рило-Пирински туристически район

Днес от 13:30 ч. в заседателната зала на Областна администрация Благоевград ще се проведе учредително събрание на организацията за управление на Рило-Пирински туристически район.  Учредителната община е Банско, като се очаква да присъстват..

публикувано на 17.07.18 в 08:52

Инсинераторът за изгаряне на мъртви животни в пернишкия квартал „Бела вода“ е изтеглен

Протестът на жителите на пернишкия квартал „Бела вода” срещу инсинератора за изгаряне на мъртви животни се увенча с успех. Мобилното съоръжение беше изтеглено с влекач от района на рудника, където беше позиционирано. Жителите на населеното..

публикувано на 17.07.18 в 08:06

Предстоящи събития - 17 юли 2018г.

Днес продължава тридневната информационна кампания на КНСБ в Благоевградска област. „Кампанията за консултиране и информиране е насочена към малки и средни предприятия. На срещи с управлението на фирмите ще обсъдим възможностите за професионално..

публикувано на 17.07.18 в 08:02

Ветерани от Втората световна война се срещнаха с деца от Симитли

Ветерани от Втората световна война разказаха за преживяванията си и любовта към родината на млади родолюбци от Симитли.  В рамките на „Пъстро лято“ деца от Симитли се срещнаха с 90 и 95-годишните ветерани Атанас Чорбаджийски и Стоил Митрев, съобщиха от..

публикувано на 16.07.18 в 17:44

Община Перник си връща собствеността върху сграда, предоставена за ползване по програма ФАР

Сградата се намира в квартал "Ралица" и е със застроена площ 306 кв. м.  През 2001 година тя е била предоставена за безвъзмездно ползване на сдружението с нестопанска цел "Регионален бизнесцентър за подпомогане на малки и средни предприятия"...

публикувано на 16.07.18 в 16:15

Две групи от село Бачево с награда от Радио Благоевград на "Фолклорна среща", 2018, Елешница

Мъжката фолклорна певческа група "Русалии" и Женската фолклорна певческа група "Детелини" от село Бачево спечелиха наградата на Радио Благоевград на Петия юбилеен фолклорен фестивал "Фолклорна среща" в село Елещница. Фестивалът се проведе на 14 юли..

публикувано на 16.07.18 в 15:37

Юбилейна изложба събира художници от Благоевград

Изложбата "60 години художници от Благоевград" събира творци от областния център на Пиринско.  Откриването на експозицията е на 17 юли от 18.00 часа в галерията на улица „Шипка” 6 в София, информираха от Пресцентъра на Община Благоевград...

публикувано на 16.07.18 в 15:35