Удължиха ваканцията на учениците в Перник до края на седмицата

| обновено на 13.01.17 в 09:12

Заповедта на кмета Вяра Церовска е изпратена до директорите на всички училища на територията на общината. 

Съгласно новата заповед учебните заведения ще отворят врати за първи път след Коледа на 16 януари. От общината се надяват дотогава температурата в класните стаи да се нормализира и училищата да бъдат готови за занятия. 

Ваканцията в пернишко беше удължавана няколко пъти и заради грипната епидемия, и заради студа. До 11 януари включително, във ваканция са и учениците от цялата област.  По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова, допълнителната ваканция няма да бъде за сметка на останалите.


print Отпечатай
Вижте още

Детските градини в Перник с летни дежурни групи

Дежурни групи ще има в детските градини в Перник през лятото. Групите ще бъдат сформирани за месеците юли и август, а целта е да бъдат улеснени по този начин родителите, въпреки сезона на отпуските, сподели заместник-кметът по култура и образование Севделина Ковачева. 15 от детските градини ще имат сборни групи през юли и 11 - през август...

публикувано на 28.06.17 в 18:31

Почетоха паметта на петима български офицери, разстреляни на 28 юни 1913 година

Представители на Културно-информационния център "Босилеград" и на Демократичния съюз на българите отдадоха почит и положиха цветя пред паметните плочи на петимата български офицери, разстреляни на 28 юни 1913 година и погребани в Босилеградското гробище. Това съобщи председателят на КИЦ "Босилеград" Иван Николов. Той припомни, че по време на..

публикувано на 28.06.17 в 17:02

ЮЗДП с нова инвестиция в горски автомобилен път в района на „ДГС-Петрич”

Започна изграждането на нов стабилизиран горски автомобилен път „Пилявка – Пражаро” в района на „ДГС Петрич”.  Пътят е с обща дължина 6 километра и пресича землищата на четири села от Подгорието - Камена, Коларово, Самуилово и Яворница.  Теренът, през който преминава трасето, е силно нагънат, пресечен от множество дълбоки дерета. Склоновете..

публикувано на 28.06.17 в 16:54
Цветан Цветанов

Ученици от Езиковата гимназия в Благоевград посетиха Народното събрание

Над 50 ученици от Езиковата гимназия в Благоевград посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.  Посещението бе награда за отличните им резултати по време на учебната година и ползотворното им участие в олимпиади и състезания.  „Радостен съм, че в парламента..

публикувано на 28.06.17 в 16:13

За поредна година ОДК-Перник организира летен отдих за малчуганите

Вратите на Обединения детски комплекс ще бъдат широко отворени за децата и учениците през целия месец юли.  Спортни игри, развлекателни и познавателни занимания и посещения на забележителности са включени в програмата за тазгодишното лято. Сутрешните часове от ваканцията в ОДК са предназначени за плуване в градския басейн в парка и спортни..

публикувано на 28.06.17 в 16:06

Поли Паскова, Шкумбата и ансамбъл "Чинари" с концерт в Благоевград

Известната фолклорна певица Поли Паскова, хумористът Димитър Туджаров-Шкумбата и Ансамбъл "Чинари" ще изнесат на 29 юни концерт на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград.  Музикалната проява, подкрепена от Община Благоевград, започва от 19 часа.  Областният център на Пиринско е тринадесетият град, в който се организира..

публикувано на 28.06.17 в 14:39

Ваканционна програма “Активно лято” организира през юли Община Дупница

Заниманията ще се провеждат от 10 ч. в партерната зала на Общината. Предвидени са ателиета по приложни изкуства, фотография, театър и танци. Учениците ще посещават библиотеката, музея и пожарната.  В програмата се предвиждат още уъркшоп по китара и тренировки по волейбол и баскетбол в Спортната зала.  Родителите могат да записват децата си..

публикувано на 28.06.17 в 14:33