Милена Терзийска представя пред ученици в Благоевград книгата си „Гатанки в рими за български владетели незабравими”

На 13.03.2015 г. от 16 ч. в Младежки дом - Благоевград писателката Милена Бойкова Терзийска ще проведе творческа среща с ученици за представяне на новата й книга „Гатанки в рими за български владетели незабравими”.

Проявата се организира от  детската редакция „Хей, хлапета”  и клуб Детски екосвят към Обединен детски комплекс – Благоевград, с участието на ученици от ІІІ ОУ «Димитър Талев” и V СОУ „Георги Измирлиев” -  Благоевград.

Дни след Националния ни празник делата на знакови български царе и ханове ще оживеят в стихове и визия. Две деца, облечени като български владетели, ще провокират публиката да познае имената им. Книгата на Милена Терзийска е своеобразна хронология в стихове на известните български царе. Тя представя образователни гатанки за прочутите ни владетели и запознава децата с емблематичните им постижения. На срещата авторката ще чете също приказни поеми и азбучни творби.

Участие ще вземат над 60 деца на възраст от 10 до 13 години. Учениците ще рецитират любими свои гатанки за царе от книгата.


Вижте още

Пътищата от републиканската пътна мрежа в Благоевградска област са нормално проходими

Няма въведени ограничения за преминаване. Спокойно е положението в областта по отношение на реките и язовирите.  Днес и утре ще има процес на временно понижение или задържане на нивата на реките в Западно-Беломорския басейн. Няма населени места без ток.

публикувано на 23.03.18 в 09:16

Пътищата в Пернишко са проходими при зимни условия

Снегопочистващата техника е на терен. 68 машини почистват републиканските пътища и магистралите на територията на областта. По данни на Областно пътно управление няма затворени пътища, на този етап не са въвеждани и ограничения. Въпреки това остават в сила препоръките към шофьорите да карат внимателно, със съобразена с пътната обстановка..

публикувано на 23.03.18 в 09:12

Вътрешният министър ще посети Благоевград

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще бъде днес на работно посещение в Благоевград.  Министър Радев ще проведе работна среща с представителите на местната власт в Благоевградска област. На нея ще бъдат обсъдени конкретни проблеми, задачи и практики, а целта е постигане на още по-добра координация между местната власт и полицейските..

публикувано на 23.03.18 в 08:15

Предстоящи събития - 23.03.2018г.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще бъде днес на работно посещение в Благоевград. Министър Радев ще проведе работна среща с представителите на местната власт в Благоевградска област. Днес и утре в Югозападния университет "Неофит Рилски" ще се проведе XXVII Международна кръгла маса на тема "Експеримент, общество,..

публикувано на 23.03.18 в 08:14

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград обявяват фотоконкурс на тема „Песента на водата“

В Световния ден на водата 22 март Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД обявиха фото-конкурс с награди.  Темата е  "Песента на водата".  Целта е да се провокира творческият поглед към огромното водно богатство на Югозападна България – реки, езера, язовири, водопади, извори…Идеята е да се покаже природната красота на..

публикувано на 22.03.18 в 17:37

Празник на водата се проведе днес в Благоевград

  „Природата за водата - природосъобразни решения за водите” - под това мото се проведе Празникът на водата, организиран от двете институции - „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград и Радио Благоевград, поводът - днешният Световен ден на водата.   „Целта е да ангажираме вниманието на децата, да се провокираме тяхната..

публикувано на 22.03.18 в 17:13
Нено Димов

Министър Нено Димов: В момента има шест язовира, които преливат по малко, но без заплаха за населението

„Към момента наблюдаваме много внимателно нивото на река Дунав. Знаете, че тя събира водите от половин Европа и е с повишено ниво. Няма обаче основание за притеснение“ , каза в Банско министърът на околната среда и водите Нено Димов, който присъства на откриването на пречиствателната станция за отпадни води. „От национално значимите..

публикувано на 22.03.18 в 16:12