Радио Благоевград с нови рубрики в лятната програмна схема


Над 10 нови рубрики ще предложи на слушателите Радио Благоевград в програмата си, която от 3 юли влиза в лятна схема. 

Отново верен на традицията да бъде иновативен и да провокира, екипът на Радио Благоевград представи на среща със слушатели и приятели на медията програмните си намерения за лятото. За да бъде напълно в духа на безоблачните светли хоризонти през лятото, дрескодът на срещата бе в бяло и той бе спазен от много от присъстващите, които с разхладителна напитка в ръка обмениха идеи за това как любимото Радио да бъде полезно през горещия сезон на слушатели от различни възрасти. 

Снимка

За всекиго по нещо ще има в лятната програмна схема на Радиото на Югозапада. В рубриката "Символите на града" ще се дава информация за емблематични места и паметници, които отличават населеното място със своята история и архитектура. В рубриката "Легендите са живи" ще звучат разкази от първо лице за истории, станали част от поверията и легендите на даденото населено място или случки в миналото, свързани с приказни или магически сили. В рубриката "Игрите на моето детство" ще чуем спомените за игрите, за детските пакости и ваканционните дни на вече пораснали деца. Много полезна ще бъде рубриката "Здраве от лятото", която ще бъде ориентирана към здравословното и полезно хранене през лятото, фитнес занимания, фитотерапия, ароматотерапия, водолечение. Практична пък ще бъде рубриката "Майстор в къщи", в която специалисти ще дават съвети как да изберем правилния метод за всеки ремонт.  "Градски поглед", "Лято в библиотеката", "Фестивално лято", "Премини на зелено", "Игра с награда" и още много други рубрики, разбира се и хубава музика - от вечните хитове до нови песни, ще развличат и информират слушателите.

Снимка

На срещата в Червения арт салон бе направен и кратък преглед на десетките културни събития, които Радио Благоевград организира през изминалия сезон и тези, които предстоят да бъдат част от културната програма на медията. И за да покаже, че за Радиото на Югозапада най-важни са слушателите и приятелите, екипът на медията поднесе своя комплимент към човека, който носи членска карта под номер 1 в Клуба на естетите към Радио Благоевград - Любима Димитрова. Поводът - предстоящото пенсиониране на г-жа Димитрова, която освен, че е един от най-редовните посетители на културните събития на медията, участва в някои от тях, като последното - конкурса за есе, посветено на 180 години от рождението на Васил Левски, в който Любима Димитрова бе жури и прегледа и оцени десетките ученически есета. 

И изразявайки се в стилистиката на лятото, присъстващите бяха категорични, че Радио Благоевград е винаги на гребена на вълната и, че и през това лято ще бъде интересно, прохладно и приятно за тези, които ще изберат вълните на Радио Благоевград.

В звуковия файл можете да чуете репортаж на Елеонора Тахова от събитието в Червения арт салон.


Вижте още
Валентина Василева и Андриана Андреева

Андриана Андреева и Валентина Василева откриха съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Женски образи, по-скоро като емоция отколокото като лица, море – спокойно, безбрежно, натюрморти – топли, примамливи - това са "Палитрени мечти", които наредиха в Арт салона на Радио Благоевград Андриана Андреева и Валентина Василева.  Това, което обединява  авторките е село Стоб, в което живеят и двете, макар да са родени в различни..

публикувано на 13.02.18 в 10:32

"Палитрени мечти" в Арт салона на Радио Благоевград

Две авторки ще покажат съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград - Андриана Андреева и Валентина Василева .  Откриването на изложбата "Палитрени мечти" е на 12 февруари 2018г. (понеделник) от 18.00 часа. Валентина Василева вече е покзвала свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград - веднъж в самостоятелна изложба и веднъж..

публикувано на 08.02.18 в 15:45

Радио Благоевград с Годишна награда за пътна безопасност

Радио Благоевград е сред победителите в Седмите Годишни награди за пътна безопасност, които се  присъждат от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, Българския червен кръст, Съюза на българските автомобилисти.  Радиото на Югозапада е отличено в категорията  “Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания..

публикувано на 31.01.18 в 16:00

Представяме на вниманието Ви осмото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате

„ Звезди в Радиото – 201 8” 31 март - 1 април 2018 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на Регионално управление на..

публикувано на 29.01.18 в 11:20

Руска вечер в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Вълнуваща вечер с изпълненията на "Заслужилия артист" на Русия Александър Покидченко подари Руският културно-информационен клуб в Благоевград на публиката, като посветиха концерта на 45-тата годишнина на Радио Благоевград. В концерта участва и младата оперна певица Веселина Тодорова - сопрано. В програмата звучаха произведения от Скрябин, Рахманинов,..

публикувано на 28.01.18 в 10:00

Музикалните редактори на БНР с голямата награда "Сирак Скитник"

Музикалните редактори на Българското национално радио спечелиха голямата награда „Сирак Скитник“. Те получиха приза на тържествен концерт в Първо студио на БНР.  Музикалните редактори бяха отличени за проявен висок професионализъм, отстояване на обществения престиж на БНР при безпрецедентния натиск в началото на 2017 година по време на кризата с..

публикувано на 26.01.18 в 11:40

Акция "Пътувай безопасно с Радио Благоевград", част от проявите за 83-тата годишнина на БНР

Подаръци за изрядните шофьори подготви на 83-тия рожден ден на БНР Радио Благоевград. Това бе само част от акцията, проведена съвместно със сектор "Пътна полиция" в Благоевград във връзка с отбелязването на празника на Българското национално радио.  Информация за пътната обстановка, трафикът по главните пътища и прогноза за времето, са причина..

публикувано на 25.01.18 в 11:46