Нормален е трафикът на ГКПП „Кулата“

Нормален е трафикът на ГКПП „Кулата“ към този момент. По-интензивен е бил в ранните часове на деня. Създадена е необходимата организация пътуващите през почивните дни да не чакат при обработката на документите. Това каза за Радио Благоевград..

публикувано на 20.09.19 в 15:30

Дни на Зеления пояс отбелязват в Беласица на 24 и 25 септември 2019

Българска фондация "Биоразнообразие", Дирекцията на Природен парк „Беласица“, Дирекцията на Национален парк „Езеро Керкини“ (Гърция), Сдружение „Планетум“ (Северна Македония), кметството и читалището на село Габрене организират Дни на Зеления пояс на..

публикувано на 20.09.19 в 13:56

Съветниците в Банско не избраха временно изпълняващ длъжността кмет

Общинският съвет в Банско днес проведе последно заседание на общинския съвет.  Гласувани бяха парични помощи за жители на общината, отпуснати 1 000лв за СК „Ал ПиринСКИ” Банско. Съветниците подкрепиха предложението за придобиване на публични ВиК активи за..

публикувано на 20.09.19 в 13:51
Река

В Банско е открит нов пешеходен мост между двата бряга на река „Глазне”

Днес в Банско се състоя тържественото откриване на новоизградения мост по проект “Изграждане на пешеходен мост между двата бряга на река „Глазне”,  намиращ се между улиците „Глазне” и улица "Иконом Чучулайн"". Освен новото съоражение е изградена и..

публикувано на 20.09.19 в 13:27

На фокус: Програмата „Еразъм +“

Бюджетът на програмата ще бъде удвоен до 30 милиарда евро за следващия програмен период от 2021 г. до 2027 г. Програмата ще даде възможности за учене и мобилност та 12 милиона души в сравнение с 4 милиона в настоящия програмен период. „Еразъм“ ще..

публикувано на 20.09.19 в 12:30

С Дни на отворените врати в Брезник ще бъдат отбелязани Европейските дни на наследството

Наред с постоянните изложби, в зала „Класно училище” е подредена и експозиция, посветена на просветното дело в брезнишко. В нея ще бъдат показани експонати от колекцията на поп Димитри, който е бил учител в килийното училище в Режанци и Билинския..

публикувано на 20.09.19 в 11:17

Предиобед дъжд, следобед слънчево време

Днес предиобед в югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, докато от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Следобед валежите ще спрат, най-късно в крайните източни райони и над по-голямата част от страната ще е предимно..

публикувано на 20.09.19 в 07:50

Предстоящи събития на 20 септември

Националната асоциация за профилактика на белодробни болести, Министерството на здравеопазването и Института за здравно образование провеждат днес в Благоевград втори етап от кампанията за безплатни скринингови прегледи на активни, пасивни и..

публикувано на 20.09.19 в 07:46

В Благоевград прожектираха филма „Светителят хирург“

   Документалният филм на журналиста Ангел Бончев „Светителят хирург“ беше представен на зрителите в Благоевград. За да гледат прожекцията в зала „Яворов“ се събраха десетки заинтересовани да научат повече за Свети Лука Войно-Ясенецки, посветил..

публикувано на 19.09.19 в 19:57

В Банско монтираха железен камертон с височина 3.5 м

В Банско, в зелените площи между сградите на Общинска администрация и читалище „Никола Вапцаров”, бе монтиран железен камертон, достигащ три и половина метра височина.  Уникалният музикален инструмент бе изработен в открита автентична ковачница, по..

публикувано на 19.09.19 в 17:20