Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първо класиране

Днес Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първото от двете си класирания за учебната 2017/2018 г. Данните от класирането за заетите и свободните места сочат, че за почти всички отпуснати от Министерството на образованието и науката места по държавна поръчка в двете форми на обучение (редовна и задочна) са класирани кандидати. Очаквано най-силен е интересът към задочната форма на обучение. В нея за всички отпуснати по държавна поръчка места са класирани кандидати в специалностите „Бизнес мениджмънт и предприемачество“, „Връзки с обществеността“, „Комуникационна техника и технологии“, „Компютърни системи и технологии“, „Право“, „Публична администрация“, „Психология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика", „Счетоводство и контрол“, „Социална педагогика“, „Социология“, „Социални дейности“ и „Философия“. Едно е незаетото място в специалността „Математика и информатика“, две са незаетите места в специалността „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“ и три са незаетите места в специалността „Българска филология“. От едно до три са незаетите места в специалностите „Педагогика на обучението по физика и математика“, „Балканистика“, „Английска филология“, „Културология и културен мениджмънт“, „Химия“, „Електроника“, „Мода“, „Българска народна хореография“, „Съвременна хореография“ и „Изпълнителско изкуство (поп и джаз пеене)“.

В редовна форма на обучение са класирани за всички отпуснати от МОН места кандидатите за специалностите „Акушерка“, „Архивистика и информационна сигурност“, „Българска филология“, „Бизнес мениджмънт и предприемачество“, „Връзки с обществеността“, „География и регионална политика“, „Екология и опазване на околната среда“, „История“, „История и археология“, „Информационни системи и технологии“, „Кинезитерапия“, „Компютърни системи и технологии“, „Култура и медии“, „Култура и културен туризъм“, „Логопедия“, „Маркетинг“, „Медицинска сестра“, „Медицинска химия“, „Международни отношения“, „Национална сигурност“, „Начална училищна педагогика и чужд език“, „Педагогика на обучението по химия и човекът и природата“, „Предучилищна и начална училищна педагогика", „Педагогика на музикалното изкуство, „Психология“, „Приложни оптични технологии“, „Публична администрация“, „Социология“, „Социални дейности, „Счетоводство и контрол“, „Спорт“, „Туризъм“, „Финанси“, „Философия“, „Физика“ и „Физическо възпитание и спорт“.

Всички приети на първо класиране студенти трябва да се запишат в периода от 11 до 16 юли 2017 г. Записването в делничните дни е от 08:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа, а в почивните от 09:00 до 15:00 часа. Записването се извършва в Учебен корпус 1, зала 1102А. За записването е необходимо кандидатите да представят:

1. Оригинала на дипломата си за завършено средно образование;

2. Квитанция за платена семестриална такса. Семестриалната такса се заплаща в УК 1 ( в банковия офис на първия етаж).

Второто класиране ще бъде обявено на 17 юли 2017 г. За допълнителна информация кандидат-студентите могат да се обадят на тел. 073 58 85 46.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В ромския квартал в Кюстендил разясниха последствията от заразяването с коклюш

Здравна лекция, част от информационна кампания посветена за превенция и борба срещу болестта коклюш се проведе в в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Срещата се състоя по настояване на жителите на квартала. По време на здравната беседа организирана от ромският активист Стефан Лазаров местните жители пожелаха да получат яснота как да се предпазват от..

публикувано на 23.04.24 в 18:46

Катастрофа на АМ " Струма"

Движението се осъществява в една лента при км 79 на "АМ Струма'' в посока София поради ПТП. Временно се ограничава изпреварващата лента. Трафикът се осъщтествява в активната и аварийната лента  и се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.04.24 в 17:23

Обсъдиха мерки за превенция на престъпността в Разлог

В сградата на Общинския съвет в Разлог се организира днес среща с цел актуален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, спецификите на престъпността, инфраструктурата, пътната безопасност и сигурността. В нея взеха участие председателят на Общинския съвет адв. Иван Димитров, зам.-кметовете на община Разлог: инж. Гергана Костова и..

публикувано на 23.04.24 в 16:44

Нарушено водоподаване на бул. "Пейо Яворов" в Благоевград

На 24.04. от 08:00 до 17:00 ч., ще бъде нарушено водоподаването за бул. "Пейо Яворов" в Благоевград, поради монтаж на два броя регулатори на налягането. От ВиК Благоевград се извиняват за безпокойството.

публикувано на 23.04.24 в 16:37

Спортен празник в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“  се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. В закритата спортна зала на университета студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“, преподаватели от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и ученици от Трето основно училище..

публикувано на 23.04.24 в 15:51

АУБ посреща хорови състави на престижен международен фестивал

Поредното издание на Международния фестивал на студентските хорови състави се открива тази вечер в Благоевград. Негови организатори са АУБ и Хоровият състав към университета, с диригент проф. Христо Кротев. До 26-ти април на фестивалните сцени ще се изявят млади таланти от страната и чужбина, обединени в единайсет състава. Партньори..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Кюстендил представиха концепциите за интегрирани териториални инвестиции

Обществени обсъждания на концепции, преминали административно съответствие и съвместимост, в които участие има общината в Кюстендил, бяха представени днес. Общият брой на концепциите от област Кюстендил е 11, от които осем – с участието на общината. Идеята на тези публични обсъждания е да бъдат припознати като необходими за изпълнение, а след..

публикувано на 23.04.24 в 14:41