Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 800 деца бяха прегледани в мобилна поликлиника, базирана в едно от училищата в Сандански

Седем лекари – специалисти се включиха в българо-гръцкия проект “Интегрирано териториално сътрудничество за детско здравеопазване и защита”. „Мобилната поликлиника “ Хипократ” е предоставена от гръцката неправителствена организация “Усмивката на детето”, а огромният ТИР е оборудван с модерна техника за специализирани прегледи“, сподели д-р Росанка Венелинова, изпълнителен директор на българската фондация “Център-Надя“. В продължение на един месец, по прецизно направен график, децата от всички училища бяха прегледани в мобилната поликлиника. Две тенденции очертаха лекарите-специалисти: децата в Сандански са в добро физическо здраве, повечето от тях спортуват и това дава резултат. Лошо е състоянието на зъбите при шест-седем годишните деца, за разлика от по-големите, регистрираха денталните лекари. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Доживотна присъда за майката от Сандански, убила двете си деца

Петчленен състав на Окръжния съд в Благоевград призна за виновна К. Д. в това, че на 19.11.2020 г. в апартамент на къща, находящ се в гр. Сандански, умишлено е умъртвила повече от едно лице – малолетната си рождена дъщеря и малолетния си рожден син, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитите и с особена жестокост - престъпление по..

публикувано на 03.06.24 в 19:25

Община Банско и Община Виница ще продължат сътрудничеството си

Община Банско и македонската Община Виница ще развиват и надграждат партньорските си отношения – така може да се обобщи дискусията на кметовете Стойчо Баненски и Миле Петков. Кметовете и техните екипи обсъдиха на среща в Банско възможностите за продължаване на многогодишното сътрудничество на двете общини, през което са реализирани редица..

публикувано на 03.06.24 в 16:26

Протест затвори пътя до благоевградското село Изгрев

50-ина жители на благоевградското село Изгрев излязоха на протест и затвориха достъпа до населеното място. Недоволството на хората е заради сметището, а проблемът е от години. Първоначално протестиращите влязоха в пререкания с полицията, защото блокираха кръговото кръстовище преди селото, а разрешението за протест е в началото, до табелата...

публикувано на 03.06.24 в 15:00

Нарушено водоподаване в село Мосомище

От 04.06. до 28.06 ще бъде извършен ремонт на уличен водопровод в с. Мосомище, община Гоце Делчев. В рамките на този период, от 09:00 ч. до 16:00 часа, водоподаването ще бъде нарушено. За улесняване на работния процес е необходимо живущите в този район да преместят личните си моторни превозни средства. От ВиК Благоевград апелират жителите на..

публикувано на 03.06.24 в 14:28

"Чиста Струма RUN" ще се проведе за поредна година

Благотворителна обиколка със специално подбран маршрут по бреговете на реките Струма и Банщица, организира за пореден път на 23 юни сдружението "Чиста Струма". Събраните средства от бягането ще бъдат вложени в регулярното почистване, сортиране и транспортиране на отпадъците от замърсените реки в района на Кюстендил. Надпреварата и през тази година..

публикувано на 03.06.24 в 13:41

В Благоевград пристигнаха бюлетините за изборите 2 в 1

272 550 са бюлетините за членова на Европейския парламент, 304 000 са за гласуване на изборите за народни представители. Изборните книжа за 1 Многомандатен изборен район – Благоевград пристигнаха малко след 11 часа. Те ще се съхраняват в помещение до Музея на водата. Камионът с бюлетините бе посрещнат от председателя на РИК, Мартин Бусаров и..

публикувано на 03.06.24 в 12:53

От 1-ви юли ваучерите за храна ще бъдат само електронни

Остава по-малко от месец до изтичането на преходния период, в който работещите могат да получават ваучерите си за храна - и на хартия, и в електронен вариант. От 1-ви юли те ще бъдат само електронни. За БНР главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат да приемат..

публикувано на 03.06.24 в 11:21