Милена Терзийска представя пред ученици в Благоевград книгата си „Гатанки в рими за български владетели незабравими”

На 13.03.2015 г. от 16 ч. в Младежки дом - Благоевград писателката Милена Бойкова Терзийска ще проведе творческа среща с ученици за представяне на новата й книга „Гатанки в рими за български владетели незабравими”.

Проявата се организира от  детската редакция „Хей, хлапета”  и клуб Детски екосвят към Обединен детски комплекс – Благоевград, с участието на ученици от ІІІ ОУ «Димитър Талев” и V СОУ „Георги Измирлиев” -  Благоевград.

Дни след Националния ни празник делата на знакови български царе и ханове ще оживеят в стихове и визия. Две деца, облечени като български владетели, ще провокират публиката да познае имената им. Книгата на Милена Терзийска е своеобразна хронология в стихове на известните български царе. Тя представя образователни гатанки за прочутите ни владетели и запознава децата с емблематичните им постижения. На срещата авторката ще чете също приказни поеми и азбучни творби.

Участие ще вземат над 60 деца на възраст от 10 до 13 години. Учениците ще рецитират любими свои гатанки за царе от книгата.


Вижте още

Първа задача за новия общински председател на ГЕРБ-Благоевград - посещения и срещи с кварталните ръководства

Приемам с много голяма отговорност решението на изпълнителната комисия , каза за Радио Благоевград новият общински председател на ГЕРБ – Благоевград - областният управител Бисер Михайлов. Той обясни, че познава структурата на ГЕРБ изключително добре, тъй като политическата му кариера е стартирала като учредител на ПП ГЕРБ и поетапно е..

публикувано на 18.06.18 в 18:40

Цветан Цветанов в Разлог: Правителството на Бойко Борисов се е доказало като надежден партньор на международната сцена

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов проведе среща с общинското ръководство на ГЕРБ-Разлог и с кмета на града Красимир Герчев. „ Обстановката днес в България е много по-добра, отколкото беше през 2014 г. след управлението на БСП. Сега можем да се похвалим и с успешно приключване на..

публикувано на 18.06.18 в 16:53

Цветан Цветанов в Банско: Темата за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред

Темата за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща в Банско с кмета Георги Икономов и новото общинско ръководство на ГЕРБ. На събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела..

публикувано на 18.06.18 в 16:48

Уникален концерт на Андре Рийо в София

Концертът на Андре Рийо  в София бе не просто концерт, а истинска вълшебна приказка, в която имаше много музика, красота, емоции, усмивки.  Изключително харизматичен е холандският виртуоз на цигулката, който е човек от друго измерение! Заради модерния прочит на класическата музика, успява навред по света да вълнува хора от различни поколения. Така беше и..

публикувано на 18.06.18 в 16:40

11 участници в конкурса "Зелено, цветно, чисто" получават награди, вижте имената им

За трета поредна година Радио Благоевград в партньорство с Община Благоевград организираха  конкурс за цветни градини, дворове, междублокови пространства и фасади, които се поддържат от самите граждани.  Мнозина слушатели изпратиха до медията ни снимки на красиви зелени, цветни и чисти пространства, които поддържат с много труд и любов. За екипа ни бе..

публикувано на 18.06.18 в 16:22

158 пътни произшествия в Кюстендилско от началото на годината

  Пътните произшествия в Кюстендилско от началото на годината са 158, от които 14 са тежи. Загинали са двама души, а ранените са 14.  Статистиката сочи, че при 93 процента от всички произшествия, най-вероятната причина е нарушение на водача.   Най-честото нарушение е "несъобразена скорост", следвано от "отнемане на предимство" и..

публикувано на 18.06.18 в 15:38

Земетресение с магнитуд 3,6 по скалата на Рихтер е регистрирано близо до Добринище

 Земният трус е усетен в 12,00 часа с епицентър близо до Добринище.  Според Геофизичния институт на БАН трусът е с магнитуд 3,6 по Рихтер, с дълбочина 15 км.  Няма данни за пострадали и материални щети. 

публикувано на 18.06.18 в 14:44