Радио Благоевград с нови рубрики в лятната програмна схема


Над 10 нови рубрики ще предложи на слушателите Радио Благоевград в програмата си, която от 3 юли влиза в лятна схема. 

Отново верен на традицията да бъде иновативен и да провокира, екипът на Радио Благоевград представи на среща със слушатели и приятели на медията програмните си намерения за лятото. За да бъде напълно в духа на безоблачните светли хоризонти през лятото, дрескодът на срещата бе в бяло и той бе спазен от много от присъстващите, които с разхладителна напитка в ръка обмениха идеи за това как любимото Радио да бъде полезно през горещия сезон на слушатели от различни възрасти. 

Снимка

За всекиго по нещо ще има в лятната програмна схема на Радиото на Югозапада. В рубриката "Символите на града" ще се дава информация за емблематични места и паметници, които отличават населеното място със своята история и архитектура. В рубриката "Легендите са живи" ще звучат разкази от първо лице за истории, станали част от поверията и легендите на даденото населено място или случки в миналото, свързани с приказни или магически сили. В рубриката "Игрите на моето детство" ще чуем спомените за игрите, за детските пакости и ваканционните дни на вече пораснали деца. Много полезна ще бъде рубриката "Здраве от лятото", която ще бъде ориентирана към здравословното и полезно хранене през лятото, фитнес занимания, фитотерапия, ароматотерапия, водолечение. Практична пък ще бъде рубриката "Майстор в къщи", в която специалисти ще дават съвети как да изберем правилния метод за всеки ремонт.  "Градски поглед", "Лято в библиотеката", "Фестивално лято", "Премини на зелено", "Игра с награда" и още много други рубрики, разбира се и хубава музика - от вечните хитове до нови песни, ще развличат и информират слушателите.

Снимка

На срещата в Червения арт салон бе направен и кратък преглед на десетките културни събития, които Радио Благоевград организира през изминалия сезон и тези, които предстоят да бъдат част от културната програма на медията. И за да покаже, че за Радиото на Югозапада най-важни са слушателите и приятелите, екипът на медията поднесе своя комплимент към човека, който носи членска карта под номер 1 в Клуба на естетите към Радио Благоевград - Любима Димитрова. Поводът - предстоящото пенсиониране на г-жа Димитрова, която освен, че е един от най-редовните посетители на културните събития на медията, участва в някои от тях, като последното - конкурса за есе, посветено на 180 години от рождението на Васил Левски, в който Любима Димитрова бе жури и прегледа и оцени десетките ученически есета. 

И изразявайки се в стилистиката на лятото, присъстващите бяха категорични, че Радио Благоевград е винаги на гребена на вълната и, че и през това лято ще бъде интересно, прохладно и приятно за тези, които ще изберат вълните на Радио Благоевград.

В звуковия файл можете да чуете репортаж на Елеонора Тахова от събитието в Червения арт салон.


Вижте още

Младите шахматисти Кирил Георгиев и Венета Гергова с награди от Радио Благоевград

През уикенда в благоевградската зала “22 септември“ се проведе традиционният международен шахматен турнир Национална купа на България“Виктори“ за състезатели до 10, 14 и 20 години. На първо място в крайното клосиране с 9 точки завърши Волен Дюлгеров от шахматен клуб „Михаил Тал“-гр.Червен бряг. Радио Благоевград, което е съорганизатор на турнира,..

публикувано на 20.11.17 в 15:15

Радио Благоевград отново ще връчи награди на добре представили се шахматисти от Югозапада в турнира "Виктори"

Радио Благоевград традиционно дава почетни грамоти на най-добре представил се състезател от Югозапада при младежите и девойките в шахматния турнир Национална индивидуална купа на България “Виктори“ - Благоевград. Турнирът ще се проведе на 18 и 19 ноември 2017г. в зала "22 септември" в Благоевград. Радио Благоевград подкрепя младите спортни..

публикувано на 17.11.17 в 13:51

Арт салонът на Радио Благоевград представя изложба на Венцислав Кирилов и Георги Ашиков

За втори път  Венцислав Кирилов   гостува на Арт салона на Радио Благоевград, този път заедно с  Георги Ашиков . И двамата са творци от град Сандански, и двамата са възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет.  Венцислав Кирилов е работил в областите на карикатурата и илюстрацията, но неговата страст е акварелът, както..

публикувано на 15.11.17 в 11:23
Автор: Венцислав Кирилов

Изложба на Венцислав Кирилов и Георги Ашиков в Арт салона на Радио Благоевград

За втори път  Венцислав Кирилов  ще гостува на Арт салона на Радио Благоевград, този път заедно с  Георги Ашиков . И двамата живеят в град Сандански.  Венцислав Кирилов  е роден през 1972 годинта в Монтана. Работил е като илюстратор и карикатурист, бил е част от екипа, реставрирал църквата "Свети Георги" и новооткритата раннохристиянска базилика в..

публикувано на 13.11.17 в 13:03

Концерт и премиера на филм - част от акцентите по отбелязване на 85-тата годишнина от основаването на Китаро-мандолинен оркестър "Пирински звуци"

 В Голямото концертно студио на Радио Благоевград   с тържествен концерт бе отбелязана 85-тата годишнина на Представителния китаро-мандолинен оркестър "Пирински звуци" към Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград.  Присъстващите в залата гледаха премиерно документалния филм за диригента на оркестъра, композитора Петьо Кръстев „Завръщане в..

публикувано на 11.11.17 в 09:29

Народно читалище "Никола Вапцаров" и Радио Благоевград с концерт "Музика на струните", посветен на 85-тата годишнина на Китаро-мандолинния оркестър "Пирински звуци"

На 10 ноември 2017г. (петък), от 18.30 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград   с тържествен концерт ще бъде отбелязана 85-тата годишнина на Представителния китаро-мандолинен оркестър "Пирински звуци" към Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград. Ще бъде представен и документалният филм за диригента на оркестъра,..

публикувано на 03.11.17 в 10:45

Младите репортери от "Тийн зона" в акция

На 31 октомври младите репортери от младежкото предаване на Радио Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград "Тийн зона" излязоха в акция.  С маски и в добро настроение те зарадваха благоевградчани и ги изненадаха с подаръци от Радиото на Югозапада.  Младите журналисти попитаха и малки и големи как празнуват Хелуин..

публикувано на 31.10.17 в 17:45