Акценти

С протестен митинг- шествие жителите на Гърмен отбелязаха две години от масовите сблъсъци в общината

публикувано на 23.05.17 в 18:56
С протестен митинг- шествие  жителите на Гърмен отбелязаха  две години от  масовите сблъсъци в общината, които породиха  етническо напрежение и поставиха на дневен ред проблема с незаконните  къщи в ромския квартал „Кремиковци“.  Местните хора обвиниха общината, че  продължава да погазва законите и това възпроизвежда общественото недоволство.  Протестиращите  бяха категорични, че ...
Регионална библиотека

С 200 нови книги беше обогатен читателският фонд на различни библиотеки и читалища в област Кюстендил

С 200 нови книги беше обогатен читателският фонд на различни библиотеки и читалища в област Кюстендил след дарителска кампания по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Инициативата е на младежката структура на..

публикувано на 23.05.17 в 16:15

Само двама са кандидатите за директорското място на многопрофилна болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев

Само двама са кандидатите за директорското място на многопрофилна болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Това стана ясно след проведена среща на специалната комисия за разглеждане документите на кандидатите за управител на здравното заведение...

публикувано на 23.05.17 в 16:14
Красимир Герчев

Кметът на Разлог с поздравителен адрес по повод 24 май

Скъпи учители и ученици, Приемете моите поздравления по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - 24 май! Делото на светите братя Кирил и Методий е символ на духовния стремеж на българския народ към знание и..

публикувано на 23.05.17 в 15:34

Пластика на кон подари на Перник известният български скулптор и почетен гражданин на Перник проф. Емил Попов

Скулптурата е позиционирана в градинката пред бившия Битов комбинат. Инициативата е по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Произведението е в естествена големина, направено от керамика, а идеята се ражда..

публикувано на 23.05.17 в 15:12

Започват съвещанията по стопанисване на горите в ЮЗДП

Специализирани съвещания по стопанисване на горите и маркиране на лесосечния фонд за 2018 г. организира Югозападното държавно предприятие, съвместно с Регионалните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик и София. Съвещанията ще се..

публикувано на 23.05.17 в 15:09

Наследници на Кузман Шапкарев присъстваха на откриването на негова паметна плоча в Благоевград

"Искаме да изтрием прахта от нашите герои и да събудим патриотизма у съвременния българин. " – каза при откриването на паметна плоча на Кузман Шапкарев в Благоевград един от потомците на възрожденеца Марио Примджанов.  Етнограф, публицист,..

публикувано на 23.05.17 в 14:46

Предприети са действия за предотвратяване на евентуален риск за здравето на хората в областта в следствие на завишени стойности на алфа активност във водата в село Зелениград

РЗИ-Перник е връчило две предписания на ВиК заради отчетени завишени стойности на алфа активност във водата в трънското село Зелениград. Предписанията включват допълнителни радиологични анализи и проучване на възможности за алтернативно..

публикувано на 23.05.17 в 13:50

Набелязани са мерки за опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движението по пътищата в Пернишко

Областният управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ОД на МВР - Перник Иван Зеленков изразяват своята загриженост и ангажимент по отношение на безопасността по време на тържествата на зрелостниците на територията на област Перник, се..

публикувано на 23.05.17 в 13:19

Шахматен клуб ЦСКА се запозна с природата на НП „Рила” в Паничище

Малки шахматисти, техните родители и ръководители от шахматен клуб ЦСКА - София се включиха в екопрограма в Посетителския център за Национален парк „Рила“ в Паничище. Експертите от Центъра запознаха любознателните деца с уникалното биологично..

публикувано на 23.05.17 в 11:29

Почина единият от обгорените при експлозията в "Стомана Индъстри" работници

Шлосерът Иван Стефанов, който при тежкия инцидент от 18 май получи над 70 % изгаряния, е издъхнал вчера в "Пирогов". Той бе транспортиран там веднага след взрива в много тежко състояние.  В столичната болница, с която металургичното предприятие..

публикувано на 23.05.17 в 09:38