Група SEVI с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Голямото концертно студио на Радио Благоевград беше тествано и с рок музика, и издържа децибелите на младата рок банда SEVI, които доказаха, че рокът е жив и ще живее!

Пред ученици от Музикално училище "Престо", ученици и преподаватели от НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" и най-запалените благоевградски рок почитатели, рок група SEVI представи песните от най-новия си албум "The battle never ends" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.

По албума групата е работила с музикалния инженер на Lacuna Coil - Marco Barusso, а китарите в новият им сингъл "Destiny" са записани от китариста на Doro Pesch- Luca Princiotta.
Албумът се радва на високи оценки от международни рок списания като Metal hammer, Fireworks и Powerplay. Сингли от него вече са в ротация пио радио и телелвизии в Европа и Америка.
Името на групата идва от името на вокалистката Светлана Близнакова, а останалите членове на бандата са Рали Велинов - бас, Делян Кетипов - китара и Павлин Иванов - барабани.print Отпечатай
Вижте още

"Думи и образи" 2 в Арт салона на Радио Благоевград

За втора поредна година Радио Благоевград е домакин на празника „Думи и образи”, който среща изобразително изкуство и литература, превръща се в мост между поколения.  В Арт салона свои произведения представят трима млади автори  Антонина Георгиева ,  Пеньо Иванов  и  Алекс Николов , а представителите на по-зрялото поколения, които участват в..

публикувано на 15.05.17 в 13:59
Христо Мухтанов

Премиери на книги и литературно четене и тази година са част от празника „Думи и образи” в Радио Благоевград

За втора поредна година в Радио Благоевград  празникът „Думи и образи” среща изобразително изкуство и литература, превръща се в мост между поколения. След като  в 18:30 на 12 май, петък, в Артсалона на Радио Благоевград трима млади автори - Антонина Георгиева, Пеньо Иванов и Алекс Николов - представят творбите от съвместната си изложба, празникът..

публикувано на 10.05.17 в 14:19

С откриването на изложба ще започне и тази година празникът „Думи и образи” в Радио Благоевград

За втора поредна година Радио Благоевград е домакин на празника „Думи и образи”, който среща изобразително изкуство и литература, превръща се в мост между поколения. Трима млади автори - Антонина Георгиева , Пеньо Иванов и Алекс Николов - ще представят по пет свои творби в съвместна изложба, разговаряща с пет произведения на Огнян Георгиев ,..

публикувано на 10.05.17 в 14:17

Радио Благоевград стартира кампания за обмен на книги "Сподели книга!"

От Деня на радиото и телевизията - 7 май - Радио Благоевград в партньорство с БНТ2-Благоевград стартират кампания в подкрепа на четенето под надслов "Сподели книга!".  Кампанията предвижда възможност на всеки да донесе книга в "отворена библиотека", разположена във фоайето на Радио-телевизионния център, както и възможност на всеки да вземе за четене от..

публикувано на 04.05.17 в 15:36

На тържествена церемония бяха наградени победителите в конкурса „Звезди в Радиото", 2017

Над 30 деца, участвали в седмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ бяха наградени на тържествена церемония в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът се проведе в началото на месец април. Той се организира за седма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“ –..

публикувано на 03.05.17 в 12:11

На тържествена церемония и гала-концерт, победителите в VII-мия конкурс "Звезди в Радиото" ще получат своите награди

На 28 април, петък, от 18,00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград на тържествена церемония ще бъдат наградени над 30 деца, участвали в седмото издание на конкурса за млади талавнти „Звезди в Радиото“. Конкурсът се проведе в началото на месец април. Той се организира за седма поредна година от Радио Благоевград и Националната..

публикувано на 24.04.17 в 14:02

Радио Благоевград е съорганизатор на откриването на Мото сезон 2017-та

Официалното откриване на Мото сезон 2017-та в Югозапада е на 30 април (неделя). Организатор е "Никомотор" в партньорство с Радио Благоевград. В последния ден на април, от 10,30 часа на полигона край Благоевград стотици мотористи от цяла Югозападна България ще поставят официално началото на новия Мото сезон.  В 11.00 часа започва мотообиколка на..

публикувано на 20.04.17 в 16:37