Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмата, която строи лот 4 на автомагистрала “Струма” е внесла сигнал за възпрепятстване работата на обекта

Сигналът е  до прокуратурата, ръководството на АПИ и областния управител на Благоевград срещу кмета на Сандански Андон Тотев за самоуправство и възпрепятстване работата на обекта. Според директора на фирмата Методи Бачев от две седмици кметът на Сандански не допуска специализираната техника да преминава по междуселските пътища, за да изгради подходите към автомагистралата и в същото време да извърши ремонт и разширение на трасетата за своя сметка .Кметът на Сандански Андон Тотев категорично отхвърли обвинението, че възпрепятства работата по автомагистралата и не допуска колите на фирмата по общинската пътна мрежа.Тотев допълни, че тежката строителна техника преминава не само по междуселските пътища, но и през улиците на село Левуново, което предизвикало сериозно недоволство сред местното население.Началникът на полицейското управление в Сандански потвърди, че към днешна дата няма възпрепятстване на преминаването на техника и товарни автомобили по уточнения обходен маршрут между селата Левуново и Ново Делчево.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатни прегледи за множествената склероза в Благоевград

В световния ден за борба с множествената склероза 30.05.2024 г. от 10.30 до 17.30 в Зала 5, в сградата на Община Благоевград, по инициатива на Сдружение „МС СВЯТ“ и съдействието на Община Благоевград, ще бъдат извършвани безплатни профилактични прегледи от водещи специалисти в различни области. Инициативата събира експерти от няколко области в..

публикувано на 29.05.24 в 10:57

Магистрала, или не в Кресненското дефиле

На 4 юни от 16:00 ч в Аула “Максима” на Университета по архитектура, строителство и геодезия ще бъде представен прогреса по проект и инвестиционното предложение “Обща инфраструктура на високоскоростна железопътна линия София - Солун и автомагистрала в участъка Симитли - Кресна”.  Проектът предвижда високоскоростна (над 250 км/час) железопътна..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

Видеонаблюдение в реално време на изборите 2 в 1

На изборите на 9 юни ще има видеонаблюдение в реално време. Ще се заснеме и  преброяването на бюлетините, и съставянето на протоколите от секционните комисии. Централната избирателна комисия реши, че броенето започва след обявяване на края на изборния ден - с изключение на тези извън страната, в лечебните заведения, домовете за стари хора, местата за..

публикувано на 29.05.24 в 10:10

Последни сме в Европа по очаквана продължителност на живот

Продължителността на живот в България се е увеличила с година и половина, показват последните данни на НСИ. Изследването е за периода 2021 - 2023 г. спрямо 2020 - 2022 г. В сравнение с преди 10 години обаче има намаление на средната продължителност на живот и при жените, и при мъжете. Оказва се, че хората в градовете живеят повече от 3 години по-дълго..

публикувано на 29.05.24 в 09:23

Интензивни валежи и градушки

Днес въздушната маса ще е неустойчива. Още преди обяд в Северна и Западна България, а след обяд и в Горнотракийската низина и по Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални интензивни явления и градушки. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 29.05.24 в 06:56

Георги Първанов в Благоевград: Отрицанието е най-лошият път в отношенията ни с РС Македония

Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов припомни, че в Благоевград е бил преди повече от 20 години на една подобна лекция във връзка със 100 години от Илинденско-Преображенското въстание. Той участва в дискусия на тема „Отношенията между България и Северна Македония - от общо историческо минало към общо бъдеще“ и изнесе лекция..

публикувано на 28.05.24 в 16:12

Въженият парк в Благоевград ще бъде с вход свободен на 1 юни

Въженият парк в Благоевград ще бъде с вход свободен за децата на 1 юни. Идеята на общинското ръководство е да предостави още една възможност за забавление на малчуганите в Деня на детето. Работното време на атракциона е от 11.00 до 18.00 ч., с почивка от 14.00 ч. до 14.30 ч. С цел да се осигури ред и да бъде гарантиран достъпът на всяко дете,..

публикувано на 28.05.24 в 15:39