Градушка е нанесла поражения върху черешовите насаждения в кюстендилски села

Паднала градушка е нанесла поражения върху черешовите насаждения в кюстендилски села, оплакаха се жители на кюстендилските села Дворище, Копиловци и Коняво. Производители коментират, че на места пораженията върху ранните сортове са сериозни, но..

публикувано на 25.05.18 в 11:05
Крепостта

Осмокласници от Професионалната гимназия по икономика в Перник направиха сайт на Пернишката крепост

Осмокласници от Професионалната гимназия по икономика в Перник направиха сайт на Пернишката крепост. С проекта Веселин Владимиров и Мартин Мирков са спечелили първо място в категория Уеб сайт на 16-та Националната олимпиада по информационни..

публикувано на 25.05.18 в 09:44

Предстоящи събития - 25 май 2018г.

32 точки са включени в дневния ред на поредното редовно заседание на Общински съвет – Благоевград. То е насрочено за днес от 9.30 ч. в зала 22-ри септември. Тази вечер на амфитеатър "Гейзера" ще бъдат официално открити..

публикувано на 25.05.18 в 09:01

Кметът на Симитли Апостол Апостолов връчи званието „Почетен гражданин“ на Йордан Костов

Йордан Костов беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Симитли“. Това се случи по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Председателят на местния..

публикувано на 24.05.18 в 19:32

В Гърмен отново излязоха на протест, за да напомнят на институциите за неспазените обещания

Десетки жители на Гърмен се събраха на протест навръх празника на българската просвета и култура и на славянската писменост по повод третата годишнина от размириците в общинския център. Шествието тръгна от площада срещу Общинската администрация..

публикувано на 24.05.18 в 19:29

Вдъхновен 24-ти май в Петрич

Празнично шествие днес тръгна от градския площад на Петрич в посока паметник „Народни будители”. Портрет на светите Кирил и Методий, носен от ученици, духов оркестър, мажоретни формации, ученици, учители и граждани оформиха представително дефиле по..

публикувано на 24.05.18 в 19:01

В Перник се проведе „Парад на книгата"

С "Парад на книгата" в Перник бе честван 24 май. Стотици деца и учители дефилираха в центъра на града с любимите си книги в ръце.  В шествието участваха 23 представителни блока на всички училища в общината. За първи път тази година към "Парада на..

публикувано на 24.05.18 в 18:44

Благоевград се включи в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“

Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включи в националната инициатива „Написаното остава. Пиши правилно!“. Тя се организира по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост от Института за български език „Проф...

публикувано на 24.05.18 в 18:39

Празнични сюжети от Благоевград – в звук и кадър

В Благоевград днес тържествено отбелязахме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  На 24 май отбелязваме и Празникът на Благоевград. Празнични сюжети от Благоевград -   в звук и кадър: Чуйте звуковия файл.....

публикувано на 24.05.18 в 16:32

Галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил отбелязва рождения си ден с изложба „Православие“

Изложбата "Православие" с икони от колекцията на Румен Манов откри художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Изложбата съвпада с рождения ден на галерията, който се чества в Деня на българската просвета и култура...

публикувано на 24.05.18 в 16:16