Абсолвенти от Техническия факултет при ЮЗУ „Н. Рилски“-Благоевград получиха своите дипломи


На тържествена церемония в Аулата на ЮЗУ „Неофит Рилски“-Благоевград  164 абсолвенти получиха своите дипломи в образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“.  Шест са специалностите, в които  младите хора усвояваха знания и умения в 4-годишния курс на обучение: „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“, „Педагогика на обучението по техника и технологии“, „Кариерно развитие и предприемачество“ и „Компютърни системи и технологии“. Общият успех на бъдещите инженери и учители е „Много добър“, което дава основание за гордост и самочувствие на преподавателите за успешната реализация на трудовия пазар на завършващите.

  По традиция отличниците на випуска получиха плакет на университета за показани високи резултати в процеса на своето обучение. Дипломите на абсолвентите връчиха заместник ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – проф. д-р Георги Апостолов и представители на бизнеса.

Снимка

Абсолвентите бяха поздравени от свои колеги-студенти от Факултета по изкуствата.

Снимка

 Репортаж на Лалка Радкова можете да чуете в звуковия файл. повече снимки от събитието можете да разгледате в галерията:


Вижте още

Празнични сюжети от Благоевград – в звук и кадър.

Празнични сюжети от Благоевград – в звук и кадър. Чуйте звуковия файл...

публикувано на 24.05.18 в 16:32

Галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил отбелязва рождения си ден с изложба „Православие“

Изложбата "Православие" с икони от колекцията на Румен Манов откри художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Изложбата съвпада с рождения ден на галерията, който се чества в Деня на българската просвета и култура. Колекционерът Румен Манов е роден през 1964 година в Кюстендил. Той е почетен гражданин на Кюстендил..

публикувано на 24.05.18 в 16:16

Кметът на Банско Георги Икономов на 24 май: Гордея се с постиженията на нашите деца

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, бе честван тържествено в Банско с концерт на площад „Никола Вапцаров”. Бяха отличени повече от петдесет развълнувани ученици, постигнали призови места на регионални, областни или национални конкурси, състезания и олимпиади в сферата на науката и образованието. Девет..

публикувано на 24.05.18 в 15:41

С празнично шествие и концерт отбелязаха 24 май в Сапарева баня

С тържествено шествие от СУ "Христо Ботев" до амфитеатър "Гейзера" започна празничната програма по случай 24 май в Сапарева баня. Шествието, което се организира за първи път в Сапарева баня, поведоха директорът на СУ "Христо Ботев" Емилия Гелева и отличници от училището. В него се включиха стотици ученици, учители, деца от детската градина и..

публикувано на 24.05.18 в 15:32

Празнично шествие за празника на буквите в Кюстендил

Деца, ученици, учители и културни дейци се включиха в празнично шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Кюстендил, състояло се на централния площад "Велбъжд". На площада дефилираха представители на всички детски заведения, училища и гимназии. В шествието се включиха и представители на културните..

публикувано на 24.05.18 в 14:37

Атанас Камбитов: Делото на светите братя Кирил и Методий остави отпечатък върху развитието на европейската цивилизация

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства жители и гости на града по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянска писменост и празник на Благоевград. С тържествено слово, на площад „Македония“, д-р Камбитов почете делото на светите братя Кирил и Методий и техните последователи. „Всеки народ има своите поводи да се..

публикувано на 24.05.18 в 12:52

Двоен празник отбелязва днес Благоевград

От 1993-та година 24 май, освен като Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, се празнува и като празник на града. От десетилетия  се спазва традицията тържествата да започват  от Националната хуманитарна гимназия “Св. Св. Кирил и Методий”, известна още като бивша Солунска. Гимназията е основана през 1880 година в Солун, а..

публикувано на 24.05.18 в 12:52