Удължиха ваканцията на учениците в Перник до края на седмицата

| обновено на 13.01.17 в 09:12

Заповедта на кмета Вяра Церовска е изпратена до директорите на всички училища на територията на общината. 

Съгласно новата заповед учебните заведения ще отворят врати за първи път след Коледа на 16 януари. От общината се надяват дотогава температурата в класните стаи да се нормализира и училищата да бъдат готови за занятия. 

Ваканцията в пернишко беше удължавана няколко пъти и заради грипната епидемия, и заради студа. До 11 януари включително, във ваканция са и учениците от цялата област.  По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова, допълнителната ваканция няма да бъде за сметка на останалите.


Вижте още

Допълнителните мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ са завършени в срок

Това съобщиха от Пресцентъра на Община Благоевград. Същите бяха набелязани по време на извънредно заседание на Комисията по безопасност на движението, проведено миналата седмица, а кметът Камбитов определи краен срок за приключване – 18.12.2017 г. Изградени са два броя изкуствени неравности, на 30 метра от пешеходните пътеки, като между т...

публикувано на 18.12.17 в 14:44

Перничани имат възможност да платят данъците си без лихви до края на тази година

Това съобщи директорът на дирекция „Местни приходи и такси“ в Община Перник Ивета Боянова. „От следващата година задълженията им ще бъдат олихвени“, каза Боянова и призова всички, които дължат налози, да извършат своите плащания. Събираемостта от местни данъци и такси в община Перник е 82 процента, налице е ръст в събираемостта от данък..

публикувано на 18.12.17 в 14:37
Българка бере ягоди в парник в южна Испания

10% от активното население в курортната община Сапарева баня са били без работа в края на ноември

Данните са от Бюрото по труда в Дупница. Същото е нивото на безработица в Бобов дол. То остава високо, заради съкращенията в мините.  10% и от жителите на Бобошево са без работа.  В Рила на борсата са 9,3% от населението, в Кочериново и Дупница – около 7%. От днес са обявени 10 работни места за висшисти и над 150 за хора с по-ниско..

публикувано на 18.12.17 в 13:24

Ще се гледа мярката за неотклонение на инспектор Петър Китанов

За 15.30 ч. днес е насрочено делото в Районен съд – Благоевград, на което ще се гледа мярката за неотклонение на благоевградския полицейски инспектор Петър Китанов.   Обвинителният акт е внесен от прокурор Елица Калпачка. За съдия е определена Екатерина Николова.  В петък преди обед Петър Китанов бе задържан при съвместна операция на Районна..

публикувано на 18.12.17 в 12:48

От днес до края на зимния туристически сезон в Банско освен българските полицаи ще патрулират техни румънски и гръцки колеги

В курортния център бе подписано споразумение за опазване на обществения ред и сигурност в Банско през активния сезон.  „От българска страна са командировани на месец допълнително 40 полицаи“, съобщи директорът на ОД на МВР - Благоевград комисар Николай Хаджиев. Гръцките полицаи са 8, като са разпределени на 4 периода от по двайсет дни...

публикувано на 18.12.17 в 12:42

Над 100 ученици кандидатстват за стипендии от ЧЕЗ

Над 100 дванайсетокласници от 17 професионални гимназии се явиха на първи кръг в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Те отговаряха на онлайн тест от 60 въпроса в продължение на 45 минути на 15 декември. Резултатите ще бъдаг публикувани на сайта www.stipendiant.com до 22.12.2017 г. Тогава ще стане ясно и кои ученици продължават във втория..

публикувано на 18.12.17 в 11:58

Над 140 000 клиенти използват безплатните SMS услуги на ЧЕЗ ЕЛЕКТРО

Над 140 000 клиенти имат активна регистрация за безплатните sms услуги, предоставяни от „ЧЕЗ Електро България“ АД – известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката. От началото на тази година Дружеството изпрати близо 180 000 кратки съобщения, от които около 6% са за проверка на сметка, а с останалите 94%..

публикувано на 18.12.17 в 11:53