Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семинар „Социална работа и устойчиво развитие“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

С провеждане на семинар "Социална работа и устойчиво развитие", катедра „Медико-социални науки“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“ се включи в инициативата за отбелязване на Световния ден на социалната работа. Важни акценти в дискусията бяха удовлетвореността от социалната работа и ролята на съвременните социални работници като „агенти на промяната“. 

В семинара взеха участие специалисти от социалната област, докторанти, студенти и преподаватели от катедра „Медико-социални науки“. Основната цел на събитията през този ден е да се покажат постиженията в областта на социалната работа и да се отрази синергичната връзка със социалното развитие: споделени ангажименти за социална справедливост, развитие и зачитане на човешките права.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нова маркировка около училищата в Благоевград

Община Благоевград започна активна подготовка за посрещане на учениците в училищата през новата учебна година. От днес стартира обновяването на хоризонталната маркировка около учебните заведения в областния център. То ще се извършва по предварително утвърден график, като целта е мероприятията да бъдат завършени до 15 септември...

публикувано на 03.09.24 в 11:51

Експерти проверяват причините за водната криза в община Кочериново

Групи експерти от ВиК холдинга и от операторите в Перник, Благоевград и Кюстендил ще проверят състоянието на 9-километровия водопровод до Кочериново. Целта е да се изяснят причините за водната криза в града и 10-те села на общината, които от седмица са на воден режим, а за някои селища се подава вода през два дни.  Местните хора продължават протестите..

публикувано на 03.09.24 в 11:31

Информационна кампания за електронното здравно досие в Перник

Информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението "eЗдраве" стартира в Перник. Иницативата е на РЗИ и се реализира съвместно с Младежкия международен център и БЧК.  От днес до 5 септември във времето от 10.00 до 14.00 часа пред сградата на Младежкия център служители на здравната инспекция ще осигурят достъп на..

публикувано на 03.09.24 в 11:16

Авария на главен водопровод остави без вода квартал "Струмско"

Водоподаването за квартал "Струмско" е преустановено поради настъпила авария на главен водопровод. Екипите на ВиК Благоевград са вече на място и работят по отстраняването на аварията. От водното дружество препоръчват на всички потребители в района да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови нужди.

публикувано на 03.09.24 в 11:09

Митрополит Серафим прави първа копка на камбанария към храма в Белица

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи днес от 10.30 ч. водосвет и ще бъдат направени първите копки по изграждането на 18-метрова камбанария към храм „Свети Георги Победоносец“ в Белица. Предвижда се монтирането на три големи камбани. За изграждането й са необходими около 300 000 лева, разчитат на дарения, ще..

публикувано на 03.09.24 в 10:29

„Изгрев от Айдара“ с фолклора на три балкански държави

На 6 септември в Деня на Съединението в благоевградското село Изгрев ще се проведе Международният фолклорен фестивал „Изгрев от Айдара“. Сцената на площад „Св. Троица“ ще събере на едно място самодейни състави от България, Сърбия и Северна Македония, които с колорит и настроение ще завладеят публиката за втора поредна година. Фестивалът..

публикувано на 03.09.24 в 10:13

Празник на хижа "Македония"

С водосвет и курбан за здраве празнуват 91 години от първата копка на хижа "Македония".  На 15 септември с музика и традиционен курбан ще бъде отбелязан празникът. Преди 91 години туристи от Горна Джумая (днес Благоевград) поставят първия камък в основите на тяхната хижа – Македония. Стопанисвана с любов и обгрижвана, като реликва и до днес..

публикувано на 03.09.24 в 09:57