Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международно признание за преподавател от Югозападния университет „Неофит Рилски“

Проф. Лазар Копринаров

Проф. д.н. Лазар Копринаров участва в XII-я международен конгрес на Испаноезичното общество по философска антропология, който се състоя в град Сарагоса, Испания - съобщават от Югозападния университет „Неофит Рилски“. 

 В авторитетния международен форум участваха 170 изследователи от 23 страни от Европа, Латинска Америка, САЩ и Австралия. Проф. Копринаров беше преизбран за член на Управителния съвет на Испаноезичното общество по философска антропология. Той беше модератор на дискусиите на изследователския комитет „Интеркултурен диалог“. На едно от заседанията на конгреса проф. Копринаров изнесе доклад на тема „Болката като екзистенциално събитие“. По време на форума беше представена колективната монография ¨Humanismo global, derecho, religión y genero¨, Sevilla: Estudios Themata 2016. Автор на една от главите в тази монография е проф. Копринаров. По време на конгреса той получи покана да стане член на Изследователската група по херменевтика и философска антропология в Университета на Сарагоса. В състава на тази група са изследователи както от Испания, така и от Германия, Франция и Австралия.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Катастрофа затруднява движението при Добринище

Временно движението по път II-19 Симитли – Гоце Делчев, при км 45, в района на Добринище се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 28.07.24 в 12:04

Продължава да тлее пожарът на границата с Гърция

Пожарът на границата с Гърция продължава да тлее, както на гръцка територия, така и на наша. На територията на южната ни съседка целия периметър на пожара гори, а на наша територия огънят достигна биорезервата „Али ботуш“, където има много мъртва дървесина, паднали и изкоренени дънери, които са потенциални пожарни огнища.  Пожарът не е загасен, а е..

публикувано на 28.07.24 в 09:24

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов: "Най-хубавото е това, което вчера колегите от Специализирания отряд за борба с тероризма,..

публикувано на 28.07.24 в 08:48

Слънчева неделя

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър предимно от изток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36° градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части – от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°,..

публикувано на 28.07.24 в 08:36

МОСВ:Няма превишение на нормите за качеството на въздуха в Елин Пелин

На всеки кръгъл час в МОСВ се получават данни за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин след възникналия пожар в склада за фойерверки. Независимо че в първите часове след възникването на пожара бяха отчетени повишени стойности на фини прахови частици (ФПЧ 10), вече има достатъчно данни да бъде генерирана средноденонощната..

публикувано на 27.07.24 в 15:38

Два хеликоптера и военнослужещи помагат за потушаване на пожара в района на българо-гръцката граница

Военнослужещи от ВВС с два хеликоптера участват днес, 27 юли, в борбата с пожара в района на Голешово, община Сандански. Машините – Ми-17 и Кугар излетяха минути след 9.00 ч. тази сутрин, за да се включат в помощ на огнеборците, съобщават от Министерство на отбраната.Група от 22 военнослужещи с 5 единици техника от Трети механизиран батальон на Трето..

публикувано на 27.07.24 в 15:13

Село Долно Драглище отбелязва „Празника на моето село“

Празникът е посветен на годишнината от Илинденско – Преображенско - Кръстовденското въстание от 1903 година - венецът на българското националноосвободително движение. Тази година се навършват 121 години от най-голямото въстание по брой въстаници и територии, които обхваща. В тази борба взимат участие и дават живота си за село Долно Драглище 29..

публикувано на 27.07.24 в 12:33