Радио Благоевград с нови рубрики в лятната програмна схема


Над 10 нови рубрики ще предложи на слушателите Радио Благоевград в програмата си, която от 3 юли влиза в лятна схема. 

Отново верен на традицията да бъде иновативен и да провокира, екипът на Радио Благоевград представи на среща със слушатели и приятели на медията програмните си намерения за лятото. За да бъде напълно в духа на безоблачните светли хоризонти през лятото, дрескодът на срещата бе в бяло и той бе спазен от много от присъстващите, които с разхладителна напитка в ръка обмениха идеи за това как любимото Радио да бъде полезно през горещия сезон на слушатели от различни възрасти. 

Снимка

За всекиго по нещо ще има в лятната програмна схема на Радиото на Югозапада. В рубриката "Символите на града" ще се дава информация за емблематични места и паметници, които отличават населеното място със своята история и архитектура. В рубриката "Легендите са живи" ще звучат разкази от първо лице за истории, станали част от поверията и легендите на даденото населено място или случки в миналото, свързани с приказни или магически сили. В рубриката "Игрите на моето детство" ще чуем спомените за игрите, за детските пакости и ваканционните дни на вече пораснали деца. Много полезна ще бъде рубриката "Здраве от лятото", която ще бъде ориентирана към здравословното и полезно хранене през лятото, фитнес занимания, фитотерапия, ароматотерапия, водолечение. Практична пък ще бъде рубриката "Майстор в къщи", в която специалисти ще дават съвети как да изберем правилния метод за всеки ремонт.  "Градски поглед", "Лято в библиотеката", "Фестивално лято", "Премини на зелено", "Игра с награда" и още много други рубрики, разбира се и хубава музика - от вечните хитове до нови песни, ще развличат и информират слушателите.

Снимка

На срещата в Червения арт салон бе направен и кратък преглед на десетките културни събития, които Радио Благоевград организира през изминалия сезон и тези, които предстоят да бъдат част от културната програма на медията. И за да покаже, че за Радиото на Югозапада най-важни са слушателите и приятелите, екипът на медията поднесе своя комплимент към човека, който носи членска карта под номер 1 в Клуба на естетите към Радио Благоевград - Любима Димитрова. Поводът - предстоящото пенсиониране на г-жа Димитрова, която освен, че е един от най-редовните посетители на културните събития на медията, участва в някои от тях, като последното - конкурса за есе, посветено на 180 години от рождението на Васил Левски, в който Любима Димитрова бе жури и прегледа и оцени десетките ученически есета. 

И изразявайки се в стилистиката на лятото, присъстващите бяха категорични, че Радио Благоевград е винаги на гребена на вълната и, че и през това лято ще бъде интересно, прохладно и приятно за тези, които ще изберат вълните на Радио Благоевград.

В звуковия файл можете да чуете репортаж на Елеонора Тахова от събитието в Червения арт салон.


Вижте още

Радиото на Югозапада излезе в акция "Пътувай безопасно с Радио Благоевград! Нула жертви на пътя!" в подкрепа на операция EDWARD

"Пътувай безопасно с Радио Благоевград. Нула жертви на пътя" - под това мото Радио Благоевград излезе в акция свъместно с "Пътна полиция" - Благоевград.  Денят за тази акция не е избран случайно - 21 сeптември по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който се провежда..

публикувано на 21.09.17 в 10:40

Радиото на Югозапада отново се включва в операция EDWARD с акция "Пътувай безопасно с Радио Благоевград! Нула жертви на пътя!"

На 21 септември (четвъртък) Радио Благоевград отново излиза в акция съвместно с "Пътна полиция" - Благоевград.  21 септември по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който ще се проведе като полицейска операция EDWARD. Операция EDWARD ще включва 24-часово..

обновено на 19.09.17 в 12:04

Радио Благоевград дари картини на Дома за стари хора "Св.Петка" в Благоевград

На Кръстовден Радио Благоевград подари картини на домуващите в Дом за възрастни хора в квартал "Струмско" "Св.Петка" - Благоевград. Един малък жест, с който да окажем внимание на възрастни хора.  Картините са на авторката Валентина Василева, подариха ги директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка и експертът "Човешки ресурси" в Радио Благоевград..

публикувано на 15.09.17 в 15:55

С поредица от събития Радио Благоевград и Сдружение Характер.бг отбелязаха световния Ден на характера - 13 септември

Преди 4 години,  Tiffany Shlain & The Moxie Institute Film Studio  дават начало на глобалната кампания "Ден на характера" (Character Day): инициатива, подкрепяща развитието на силните страни на характера на базата на научни изследвания. Тази 2017 година, над 100 000 тематични събития за характер са регистрирани на сайта на кампанията..

публикувано на 14.09.17 в 10:00

Ден на характера в България със събития в Радио Благоевград

Какво ли би било, ако хората по света заделим един ден, за да си говорим за характер?  С този въпрос, преди 4 години,  Tiffany Shlain & The Moxie Institute Film Studio  дават начало на глобалната кампания "Ден на характера" (Character Day): инициатива, подкрепяща развитието на силните страни на характера на базата на научни изследвания. Тази 2017..

публикувано на 12.09.17 в 11:56

„Цветни настроения“ завладяха Арт салона на Радио Благоевград

Пловдивската художничка Виолета Георгиева откри своята изложба „Цветни настроения“ в Арт пространството на Радио Благоевград. 22 живописни картини, акварел и акрил, разкриват мекотата, нежността и вълшебството на цветята, вдъхновили Виолета Георгиева. Творбите, показани в изложбата, са провокирани от писателката Ванеса Дифонбо и книгата  й..

публикувано на 04.09.17 в 19:13

Поредната акция: „Пътувай безопасно с Радио Благоевград“ се проведе днес в кюстендилско

  „Това е една много полезна акция, с която трябва да продължим да превъзпитаваме шофьорите, които извършват нарушения. От Сектор „Пътна полиция към ОД на МВР-Кюстендил, благодарим на  Радио Благоевград за тази инициатива, тъй като тя има обща цел- да повишим вниманието по пътищата. Именно затова, подобни акции трябва да продължат и да се..

публикувано на 01.09.17 в 15:25