Радио Благоевград е партньор на честването на Световния ден на водата - 22 март

Под мотото „Да намалим замърсяването на водата, да подобрим нейното качество и да я ползваме по-пестеливо“, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ ще отпразнува Световния ден на водата, петнадесетгодишния юбилей от създаването си, както и професионалния празник на служителите си. 

Радио Благоевград е партньор на събитието, което ще бъде на 22 март от 14:00 ч. на входа на парк „Свети Врач“ в  град Сандански.

Програмата в Световния ден на водата в Сандански ще включва занимателни игри и забавления,  насочени към подрастващите. Целта на празника да се ангажира вниманието на децата, да се провокира тяхната любознателност и не на последно място да се активира  у тях истинска загриженост към пестенето на водата.

Организаторите канят всички, които желаят, да се присъединят към празника и да заповядат в 14.00 часа на входа на парк „Свети Врач“ в  град Сандански, където заедно с учениците от основните училища в града, както и с гостите ще се проведе музикалният  фестивал "Воден свят",  различни образователни занимания и игри.  С играта „Една рибка разказва как да пестим  водата“ децата ще представят изготвените от тях  наръчници за пестене на вода.


Вижте още

В Кюстендил утре започва Четвъртият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм

Събитието е под мотото: "Иновации и развитие на българските СПА дестинации. Проблеми пред общините и бизнеса".  Конгресът се осъществява под патронажа на Министерство на туризма и в партньорство с Община Кюстендил и Европейската СПА Асоциация. 

публикувано на 25.09.17 в 15:40

Седмица за превенция на пътната безопасност започва в Кюстендил

Това съобщи Радослав Боюклийски, началник на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР в Кюстендил.   „Седмицата е посветена на началото на учебната година и безопасността на децата на пътя“ , каза Боюклийски.  Началникът на "Пътна полиция" посочи, че още преди началото на новата учебна година са извършени ремонти на предпазните..

публикувано на 25.09.17 в 15:27

Драматичният театър в Благоевград открива днес сезона с театрален маратон и промоционални цени

Драматичният театър „Н.Вапцаров” – Благоевград открива сезон 2017 / 2018 с подарък към своите зрители.  Четири спектакъла от репертоара, едни от най-търсените заглавия - „Световъртеж”, „Женско царство” и „Вампир”, са вече в продажба на промоционални цени – два билета на обща цена 10 лв. В предстоящата седмица най-малките зрители ще могат да..

публикувано на 25.09.17 в 13:26

Теменужка Стамболиева: Над 500 милиона лева по европейски проекти се очаква да влязат във фирмите, организациите и гражданите

С информационна среща на тема „Актуални възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове“ Областен информационен център – Благоевград стартира разяснителна кампания, която ще се проведе във всички 14 общини на областта. На днешната среща в Благоевград присъстваха представители на общинската и областната..

публикувано на 25.09.17 в 13:02

Увеличение на част от цените за платено паркиране в Дупница предлага кметът Методи Чимев

 Предстои одобрението на предложението от Общинския съвет.  Нощна такса от 3 лева се въвежда за паркинга пред бившия Учителски институт. На него и при парк “Рила” ще могат да паркират още камиони, микробуси и автобуси.  Увеличава се таксата за първа и втора възрастова група в детските градини. От 1,70 лв. на ден тя става 2 лв. За 5-6..

публикувано на 25.09.17 в 11:39
Марин Бърдарев и негови възпитаници

Пореден успех за Школата по музика на Марин Бърдарев

Новата учебна година донесе поредното признание и успех за Школата по народно пеене и народни инструменти с ръководител Марин Бърдарев. Песен на една от малките големи певици, обучавани от младия преподавател – Ива Павлевичина, влиза в съдържанието на учебник по музика за 2-ри клас. Песента, продуцирана от Бърдарев, се казва „Я подай ми, Донче ле,..

публикувано на 25.09.17 в 11:11

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник

Седмицата на отворените врати започва от днес и ще продължи до 29 септември, включително.  В рамките на кампанията всички желаещи могат безплатно да получат специализиран преглед със скринингова насоченост за откриване на туберкулозна инфекция.   Прегледите ще се извършват в приемноконсултативния кабинет на болницата от 10.30 ч. до 13.30..

публикувано на 25.09.17 в 08:42