Удължиха ваканцията на учениците в Перник до края на седмицата

| обновено на 13.01.17 в 09:12

Заповедта на кмета Вяра Церовска е изпратена до директорите на всички училища на територията на общината. 

Съгласно новата заповед учебните заведения ще отворят врати за първи път след Коледа на 16 януари. От общината се надяват дотогава температурата в класните стаи да се нормализира и училищата да бъдат готови за занятия. 

Ваканцията в пернишко беше удължавана няколко пъти и заради грипната епидемия, и заради студа. До 11 януари включително, във ваканция са и учениците от цялата област.  По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова, допълнителната ваканция няма да бъде за сметка на останалите.


print Отпечатай
Вижте още

Перник ще бъде домакин на ХII международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

В конкурса него ще вземат участие 150 млади дарования от страната и чужбина. Конкурсът ще бъде открит тази вечер с тържествен концерт.  В концерта на откриването ще свирят победителите от миналогодишния конкурс, носители на наградата "Солист на Камерен оркестър "Орфей" и "Солист на духовия оркестър". Конкурсната програма започва утре...

публикувано на 28.04.17 в 14:52

Община Перник внедрява Общата рамка за оценка - CAF

Община Перник е сред 16-те администрации в страната, в които ще започне внедряването на Общата рамка за оценка - CAF. Проектът "Въвеждане на Общата рамка за оценка в администрациите" се реализира от Института по публична администрация с финансовата подкрепа на оперативната програма "Добро управление" и ще обхване общо 48 администрации до края..

публикувано на 28.04.17 в 14:50

Емил Гущеров е новият председател на Общинския съвет в Дупница

Емил Гущеров бе избран с таен вот на днешното заседание.  Бившият народен представител от ГЕРБ бе единственият кандидат за поста. За него гласуваха 19 души, а недействителните бюлетини бяха 13. Гущеров благодари на колегите си за доверието и обеща да работи за развитието на община Дупница. В заседанието днес участва и новият член на местния..

публикувано на 28.04.17 в 14:26

За пропуски при стопанисването на резервоари, каптажи и шахти в Община Кочериново алармират от Междуведомствена комисия

 Инспекции са установили пропуски при стопанисването на резервоари, каптажи и шахти на територията на Община Кочериново. Това съобщи пред журналисти Йордан Татарски, областен управител на Кюстендил.   Инспекциите се извършват от Междуведомствена комисия, в която влизат представители на Областната администрация, "ВиК" - дружеството,..

публикувано на 28.04.17 в 14:16

Областните администрации на Кюстендил и Монтана със споразумение за сътрудничество

Областните администрации на Кюстендил и Монтана сключиха рамково споразумение за сътрудничество. Това съобщи пред журналисти областният управител на Кюстендилска област Йордан Татарски. Споразумението цели двете администрации да се информират взаимно и да обсъждат съвместно свои инициативи за подобряване на работа си. Те..

публикувано на 28.04.17 в 14:03

Ученици от Благоевград избраха здравословния начин на живот

Днес бяха наградени участниците в Междуучилищния  конкурс  „Живей здравословно“, организиран от Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Благоевград и Регионалната здравна инспекция-Благоевград. В надпреварата участваха деца на възраст между 10 и 18 години, които посредством изкуството и..

публикувано на 28.04.17 в 13:51

Млади таланти от Кюстендил с награди от Международен фестивал

28-те актьори от театралната школа към Обединен детски комплекс – Кюстендил с ръководител театралния педагог Ани Кръстева възхитиха журито и публиката в Националния дворец на децата с първото си участие в Международния фестивал и заслужено получиха наградите за своята игра. Школата участва с три постановки: „Мишките“ и..

публикувано на 28.04.17 в 12:32