Теми от деня


Дъбрава – рок столица на Балканите

Утре стартира четвъртото поредно издание на The Brava Balkan Fest в благоевградското село Дъбрава, в което ще звучат световноизвестни групи и музиканти. А днес репортерът ни видя, че започва изграждането на сцената. „ Ако се наложи ще работим..

публикувано на 20.09.18 в 14:33

За трета поредна година в страната се провежда операция „EDWARD”

Инициативата е на Европейската мрежа на службите Пътна полиция в рамките на Европейската седмица на мобилността. В страната е възприето наименованието Европейски ден без загинали на пътя. Идеята е всички участници в движението по пътищата да..

публикувано на 19.09.18 в 15:39

Симулация: Спасители вадят затрупани при земетресение в Турция

Спасяване на затрупани в сгради след земетресения се обучаваха  в Турция в рамките на няколко дни спасители от България.  Учението бе част от международна инициатива, в която турските спасители показаха какви трабва да са първите действия след..

публикувано на 19.09.18 в 14:10

3 000 лева за ден събраха учениците от 4 ОУ "Димчо Дебелянов" в Благоевград в помощ на Иван

Без цветя за първия учебен ден избраха да влязат десетки деца от цялата Благоевградска област. Те дариха парите за лечението на 14-годишния Иван Христов, който страда от тежка, но лечима болест.  Само за ден учениците от 4 ОУ "Димчо Дебелянов" в..

публикувано на 19.09.18 в 14:00
Проф. Ганчо Ганчев

Проф. Ганчо Ганчев: България се нуждае от нов модел на икономически растеж

На този етап българската икономика изостава от другите европейски държави. Има варианти за ускоряване на икономическия растеж, но като че ли не успяваме да формираме конкретни политики. Мнението е на изтъкнатия български макроикономист,..

публикувано на 19.09.18 в 11:53

Вкусна млечна супа и… рушаща се мазилка!

Слушателски сигнал ни отведе в раздавателен пункт №3 на млечната кухня „Ам-Ам“ в квартал "Еленово". Там, всеки ден има опасност парчета от мазилка или от тухла да паднат върху главите на десетките майки с деца, които взимат топъл обяд...

публикувано на 19.09.18 в 11:51

Предприемачът пристига в Благоевград

Той е млад и успешен български предприемач,  който споделя реалния си  опит от бизнеса и житейските ситуации, в които е попадал. Преминал е през редица изпитания,които променят неговия светоглед.  "Никога не е било важно, колко пъти ще падна или..

публикувано на 18.09.18 в 13:45

Атракциони, лакомства и музика за всички вкусове в едноседмичния есенен панаир в Гоце Делчев

Започна традиционният есенен панаир в Гоце Делчев, който ще продължи до 24 септември. Той е разположен в района на бившата казарма в града, за да има достатъчно място за търговците, посетителите и участниците. Цяла седмица общината е..

публикувано на 18.09.18 в 12:11

8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград - първото и единствено иновативно училище в общината

Иновациите са в две направления – изучаване на нов предмет „Дигитален свят“ и прилагане на нови иновативни методи на преподаване. Предметът „Дигитален свят“ на практика означава основи на програмирането. Това обясни за Радио Благоевград..

публикувано на 18.09.18 в 11:47

Баница со тиганица, огледна баница и още вкусотии – научите се да ги приготвяте през Кулинарните уикенди

Кулинарните уикенди започват на 22 септември. До края на декември можете да посетите 10 дестинации в районите на Югозападна България и Югоизточна Македония, по пет във всяка държава. Дестинациите в България са в Благоевград с уикенд на меда,..

публикувано на 17.09.18 в 15:07