Абсолвенти от Техническия факултет при ЮЗУ „Н. Рилски“-Благоевград получиха своите дипломи


На тържествена церемония в Аулата на ЮЗУ „Неофит Рилски“-Благоевград  164 абсолвенти получиха своите дипломи в образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“.  Шест са специалностите, в които  младите хора усвояваха знания и умения в 4-годишния курс на обучение: „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“, „Педагогика на обучението по техника и технологии“, „Кариерно развитие и предприемачество“ и „Компютърни системи и технологии“. Общият успех на бъдещите инженери и учители е „Много добър“, което дава основание за гордост и самочувствие на преподавателите за успешната реализация на трудовия пазар на завършващите.

  По традиция отличниците на випуска получиха плакет на университета за показани високи резултати в процеса на своето обучение. Дипломите на абсолвентите връчиха заместник ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – проф. д-р Георги Апостолов и представители на бизнеса.

Снимка

Абсолвентите бяха поздравени от свои колеги-студенти от Факултета по изкуствата.

Снимка

 Репортаж на Лалка Радкова можете да чуете в звуковия файл. повече снимки от събитието можете да разгледате в галерията:


Вижте още

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова посрещна френска делегация

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова и директорът на Регионален исторически музей Христина Цонева проведоха работна среща с културното аташе на Франция в България Пиер Гийме, заместник-директора на Националния Археологически музей във Франция и архитектурен резерват Сен-Жермен-ан-Ле - Катрин..

публикувано на 20.09.17 в 18:54

46 позиции за млади хора до 29 години са свободни по схемата “Младежка заетост” в Дупнишко

 Те са предимно в сферата на услугите.  Въпреки търсенето от страна на бизнеса, интерес към програмата липсва. В същото време, на борсата са регистрирани 337-ма младежи. Към момента без работа в Дупница са общо 1 500 души. 10,4% са безработните в Бобов дол, където съкращенията на миньори продължават. Лек спад бележи безработицата в Сапарева..

публикувано на 20.09.17 в 15:12

Църногорският манастир "Св. Безсребреници Козма и Дамян" над брезнишкото село Гигинци организира Духовна работилница "Камбанен звън"

Обучението се провежда за втори път . За участие в него са поканени както опитни, така и начинаещи звънари от храмове и манастири у нас и в чужбина.  Ученици от неделни училища, както и млади християни, които искат да усвояват изкуството на биенето на църковните камбани, също могат да се включат в заниманията. Те започват от утре и ще..

публикувано на 20.09.17 в 14:06

Легендарни футболисти, треньори и футболни деятели ще се включат в демонстративния футболен мач между "Марек" и "Левски"

Цяла плеада легендарни футболисти, треньори и футболни деятели ще се включат в демонстративния футболен мач между "Марек" и "Левски" тази неделя на стадион "Бончук" в Дупница. Срещата ще започне в 16.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на общината в Дупница.      Националният селекционер Петър Хубчев, наставникът на младежкия национален..

публикувано на 20.09.17 в 13:22

Започват проверки за хуманно отношение към животните на пазарите в Кюстендилско

Започват проверки за хуманно отношение към животните на пазарите в Кюстендилско, съобщиха от областната администрация в Кюстендил, след провело се заседание на областната епизоотична комисия. Заседанието е било във връзка със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ по повод установени от..

публикувано на 20.09.17 в 13:22

Ст. инспектор Данаил Стоицов: Двойно повече екипи на Пътна полиция в област Благоевград ще проверяват шофьорите в рамките на акция EDWARD

Мащабна специализирана акция на пътя организират от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР Благоевград. Поводът - Европейският ден без загинали на пътя, който се отбелязва на 21 септември. Мобилизирани са много полицейски екипи, които ще следят за най-честите нарушения извършвани от шофьорите - рискови маневри, превишена скорост и..

публикувано на 20.09.17 в 11:56
Теодора Петрова и Борис Тасков

Камерна опера - Благоевград открива новия творчески сезон с концерт

С изпълнения на произведения от С. Меркаданте, В.А. Моцарт, Верди, Ж.Бизе, Масне, Камерна опера - Благоевград ще постави началото на новия творчески сезон. В концерта ще участват гост-солистите Алесандро Рицоли - кларинет, Италия, Борис Тасков - тенор и солистката на Камерна опера - Благоевград Теодора Петрова. Оркестър на Камерна опера с концертмайстор..

публикувано на 20.09.17 в 11:53