Напусна ни нашият колега Костадин Донев

На 16 юли от нас си отиде нашият приятел и колега Костадин Донев. 30 години той беше сред нас. 30 години споделяхме заедно личните и професионални радости  и проблеми. Коце, ще ни липсват твоята усмивка, всеотдайност и доброта. Сбогом, приятелю! Екипът на Радио Благоевград изказва съболезнования на близките и роднините му.

Погребението е на 17 юли от 12 часа.


Вижте още

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще постави началото на дискусия „Планините – неоцененото богатство на Европа” в курорта Семково

Община Белица поема ролята на посланик на малките планински общини в ЕС с проекта си „Зимен празник-Белица-Семково“2018. С организираната дискусия днес в планинския курорт Семково, общината насочва вниманието към създаване на модел за бъдещо общо третиране на планинските региони и възможностите за социално-икономическото им развитие с обща..

публикувано на 18.02.18 в 07:56

Затрупан турист от лавина край връх "Момина" в Пирин

  Екип от 4 човека от ПСС Банско заедно с обучено куче участва в акция по спасяване на затрупан турист от лавина край връх "Момина" - местност "Синаница" в Пирин, съобщи началникът на службата Румен Баряков. Сигналът е подаден около 16.30 часа. Районът е изключително труднодостъпен, като по информация на спасителите лавината е в радиус от 200-300 метра...

публикувано на 17.02.18 в 19:21

Кукери от Симитли и Перник дефилираха на Старчовден в Карлово

Над 500 кукери и още пет пъти по толкова техни почитатели събра днешният традиционен празник Старчовден в град Карлово, съобщи за Радио Благоевград от града на Апостола фолклористът Димитър Тренчев. Специалистът отбеляза, че повечето кукерски групи са лауреати и на фестивалите в Симитли и Перник. Тренчев разказа още, че на площад „20-и юли“ в..

публикувано на 17.02.18 в 17:48

Днес руската общност в Благоевград ще отбележи празника Масленица

Днес руската общност в Благоевград и в целия Югозапад ще се събере за поредна година, за да отпразнува празника Масленица. Обичаят е аналог на българския Сирни Заговезни и отброява края на зимата и посрещането на пролетта. Празникът ще започне в 12 часа на терминал "Богдански".

публикувано на 17.02.18 в 08:09

Винарните изби в региона на Мелник за втора поредна година с Дни на отворените врати

Винарните изби в региона на Мелник за втора поредна година празнуват заедно Празника на Лозарите и Винарите с Дни на отворените врати днес и утре. През Дните на отворените врати желаещите ще имат възможност да посетят 7 от любимите си винарни в южната част на Долината на Струма, в региона около Сандански, Мелник и Петрич. Всяка изба е..

публикувано на 17.02.18 в 08:08

Здравното министерство ще направи проверка на ЦСНМП в Перник

 Това е обещал министър Кирил Ананиев във връзка с питане на депутата Станислав Владимиров, съобщиха от пресцентъра на БСП.  От парламентарната трибуна Владимиров е настоял за спешна проверка и е попитал министъра какви конкретни мерки ще бъдат предприети, за да бъде гарантирано адекватно здравно обслужване на жителите от област Перник и за..

публикувано на 16.02.18 в 17:36

Ученици от Девето ОУ „Пейо Крачолов Яворов“ - Благоевград печелят множество отличия през последните години

   Множество отличия от международни, национални, регионални състезания и конкурси спечелиха ученици от благоевградското Девето основно училище „Пейо Крачолов Яворов“ през последните години. Сред гордостта на учебното заведение са  8 от 18 ученици от IV А клас, които  станаха шампиони в научни състезания. С най- много отличия е Виктория Кралева с..

публикувано на 16.02.18 в 16:27