Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Стивън Съливан е назначен за вр. изп. дл. президент на Американския университет в България

Американски университет

Настоятелството на Американският университет в България университета назначава д-р Стивън Съливан на поста вр. изп. дл. Президент. Президент Съливан е дългогодишен член на общността на АУБГ. Той започва своята кариера в университета преди 19 години, през 1998 г., и е служил като преподавател, декан на преподавателите и първи-заместник ректор по академичните въпроси. Той е доказан и уважаван администратор и отговорностите му досега са включвали управление и развитие на академичните програми, както и набиране на студенти. Президент Съливан има докторска и магистърска степен по икономика от Усконсински университет, Мадисън, и бакалавърски степени по икономика и политически науки от университета Райс.

Настоятелството на АУБГ с радост приветства д-р Съливан на поста вр. изп. дл. президент“, каза д-р Иван Манев, председател на Настоятелството. „Той познава добре АУБГ и ще допринесе за развитието на университета със своите компетенции по академичните въпроси. Той е високо уважаван член на нашата общност. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа“. Президент Съливан каза: „За мен е изключителна чест, че съм избран да поема временно ръководството на АУБГ в този важен момент от неговото развитие, и високо оценявам доверието, което ми гласува Настоятелството. Уверен съм, че мога да разчитам на подкрепата на цялата университетска общност, за да работим заедно за напредъка на АУБГ“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отзвук след „Банско Опера Фест“ 2024

С тридневен музикален празник „Банско Опера Фест“ отбеляза петнадесетата си годишнина под открито небе.  В дните 29, 30 и 31 август събитието събра на една сцена едни от най-ярките и изтъкнати оперни звезди. В първия ден началото бе дадено от Камерна опера Благоевград с  мюзикъла "Класният се жени" - режисьор Георги Динев, диригент Красимир..

публикувано на 02.09.24 в 11:21

Ателие за деца и родители в музея в Перник

От днес до 5 септември и от 9-ти до 13 септември в Регионалния исторически музей в Перник ще работи ателие за деца и родители под наслов "Заедно творим вълшебства”. Инициативата се провежда за първи път и е продължение на лятната школа "Ваканция в музея". Програмата включва беседи за глината, нейната обработка и приложения. През първата седмица..

публикувано на 02.09.24 в 10:55

Кабинет за анонимно изследване за СПИН заработи в Кюстендил

От днес в Кюстендил отваря врати кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. Дейността на кабинета е финансирана от Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в Република България. Кабинетът се намира в сградата на РЗИ. В кабинета ще се провеждат консултиране и изследване за човешкия..

публикувано на 02.09.24 в 10:48

ЦИК се събира на извънредно заседание заради двете ДПС-та

Централната избирателна комисия (ЦИК) свиква извънредно заседание, на което да бъде взето решение как да процедира със създалата се ситуация с двете крила на ДПС.. Заседанието ще започне в 10:30 и преди да завърши, няма да има прием на документи. Застъпниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и кръга около Делян Пеевски, обявили се за Ново..

публикувано на 02.09.24 в 10:25

Откриха учебната година в Спортното училище в Сандански

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов и директорът на Спортното училище Николай Марков официално откриха новата учебна 2024 - 2025 година. Днес училищният праг прекрачиха 150 ученици, от които 26 новоприети. През изминалата учебна година 13 ученици бяха включени в националните отбори на страната - борба свободен стил, плуване и..

публикувано на 02.09.24 в 10:20

Пехливански борби, кулинарни изложби и концерт за празника на Белица

Седмото издание на празника на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“ ще се проведе н а на 21 септември 2024 /събота / от 14.00 ч. до 23.00 ч. под патронажа на кмета Радослав Ревански . През годините празникът се превърна във фестивал на таланта от всички жанрове на изкуството. И тази година  ще имате възможност да съпреживеете и..

публикувано на 02.09.24 в 10:04

ЦИК решава за заместник-председател и секретар на РИК - Благоевград

Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за избор на членове на Районна избирателна комисия – Благоевград, за произвеждане на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. На консултациите са поканени да присъстват парламентарно..

публикувано на 02.09.24 в 09:40