Редица творци предоставят своите авторски права на Радио Благоевград

Във връзка със създалата се ситауция в ефира на Радиото да не звучи музика, чиито права се държат от сдружението за колективно управление на авторски права "Музикаутор", Радио Благоевград благодари за подкрепата на автори, изпълнители и всички творци, които застанаха зад Радиото в този труден за него момент!  

Ето имената на творците, които предоставят безсрочно или за определен срок своите авторски права за излъчване по Радио Благоевград и респективно по Българското национално радио:

Петьо Венев Кръстев

Валери Андонов Димчев

Боян Ангелов Боянов

Мария Кирилова Стоянова

Огнян Димитров Христов

Светослав Христов Лобошки

Димитър Атанасов Динев

Михаил Иванов Драгостинов

Мариета Ангелова Стратиева

Свобода Христова Даскалова

Румен Иванов Стефанов

Валентин Кирилов Пензов

Надежда Григорова Захариева-Дамянова

Атанас Михайлов Янчовичин

Елица Симеонова Виденова

Христина Тодорова Димова

оркестър Роял Бенд - Благоевград

група Блек Роуз

и

наследниците на Димитър Янев: Весела Димитрова Вангелова и Малинка Димитрова Янева-Кироваprint Отпечатай
Вижте още

Радио Благоевград, НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" и евродепутатът Ангел Джамбазки обявяват ученически конкурс, посветен на Васил Левски

Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия “Св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград организират  ученически конкурс за написване на есе на тема  "Времето е в нас и ние сме във времето". Конкурсът се провежда под патронажа на Ангел Джамбазки, член в Европейския парламент. Конкурсът е посветен на 180 години от рождението на..

публикувано на 19.02.17 в 15:23

Христина Палева и Биг Бенд Благоевград с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград по случай 100 години от рождението на Ела Фицджералд

На 23 февруари 2017г., от 18.30 часа Биг Бенд Благоевград и солистката Христина Палева ще изнесат концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Концертът е посветен на 100 години от рождението на американската джаз певица Ела Фицджералд. Солистката на Биг Бенд Благоевград Христина Палева ще изпълни едни от най-популярните песни на..

публикувано на 17.02.17 в 15:14

Радио Благоевград е сърганизатор на Втория детски фестивал за народна песен "Гласче-звънче", който ще се проведе на 23 февруари

Втори детски фестивал на народната песен "Гласче-звънче" ще се проведе на 23 февраури, от 16.30 часа в зала "Яворов" в Благоевград. Фестивалът е за деца от детските градини и е с конкурсен характер. Инициатавита е на Община Благоевград и ДГ№4 "Роса", Радиото на Югозапада е съорганизатор и ще даде една от специалните награди - професионален звукозапис в..

публикувано на 15.02.17 в 15:44

Арт салонът на Радио Благоевград представя фото-документална изложба на археологически обекти в Югозапада

В Арт салона на Радио Благоевград  може да се види фото-документална изложба за археологическите обекти в Благоевградска област, проучвани през последните няколко години от археолозите на Регионалния исторически музей - Благоевград.  Изложбата е по случай Деня на българския археолог, който се отбелязва на 14 февруари от 1971 година. Постери с..

публикувано на 15.02.17 в 12:00

Започна записването за "Звезди в Радиото" - 2017-та година

В Световния ден на радиото, 13 февруари, започна записването за седмото издание на конкурса "Звезди в Радиото". Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със..

публикувано на 13.02.17 в 10:49

Фото-документална изложба на археологически обекти в Югозапада

На 14 февруари 2017г., в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фото-документална изложба  на археологически обекти в региона, проучвани през последните няколко години  от археолозите на Регионалния исторически музей - Благоевград.  В няколко табла с фотографии и пояснителни текстове ще бъдат показани ранно неолитно селище в местността..

публикувано на 10.02.17 в 18:25
Росинка Проданова

Росинка Проданова спечели престижната награда за радиожурналистика "Сирак Скитник", 2016

На церемония в Първо студио на БНР, навръх 82-ия рожден ден на националната медия, бяха връчени годишните награди "Сирак Скитник".  В категорията "Радиожурналистика", призът спечели нашата колежка Росинка Проданова . Индивидуалната награда е за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР..

публикувано на 26.01.17 в 15:36