Удължиха ваканцията на учениците в Перник до края на седмицата

| обновено на 13.01.17 в 09:12

Заповедта на кмета Вяра Церовска е изпратена до директорите на всички училища на територията на общината. 

Съгласно новата заповед учебните заведения ще отворят врати за първи път след Коледа на 16 януари. От общината се надяват дотогава температурата в класните стаи да се нормализира и училищата да бъдат готови за занятия. 

Ваканцията в пернишко беше удължавана няколко пъти и заради грипната епидемия, и заради студа. До 11 януари включително, във ваканция са и учениците от цялата област.  По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова, допълнителната ваканция няма да бъде за сметка на останалите.


print Отпечатай
Вижте още

Димитър Делчев оглави листата на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" в 1 МИР – Благоевград

Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" представиха листата си с кандидати за парламентарните избори в област Благоевград. Водачът на листата Димитър Делчев каза, че сред кандидатите им за народни представители, освен много опитни, има и много млади хора. „Доайенът на нашата листа е инж. Стоян Стоянов от Благоевград, на 66 години,..

публикувано на 21.02.17 в 13:59

Започнаха ученическите спортни игри в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев за поредна година организира Ученически спортни игри, които бяха официално открити днес. На откриването в зала „НЕВРОКОП АРЕНА“ присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметът Богдан Боцев, както и един от най-силните мъже в света – Димитър Саватинов, който е от Гоце Делчев. Ученическите игри ще се..

публикувано на 21.02.17 в 13:44

Христина Палева и Биг Бенд Благоевград с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград по случай 100 години от рождението на Ела Фицджералд

На 23 февруари 2017г., от 18.30 часа  Биг Бенд Благоевград и солистката Христина Палева ще изнесат концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Концертът е посветен на 100 години от рождението на американската джаз певица Ела Фицджералд. Солистката на Биг Бенд Благоевград Христина Палева ще изпълни едни от най-популярните песни на..

публикувано на 21.02.17 в 13:37

9 процента от икономически активното население в община Дупница е без работа

8,96% от икономически активното население в Дупнишко е без работа, сочат данните от Бюрото по труда към края на януари. Ръстът се дължи на уволнените 165 души от мини “Бобов дол”. На борсата са над 8% от жителите на Дупница. В Бобошево те са над 13%. В Сапарева баня са 11%, в Кочериново – 12%. До края на седмицата се приемат документи от фирми..

публикувано на 21.02.17 в 13:25

25 години Национален парк "Рила"

Днес в 14 ч. в заседателната зала на Регионалния исторически музей - Благоевград започват проявите, свързани с 25 години от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия.  Конкурси, презентации,  еко-игри, рисунки, фотографии, образователни екологични програми за биоразнообразието и забележителностите на защитената територия ще бележат..

публикувано на 21.02.17 в 11:39

Съдът отхвърли жалбата на бившия областен управител на Перник за референдума за златодобива в Трън

Административният съд в Перник отхвърли като процесуално недопустима жалба на бившия областен управител на Перник Александър Александров срещу решението на Общинския съвет в Трън за провеждане на местен референдум за златодобива и прекрати производството по делото. Решението на магистратите подлежи на обжалване в 7-дневен срок с частна жалба..

публикувано на 21.02.17 в 10:07

Чешкият посланик посети Перник за изложбата съвременна чешка модерна бижутерия

Кметът на Перник Вяра Церовска и посланикът на Република Чехия в България Душан Щраух обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на културата. В рамките на срещата, която се проведе в кабинета на градоначалника, дипломатът се запозна с възможности на местната индустрия и посочи, че е готов да участва в съвместни проекти с общината,..

публикувано на 21.02.17 в 08:56