Община Кюстендил планира изграждането на център за временно настаняване за нуждаещи се от грижа хора

Това съобщи Радмила Рангелова, заместник-кмет на Община Кюстендил. Центърът ще бъде изграден в интерната на бившето помощно училище в село Лозно. "Все повече хора изпадат в тежко състояние и остават без покрив. Те имат нужда от грижа, храна и от покрив не само през зимата. Центърът ще работи целогодишно", каза Рангелова. Изграждането на Центъра е включено в капиталовите разходи на Общината. За ремонта, реконструкцията и оборудването му са заложени 268 500 лв., но след завършване на проектирането ще стане ясен и точният размер на инвестицията. Предвижда се услугата да започне през есента, като Общината ще кандидатства пред Министерството на труда и социалната политика за превръщане на социалната услуга в делегирана от държавата дейност. Капацитетът на центъра ще бъде около 10-12 души. Услугата обаче ще може да се ползва до три месеца в рамките на една година от едно лице, каквото е изискването от страна на държавата, ако тя поеме издръжката на центъра. „Така, заради текучеството, бъдещият Център ще може да помага на много хора“, каза Рангелова. 


Вижте още

Благоевград - домакин на националния ученически празник "За хляба наш"

Тазгодишният е 20-ти поред и е доказателство за неговата съществена  роля във възпитанието на подрастващите. За съхранението и развитието на традицията,  усилия обединиха Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и община Благоевград със своя Център за личностно и творческо развитие на децата. Участват над..

публикувано на 20.04.18 в 18:33

Природо - математическата гимназия „Академик Сергей Корольов“ в Благоевград чества тържествено своята 45-та годшнина

Стотици са учениците, десетки  учителите, свързали живота си  с училището, с неговото изграждане и утвърждаване като едно от водещите в региона и страната. За срещата на поколенията днес дойдоха президентът Росен Плевнелиев, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, икономисти, инженери, лекари, предприемачи, университетски преподаватели и..

публикувано на 20.04.18 в 18:11

Общинските съветници приеха финансовите отчети на общинските търговски дружества в Благоевград за 2017 г.

На съвместно заседание на Комисията по бюджет, финанси и европроекти и Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране към Общински съвет Благоевград, съветниците приеха за допускане до сесия на годишните финансови отчети и баланс за 2017 година на общинските търговски дружества. Общинското търговско дружество „Благоевград..

публикувано на 20.04.18 в 17:10

Празник посветен на Световния ден на Земята се проведе в Перник

Празник посветен на Световния ден на Земята се проведе в Перник. Зелената инициатива се организира за седма поредна година, а нейн домакин е най-голямото пернишко кметство „Изток”. Празникът премина под мотото “Земя като една човешка длан” с участието на деца и ученици от всички детски градини и училища на територията на кметството...

публикувано на 20.04.18 в 16:11

Започва благоустрояването на шест улици в Благоевград: „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“

В рамките на 260 календарни дни  ще бъде благоустроен 4-ти микрорайон в Благоевград. Ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция  на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен“ до ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.  Стойността на ремонтните дейности е 4 614 628 лв. Първата копка  по мащабния проект направиха..

публикувано на 20.04.18 в 15:30

Представиха A.L.E.C.O. в Благоевград

Това е българска победа. Не го считам като някакво лично постижение, важно е, че отгоре ще пише България – така евродепутатът Андрей Новаков коментира  новината, че е избран за главен преговарящ по кохезионната политика на ЕС след 2020 година .  Желая му много успех. Той е гордост за Благоевград, гордост за България – казапред журналисти..

публикувано на 20.04.18 в 15:01

Два временни безлихвени заеми от централния бюджет е получила община Перник през миналата година

Това съобщи кметът Вяра Церовска. С единия заем - в размер на 7.2 млн. лева, са рефинансирани три стари безлихвени кредити към бюджета, отпуснати в периода 2015-2016 година. Вторият заем от 4 млн. лева е предназначен за погасяването на просрочени задължения и изпълнение на заложените в плана за финансово оздравяване мерки. Той трябва да бъде..

публикувано на 20.04.18 в 13:52