Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Югозападният университет „Неофит Рилски“ сваля такси за обучение

 Югозападният университет "Неофит Рилски" драстично намали таксите си за паралелно обучение. 

Тези нови такси ще бъдат в сила от началото на предстоящата учебна 2016/2017 г. за студентите, които пожелаят да се обучават и по друга специалност в университета извън тази, по която са приети. 

Таксите за отделните специалности ще бъдат намалени с над 50%.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Струмяни с призив за финансова подкрепа и доброволци

Предвид сложната обстановка, развила се през последните дни в Малешевска планина и поради опустошителните размери на развилия се пожар, апелираме за финансова подкрепа, необходима за обезпечаване на екипите на терен – за храна, напитки, оборудване, консумативи и др., пишат на сайта на Община Струмяни. Ще бъдат поставени кутии за дарения в брой в..

публикувано на 02.08.24 в 09:31

Доброволци от София на помощ на пожарникарите в Сенокос

Каквото се наложи това ще правим, следваме командите на пожарникарите, казаха доброволците от София, които дойдоха на помощ на огнеборците в Сенокос. Те са от доброволно формирование, имат малко опит в гасене на пожари. Добре екипирани са, но не са с екип на формированието. С кубинки, които могат да издържат на пламъци, памучни панталони, маска за лице..

публикувано на 02.08.24 в 08:56

На няколко фронта гори пожарът при село Сенокос, екипи гасят локални огнища

От 05.00 часа тази сутрин пожарникари и над 70 човека от горските стопанства на територията на Югозападно държавно предприятие са на терен в борба с пожара при село Сенокос. По информация от инж. Благой Кишев, директор на Държавно горско стопанство – Симитли огънят е подминал махала „Димовци“. „Към момента говорим за типично горски пожар. Гори на..

публикувано на 02.08.24 в 08:27

121 години от Илинденско – Преображенското въстание

Днес ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Честванията ще започнат в 9.00 часа в двора на черквата „Въведение Богородично“ с панихида в памет на загиналите за свободата на България. От 9.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ ще се състои ритуал по полагане на цветя...

публикувано на 02.08.24 в 08:25

Пореден ден доброволци и военни гасят пожара в Малешевска планина

Първите доброволни отряди заминаха да гасят пожара в Малешевска планина тази сутрин. Пожарът в Малашевската планина се разгоря  отново и село Кърпелево в община Струмяни е застрашено, по информация на областния кризсен щаб, именно затова тази сутрин още в ранни зори първите доброволни отряди дошли от София бяха ситуирани в тази посока.  Към мястото..

публикувано на 02.08.24 в 08:21

До 39 градуса в петък

Жълт код за горещо време е обявен за днес за 25 области в страната. Само в три области днешният код е зелен - Бургас, Варна и Добрич. Днес ще бъде слънчево. След обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места вечерта е възможно да превали. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от..

публикувано на 02.08.24 в 07:13

Разрастват се и трите големи пожара в Югозападна България

И трите големи горски пожара в Югозападна България се разрастват. Обстановката се усложнява.  В Малешевската планина се разгоряха нови огнища, продължава да върлува и стихията в Пирин. Голяма част от фронта на пожарите в Югозапада е овладян, 2 са активните огнища в Малешевска планина Пожарът в планината Славянка също се е разраснал, пробивайки..

публикувано на 01.08.24 в 21:53