Радио Благоевград с нови рубрики в лятната програмна схема


Над 10 нови рубрики ще предложи на слушателите Радио Благоевград в програмата си, която от 3 юли влиза в лятна схема. 

Отново верен на традицията да бъде иновативен и да провокира, екипът на Радио Благоевград представи на среща със слушатели и приятели на медията програмните си намерения за лятото. За да бъде напълно в духа на безоблачните светли хоризонти през лятото, дрескодът на срещата бе в бяло и той бе спазен от много от присъстващите, които с разхладителна напитка в ръка обмениха идеи за това как любимото Радио да бъде полезно през горещия сезон на слушатели от различни възрасти. 

Снимка

За всекиго по нещо ще има в лятната програмна схема на Радиото на Югозапада. В рубриката "Символите на града" ще се дава информация за емблематични места и паметници, които отличават населеното място със своята история и архитектура. В рубриката "Легендите са живи" ще звучат разкази от първо лице за истории, станали част от поверията и легендите на даденото населено място или случки в миналото, свързани с приказни или магически сили. В рубриката "Игрите на моето детство" ще чуем спомените за игрите, за детските пакости и ваканционните дни на вече пораснали деца. Много полезна ще бъде рубриката "Здраве от лятото", която ще бъде ориентирана към здравословното и полезно хранене през лятото, фитнес занимания, фитотерапия, ароматотерапия, водолечение. Практична пък ще бъде рубриката "Майстор в къщи", в която специалисти ще дават съвети как да изберем правилния метод за всеки ремонт.  "Градски поглед", "Лято в библиотеката", "Фестивално лято", "Премини на зелено", "Игра с награда" и още много други рубрики, разбира се и хубава музика - от вечните хитове до нови песни, ще развличат и информират слушателите.

Снимка

На срещата в Червения арт салон бе направен и кратък преглед на десетките културни събития, които Радио Благоевград организира през изминалия сезон и тези, които предстоят да бъдат част от културната програма на медията. И за да покаже, че за Радиото на Югозапада най-важни са слушателите и приятелите, екипът на медията поднесе своя комплимент към човека, който носи членска карта под номер 1 в Клуба на естетите към Радио Благоевград - Любима Димитрова. Поводът - предстоящото пенсиониране на г-жа Димитрова, която освен, че е един от най-редовните посетители на културните събития на медията, участва в някои от тях, като последното - конкурса за есе, посветено на 180 години от рождението на Васил Левски, в който Любима Димитрова бе жури и прегледа и оцени десетките ученически есета. 

И изразявайки се в стилистиката на лятото, присъстващите бяха категорични, че Радио Благоевград е винаги на гребена на вълната и, че и през това лято ще бъде интересно, прохладно и приятно за тези, които ще изберат вълните на Радио Благоевград.

В звуковия файл можете да чуете репортаж на Елеонора Тахова от събитието в Червения арт салон.


Вижте още

Живопис, графика и дизайн показват в Арт салона на Радио Благоевград ученици от НХГ "Св.св.Кирил и Методий"

Свои произведения  графика, живопис, дизайн и мода представят в Арт салона на Радио Благоевград абитуриентите на Националната хуманитарна гимназия „св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград в своя годишна заключителна изложба.  Младите таланти се обучават в три специализирани студиа в гимназията  с ръководители  Павел Димитров, Живко Янев и Александра..

публикувано на 20.04.18 в 11:50

Ученици от НХГ "Св.св.Кирил и Методий" - Благоевград откриват изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Арт Салонът на Радио Благооевград отваря гостоприемно врати за изкуството на младите таланти от Национална хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" - Благоевград. Ученици от профилираните паралелки по изобразително изкуство и мода ще покажат уменията си в различни жанрове.  В началото на пролетта творбите на младите художници ще донесат много..

публикувано на 18.04.18 в 11:55

Победителите в конкурса "Звезди в Радиото", 2018г. ще получат своите награди и ще участват в гала-концерт на 24 април в Радио Благоевград

Над 30 деца, участвали в осмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ ще бъдат наградени на тържествена церемония и гала-концерт в Голямото концертно и звукозаписно студио на Радио Благоевград.  Конкурсът се проведе на 31 март и 1 април. Той се организира за осма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия..

публикувано на 17.04.18 в 19:09

"Моите 17" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

На 19 април 2018г., от 19.00 часа  в Голямото концертно и звукозаписно студио на Радио Благоевград ще бъде премиерата  на стихосбирката "Моите 17" с автор Мартина Геренска . Тя е ученичка в Езиковата гимназия "Акад. Л. Стоянов" в Благоевград и е част от екипа на ТИЙН ЗОНА - предаване на Радио Благоевград и Център за Личностно и Творческо Развитие на..

публикувано на 16.04.18 в 17:34

Изложба плъстени шалове показва в Арт салона на Радио Благоевград Елка Миленкова

Своята колекция от плъстени шалове от вълна и естествена коприна показва в Арт салона на Радио Благоевград Елка Миленкова. Шаловете са изработени от нея самата. Това е нейно хоби от около три години, по думите й малко хора в България изработват по стара традиция плъстени шалове.  Един от митивите й да направи изложбата в Арт салона на Радио Благоевград..

публикувано на 13.04.18 в 13:35

Съставът за стари градски песни "Нежни звуци" към Народно читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград с концерт в Радио Благоевград

В препълненото Голямо концертно студио на Радио Благоевград звучаха едни от най-популярните шлагерни и стари градски песни в изпълнение на читалищния състав "Нежни звуци" с ръководител Валентин Георгиев и акомпанимент на акордеон Иван Кацарски.  Концертът бе част от проявите посветени на 45-тата годишнина на Радио Благоевград.  Десетки почитатели на..

публикувано на 12.04.18 в 11:37

Изложба плъстени шалове в Арт салона на Радио Благоевград

Своята колекция от плъстени шалове от вълна и естествена коприна ще покаже в Арт салона на Радио Благоевград Елка Миленкова. Шаловете са изработени от нея самата. Това е нейно хоби от години, по думите й малко хора в България изработват по стара традиция плъстени шалове.  Елка Миленкова е бивша учителка и директор на училища в Благоевград, сега е..

публикувано на 11.04.18 в 12:59