Радио Благоевград с нови рубрики в лятната програмна схема


Над 10 нови рубрики ще предложи на слушателите Радио Благоевград в програмата си, която от 3 юли влиза в лятна схема. 

Отново верен на традицията да бъде иновативен и да провокира, екипът на Радио Благоевград представи на среща със слушатели и приятели на медията програмните си намерения за лятото. За да бъде напълно в духа на безоблачните светли хоризонти през лятото, дрескодът на срещата бе в бяло и той бе спазен от много от присъстващите, които с разхладителна напитка в ръка обмениха идеи за това как любимото Радио да бъде полезно през горещия сезон на слушатели от различни възрасти. 

Снимка

За всекиго по нещо ще има в лятната програмна схема на Радиото на Югозапада. В рубриката "Символите на града" ще се дава информация за емблематични места и паметници, които отличават населеното място със своята история и архитектура. В рубриката "Легендите са живи" ще звучат разкази от първо лице за истории, станали част от поверията и легендите на даденото населено място или случки в миналото, свързани с приказни или магически сили. В рубриката "Игрите на моето детство" ще чуем спомените за игрите, за детските пакости и ваканционните дни на вече пораснали деца. Много полезна ще бъде рубриката "Здраве от лятото", която ще бъде ориентирана към здравословното и полезно хранене през лятото, фитнес занимания, фитотерапия, ароматотерапия, водолечение. Практична пък ще бъде рубриката "Майстор в къщи", в която специалисти ще дават съвети как да изберем правилния метод за всеки ремонт.  "Градски поглед", "Лято в библиотеката", "Фестивално лято", "Премини на зелено", "Игра с награда" и още много други рубрики, разбира се и хубава музика - от вечните хитове до нови песни, ще развличат и информират слушателите.

Снимка

На срещата в Червения арт салон бе направен и кратък преглед на десетките културни събития, които Радио Благоевград организира през изминалия сезон и тези, които предстоят да бъдат част от културната програма на медията. И за да покаже, че за Радиото на Югозапада най-важни са слушателите и приятелите, екипът на медията поднесе своя комплимент към човека, който носи членска карта под номер 1 в Клуба на естетите към Радио Благоевград - Любима Димитрова. Поводът - предстоящото пенсиониране на г-жа Димитрова, която освен, че е един от най-редовните посетители на културните събития на медията, участва в някои от тях, като последното - конкурса за есе, посветено на 180 години от рождението на Васил Левски, в който Любима Димитрова бе жури и прегледа и оцени десетките ученически есета. 

И изразявайки се в стилистиката на лятото, присъстващите бяха категорични, че Радио Благоевград е винаги на гребена на вълната и, че и през това лято ще бъде интересно, прохладно и приятно за тези, които ще изберат вълните на Радио Благоевград.

В звуковия файл можете да чуете репортаж на Елеонора Тахова от събитието в Червения арт салон.


print Отпечатай
Вижте още

„Спаси се от жегата с Радио Благоевград“ - акция преди горещниците

На 15, 16 и 17 юли идват дните, известни в народния календар като горещници. Смята се, че това са най-топлите дни от годината, когато човек трябва да се пази от парещите лъчи на слънцето и да се моли за неговото милосърдие към хората. Всъщност празникът е езически – в култ е издигната огнената стихия и нейната безгранична сила.  В края на този..

публикувано на 11.07.17 в 13:38

Повече от 1000 меломани се събраха в Елешница на традиционния рок фестивал

Шестото  издание се проведе на 7 и 8 юли в местността Степанови ливади.Музикалното събитие се организира от кметството в село Елешница с подкрепата на община Разлог.Радио Благоевград е партньор на фестивала.В първата вечер пред многобройна публика свириха групите SEVI, HUMANITY MAY SINK и GpoinT. За трета поредна година Рок Елешница подкрепя..

публикувано на 10.07.17 в 10:49

Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград започват съвместна информационна кампания

На работна среща, Елисавета Каменичка -  директор на Радио Благоевград и инж. Георги Пармаков - директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  в  Благоевград се  договориха за провеждане на съвместна информационна кампания. Тя е насочена към повишаване на културата при боравене с огън, апелира към бдителността и..

публикувано на 07.07.17 в 14:57

Радио Благоевград подкрепя кампанията за възстановяване на Пенкьовския манастир

Пенкьовският манастир, срещащ се като „Света Петка“ в исторически писания, се намира край трънското село Пенкьовци и е в лошо състояние. Инициатор на кампанията по възраждането му е роденият в селото Стефан Стойов. Като обществена медия  Радио Благоевград подкрепя кампанията за възстановяване на   обителта.   Основан   през 1360 г. по времето..

публикувано на 03.07.17 в 08:45

Годишният концерт на децата от школите по пиано, китара, балет и литературно творчество изпълни с публика и емоции Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Пред пълна зала с родители, приятели, гости, на сцената в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, децата от школите по пиано, китара, балет и литературно творчество показаха наученото през учебната година. В годишния концерт се изявиха възпитаниците на Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград от школата по..

публикувано на 14.06.17 в 14:23

Голямото концертно студио на Радио Благоевград - сцена за изява на децата от школите по пиано, китара, балет и литературно творчество

Днес, 13 юни, от 18.00 часа, на сцената в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, наученото през учебната година ще покажат възпитаниците на школите по пиано, китара и литературно творчество към Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград. В годишния концерт ще се изявят децата от школата по пиано с преподавател Златка..

публикувано на 13.06.17 в 13:56

Ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Илиев" - Благоевград дариха книги в кампанията "Сподели книга" на Радио Благоевград

Кампанията на Радио Благоевград „Сподели книга“ набира инерция. Тя беше стартирана на 7 май - деня на радиото и телевизията и вече доста хора дариха свои любими книги. Кампанията дава възможност на всеки да донесе книга в "отворена библиотека", разположена във фоайето на Радио-телевизионния център, както и възможност на всеки да вземе за..

публикувано на 11.06.17 в 12:55