Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентски научни четения в Югозападния университет „Неофит Рилски“

От 10:00 часа в зала 412 на Учебен корпус №1 ще се проведат Студентски научни четения, които ще преминат под наслов "Средновековието - поглед към една отминала епоха".Организатори на събитието са Студентският клуб "Проф. Иван Дуйчев", Катедрата по история към Правно-историческия факултет и Студентският съвет към ЮЗУ "Неофит Рилски". Мероприятието е по повод 110 години от рождението на видния български медиевист професор Иван Дуйчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

И двамата работници, които бяха затиснати при срутване на новострояща се къща в пернишкото село Дивотино са загинали

Инцидентът е станал при изливането на плоча под покрива на сградата. Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 ч. На място незабавно са изпратени екипи на пожарната, полицията, аварийно – спасителното звено към Община Перник и ЦСМП. За случая е била уведомена и Инспекцията по труда. По първоначална информацияпри извършване на бетонни дейности кофражът..

публикувано на 05.09.24 в 17:41

ВАС допуска строеж на автомагистрала „Струма“ без извършването на ОВОС

Петчленен състав на ВАС остави в сила определението на тричленен състав във връзка със строежа на автомагистрала Струма. С определението е допуснато предварително изпълнение на Решение № 5 - ПР/2024 на министъра на околната среда и водите, с което е прието да не се извършва Оценка за въздействие на околната среда (ОВОС) на инвестиционното предложение..

публикувано на 05.09.24 в 16:52

Работник е загинал при строеж на къща в пернишкото село Дивотино

Работник е загинал при строеж на къща в пернишкото село Дивотино.  При извършване на бетонни дейности кофражът на новостроящата се сграда е поддал.  Двама от работниците на обекта са опитали да го подпрат, когато е станало срутването.  Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 ч.  Единият от работниците е загинал при срутването. Продължава..

публикувано на 05.09.24 в 16:09

Задържаха под стража обвиняем за домашно насилие

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на обвиняем от прокуратурата за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и причиняване на телесни повреди на три лица в условията на домашно насилие.   На 02.09.2024 г. в гр. Дупница, обвиняемият не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие,..

публикувано на 05.09.24 в 14:43

Благоевград ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

На 14 септември (събота) Община Благоевград ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“. В рамките на инициативата ще бъдат почистени районите около кортовете и бейзболното игрище, терените около чешмата на ресторант „Рай“ в близост до въжения мост и сервитута на коритото на река Бистрица в Централна градска част - между моста..

публикувано на 05.09.24 в 14:37

Състезание по градско бягане ще се състои в Благоевград

„Голямото градско бягане“ ще се състои на 28 септември /събота/ 2024 година в Благоевград.  Началото е от 10.00ч. пл. “Г. Измирлиев”, пред зала “22 септември”. Състезателите ще бъдат разделени в две категории: „Мъже и Жени“ и „Девойки и юноши до 14 години“. Трасето за „Мъже и Жени“ е с дължина 5,7 километра, денивилация 41 м, за „Девойки и..

публикувано на 05.09.24 в 14:21

Голям интерес към кампанията за електронното здравно досие в Благоевград

Голям интерес имаше днес към информационната кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението еЗдраве.  В градската градина на Благоевград  хората се наредиха на опашка, за да получат достъп до здравното си досие. Mобилен екип от Регионалната здравна инспекция в Благоевград  помагаше на всеки желаещ да сдвои здравното..

публикувано на 05.09.24 в 12:34