Радио Благоевград е партньор на честването на Световния ден на водата - 22 март

Под мотото „Да намалим замърсяването на водата, да подобрим нейното качество и да я ползваме по-пестеливо“, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ ще отпразнува Световния ден на водата, петнадесетгодишния юбилей от създаването си, както и професионалния празник на служителите си. 

Радио Благоевград е партньор на събитието, което ще бъде на 22 март от 14:00 ч. на входа на парк „Свети Врач“ в  град Сандански.

Програмата в Световния ден на водата в Сандански ще включва занимателни игри и забавления,  насочени към подрастващите. Целта на празника да се ангажира вниманието на децата, да се провокира тяхната любознателност и не на последно място да се активира  у тях истинска загриженост към пестенето на водата.

Организаторите канят всички, които желаят, да се присъединят към празника и да заповядат в 14.00 часа на входа на парк „Свети Врач“ в  град Сандански, където заедно с учениците от основните училища в града, както и с гостите ще се проведе музикалният  фестивал "Воден свят",  различни образователни занимания и игри.  С играта „Една рибка разказва как да пестим  водата“ децата ще представят изготвените от тях  наръчници за пестене на вода.


print Отпечатай
Вижте още

Проф. Георги Апостолов: До 10 години половината от познатите днес професии ще изчезнат

Заместник-ректорът на Югозападния университет  "Неофит Рилски" - Благоевград сподели тази прогноза при откриването на XXVI –та Международна  конференция за млади учени. Той подчерта, че тя е важна за висшето училище, защото „ нашето ръководство е поставило като приоритет науката и научните изследвания, докторантските обучения. Изключително..

публикувано на 22.06.17 в 17:30

Здравните медиатори на Община Благоевград продължават да беседват с деца за личната хигиена

Здравни медиатори от Община Благоевград продължават да провеждат здравно-образователни беседи с деца.  Инициативата се организира от здравните и образователните медиатори към Община Благоевград, съвместно с РЗИ – Благоевград и Националната мрежа на здравните медиатори. Специалистите запознаха повече от 30 деца и техните родители с опасности, които..

публикувано на 22.06.17 в 16:35
Теодора Петрова и Борис Тасков

"Летни вечери на открито" продължават с концертите на Камерна опера и Биг Бенд - Благоевград

На 22 юни (четвъртък), от 19.00 часа на площад "Македония" в Благоевград концерт ще изнесе Камерна опера - Благоевград. Ще пеят Теодора Петрова, Добромир Момеков и Борис Тасков - гост-солист. Диригентът Красимир Топалов и оркестърът на Камерна опера - Благоевград с концертмайстор - Милослава Йорданова обещават хубава музика, която да допринесе за..

публикувано на 22.06.17 в 16:31
Георги Икономов

Кметът на община Банско проведе изнесен приемен ден по селата на територията на Общината

 В рамките на един ден градоначалникът на Банско успя да се срещне с жителите на селата Кремен, Обидим,Филипово, Осеново, Гостун и Места. И този път хората открито говориха с кмета  за своите проблеми, много от които от личен характер, убедени, че ще намерят разбиране, както винаги. На повдигнатите въпроси за водопроводната мрежа, инфраструктурата..

публикувано на 22.06.17 в 16:10
Емануил Манолов

Главната цел на КНСБ е през 2022 година българите да имат жизнен стандарт на ниво поне 60 на сто от този на средния европеец

„ Социалният мир е много важен в една община, а той може да се постигне единствено и само на масата на преговорите, там където работодатели, общинско ръководство и синдикати са равнопоставени, поставят своите виждания, доказват и защитават своите тези и най-накрая стигат до едно решение, което е оптимално и добро за всички страни „ – каза пред..

публикувано на 22.06.17 в 15:09

Ликвидация на Общинската счетоводна къща в Дупница предлага Икономическата комисия към местния парламент

Причината за ликвидацията е в отказа на повечето учебни и детски заведения от предлаганата услуга.   Към момента дружеството обслужва само две училища. Одит от община Дупница установи редица нарушения на бившия вече управител Иванка Терзийска. Сред тях са неоправдани разходи, роднински назначения и дублирани договори. Нанесени са щети за десетки..

публикувано на 22.06.17 в 14:36

Димитър Бръчков: Близо 8 млн лв. за саниране на жилищни блокове в Петрич вече са осигурени, има избрани изпълнители на строителните дейности

Кметът Димитър Бръчков посочи, че до момента е извървян нелек път на обжалвания на процедурите, част от които само заради идеята да бъде стопиран процесът по саниране на жилищни сгради в гр. Петрич. „Въпреки това днес можем категорично да заявим, че имаме избрани фирми изпълнители и осигурени пари за санирането на жилищни блокове. Официално..

публикувано на 22.06.17 в 13:35