Удължиха ваканцията на учениците в Перник до края на седмицата

| обновено на 13.01.17 в 09:12

Заповедта на кмета Вяра Церовска е изпратена до директорите на всички училища на територията на общината. 

Съгласно новата заповед учебните заведения ще отворят врати за първи път след Коледа на 16 януари. От общината се надяват дотогава температурата в класните стаи да се нормализира и училищата да бъдат готови за занятия. 

Ваканцията в пернишко беше удължавана няколко пъти и заради грипната епидемия, и заради студа. До 11 януари включително, във ваканция са и учениците от цялата област.  По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова, допълнителната ваканция няма да бъде за сметка на останалите.


Вижте още

Полицаи от Перник и Благоевград задържаха мъж, отвлякъл 6-годишно момче

Пернишки и благоевградски полицаи задържаха мъж, отвлякъл 6 годишно момче, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Перник. Престъплението е извършено вчера на територията на брезнишко село. Около обяд в РУ – Брезник бил подаден сигнал от 32-годишна жена, която заявила, че й е нанесен побой от мъж, с когото е живяла на семейни начала, и е..

публикувано на 21.03.18 в 11:59

Община Благоевград за пореден път се включва в „Часът на Земята 2018”

Община Благоевград за поредна година ще се включи в инициативата на „Часът на Земята”. Сградата на Общината, както и сградите на всички институции, ще загасят осветлението на 24 март /събота/ от 20.30 часа в знак на подкрепа на най-мащабната инициатива на природозащитната организация WWF. Благоевград ще бъде част от света, който..

публикувано на 21.03.18 в 11:10

Литературни срещи в Благоевград през месеците март и април

На 29 март, от 18.00 часа, в Регионалната библиотека е творческата среща с Мария Донева и нейната книга "Любовта идва". На 30 март , от 17:30 часа в библиотеката на Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" Мариана Еклесия ще представи "Откровения върху библейското Откровение". През април предстоят три поетични срещи: На 12 април - с Иван Митов..

обновено на 21.03.18 в 10:40

830 творби участваха в конкурса "Пролет върху листа" в Кюстендил

Осемстотин и трийсет творби от цяла България участваха в поредното 11-то издание на националния конкурс "Пролет върху листа". Представителната изложба от конкурса беше открита снощи във Възрожденското училище в Кюстендил. Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат..

публикувано на 21.03.18 в 10:07

Петиция заради проблемите в топлоподаването изготвиха в Перник

Перничани изготвиха петиция заради проблемите с топлоснабдяването тази зима. Документът е адресиран до председателя на Народното събрание, президента на Република България, министър- председателя, омбудсмана, ВАС, КЕВР и Министерство на енергетиката, и до момента е подписан от 559 души. Протестираме срещу отнетите ни потребителски права се..

публикувано на 21.03.18 в 08:49

Ново свлачище при Трън

Свлачище се е активирало на входа на Трън, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Перник. Свличащата се земна маса е от лявата страна на шосето Перник – Стразимировци, в посока Трън, между 44-ия и 47-ия километър. Движението на тежкотоварни автомобили през този пътен участък е било спряно в късните следобедни часове вчера, а..

публикувано на 21.03.18 в 08:27

БСП – Благоевград стартира поредица от срещи между политици, общественици и граждани

При силен граждански интерес премина първата от поредицата срещи между политици, общественици и граждани в зала „22 септември“ в Благоевград. Първи гости в областния център бяха журналистът и депутат от Благоевград Тома Томов и народните представители проф. Иво Христов и проф. Георги Михайлов. „Искаме благоевградската общественост да бъде..

публикувано на 21.03.18 в 08:04