Редица творци предоставят своите авторски права на Радио Благоевград

Във връзка със създалата се ситауция в ефира на Радиото да не звучи музика, чиито права се държат от сдружението за колективно управление на авторски права "Музикаутор", Радио Благоевград благодари за подкрепата на автори, изпълнители и всички творци, които застанаха зад Радиото в този труден за него момент!  

Ето имената на творците, които предоставят безсрочно или за определен срок своите авторски права за излъчване по Радио Благоевград и респективно по Българското национално радио:

Петьо Венев Кръстев

Валери Андонов Димчев

Боян Ангелов Боянов

Мария Кирилова Стоянова

Огнян Димитров Христов

Светослав Христов Лобошки

Димитър Атанасов Динев

Михаил Иванов Драгостинов

Мариета Ангелова Стратиева

Свобода Христова Даскалова

Румен Иванов Стефанов

Валентин Кирилов Пензов

Надежда Григорова Захариева-Дамянова

Атанас Михайлов Янчовичин

Елица Симеонова Виденова

Христина Тодорова Димова

оркестър Роял Бенд - Благоевград

група Блек Роуз

и

наследниците на Димитър Янев: Весела Димитрова Вангелова и Малинка Димитрова Янева-Кироваprint Отпечатай
Вижте още

С Различната изложба Радио Благоевград посреща 82-рия рожден ден на Българското национално радио

Екипът на Радио Благоевград нареди в Арт салона 44 художествени произведения в една различна изложба - "Изкуство в Радиото".  Картините са от работната среда в Радиото на Югозапада и по своеобразен начин показват предпочитания, увлечения, вкус на притежателите си - водещи, звукорежисьори, технически и административен състав на медията.  Случайно или..

публикувано на 19.01.17 в 18:54
Репродукция на

Различната изложба "Изкуство в Радиото"

Изложба на произведенията, които украсяват работната среда в Радио Благоевград.  Кой служител в Радио Благоевград от какви картини и автори се вдъхновява - това ще покаже различната изложба, наречена "Изкуство в Радиото". С две думи - ще извадим в Арт салона картините от работните си кабинети.  Тъй като Радио Благоевград се превърна и в културна..

публикувано на 16.01.17 в 17:54

Детски концерти създадоха коледно настроение в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Клавирен концерт "Коледни вълшебства" изнесоха възпитаниците на  Златка Таскова-Стойчева.   Малките пианисти показаха  наученото през годината пред родители и приятели.   Концертът е традиционен и за поредна година младите пианисти пресътвориха музикални "Коледни вълшебства" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. (Златка..

публикувано на 20.12.16 в 14:27

"Коледни вълшебства" в Радио Благоевград

На 19 декември, от 18.00 часа, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград клавирен концерт "Коледни вълшебства" ще изнесат възпитаниците на Златка Таскова-Стойчева. Малките пианисти ще покажат наученото през годината пред родители и приятели. Децата изучават пиано при един от най-добрите преподаватели  Златка Таскова-Стойчева...

публикувано на 19.12.16 в 09:25

Елеонора Тахова от Радио Благоевград с почетна грамота от конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“

Журналистката Елеонора Тахова от Радио Благоевград бе отличена с грамота за класиране в челната тройка в категория „Радио“ в петото юбилейно издание на конкурса за качествена и обективна журналистика „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Официалната церемония се състоя на 15 декември във Френския културен институт в София. Тази година в..

публикувано на 16.12.16 в 11:20

Музикална приказка "Снежни мечти" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

"Снежни мечти" е музикална приказка, в която се преплитат ноти и слова, за да стоплят премръзналата ни душа и да ни накарат да повярваме в чудеса. Приказката е написана от Цветелина Терзиева в съавторство с по-малките ученици - възпитаници на Соня Кацарска.  Музиката към нея ще изпълнят ученици на Анита Богданова. Декорът - Снежният човек - е направен..

публикувано на 13.12.16 в 14:37

Радио Благоевград продуцира нова песен на композитора Димитър Янев

Песента „Мило мое, внуче“ е написана от Димитър Янев за неговия внук Калоян, но докато е жив Димитър Янев, не се е осъществил записът на песента. Наследниците на Димитър Янев се обръщат към директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка с молба тази песен да намери своя живот в лицето на млад изпълнител. Така Радио Благоевград продуцира песента..

публикувано на 13.12.16 в 14:11