В Кюстендил продължава Детският празник под мотото "Левски в моя град"

Организатор е Общобългарският комитет "Васил Левски" в града и клубовете "Млад възрожденец" към няколко училища в Кюстендил. Празникът продължава и утре, като поводът за него е 180-та годишнина от рождението на Васил Левски. Днес на музикално-поетична вечер в Дома на учителя в Кюстендил, ще бъдат наградени най-възрастният и най-младият жител на улицата, носеща името на Апостола. За утре организаторите на празника планират два лъча с ученици, които ще тръгнат от паметника на Ильо Войвода и от барелефа на Левски на улицата, носеща името му, да се съберат на Ларгото в града, където е паметникът на Апостола, за да участват в общоградските тържества.


Вижте още

Проверки в Петрич на Сирна неделя

  Сериозно количество гуми, подготвени за традиционните огньове на Сирни заговезни, бяха иззети от Общинска охрана в Петрич и РС ПБЗН – Петрич. Проверките се извършиха в следобедните часове днес. По предварителен график бяха обходени местата на територията на града, за които се знае, че стават място за паленето на огньове. Предупреждаваха се..

публикувано на 18.02.18 в 19:06

52-годишиен турист от София е починал на ски писта „Кулиното” над Разлог

52-годишен турист от София е починал на ски писта „Кулиното” над Разлог. Сигналът за инцидента е подаден около 11.30 часа днес, съобщиха от ПСС към БЧК. Спасители от Разлог, които са се отзовали на сигнала са опитали да окажат първа помощ, но мъжът е починал. Тялото е транспортирано за аутопсия в МБАЛ-Благоевград за установяване на причините за смъртта.

публикувано на 18.02.18 в 17:47
Кметът на Кюстендил положи венец и отдаде почит пред паметника на Левски в Босилеград

 Кметът на община Кюстендил Петър Паунов поднесе венци на паметника на Васил Левски в Босилеград, Република Сърбия

 Петър Паунов посети по традиция и културно-информационния център в Босилеград, където остави мартеници и учебни помагала за  нашите сънародници.    Кюстендилската вокална формация "Неразделни" към местното читалище "Братство" ще вземе участие в отбелязването на 145-годишнината от гибелта на Апостола на свободата утре, от 11.00 часа местно..

публикувано на 18.02.18 в 15:25

С кулинарна изложба в Перник местната организация на ЖГЕРБ и представителки на женските организации на ГЕРБ в Плевен, Кюстендил и София област отбелязаха Сирни заговезни

  Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Перник Вяра Церовска приветства дамите с добре дошли и изрази благодарност за отдадеността им към запазването на българската идентичност и обичаи и тяхното предаване от поколение на поколение. „ Историята е доказала, че една нация има бъдеще, когато младото поколение се възпитава в дух на всеотдайност..

публикувано на 18.02.18 в 14:29

Илияна Йотова: Решенията, които ще се вземат по време на българското европредседателство, трябва да бъдат близо до гражданите

„Мотото на днешната ни среща трябва да бъдат трите П, специално за планинските региони. А това са предизвикателствата на планината, потенциала на планината и перспективите пред планината“ . Това каза днес по време на дискусията "Планините - неоцененото богатство на Европа" в курорта Семково вицепрезидентът Илияна Йотова. Според Илияна Йотова..

публикувано на 18.02.18 в 13:16

Днес е Сирни Заговезни или Прощална неделя

Сирни заговезни или Прощална неделя е празник на всеобщото опрощение. Той е винаги седем седмици преди Великден. На този ден Църквата призовава вярващите да пречистят душите си, да изпълнят с мир и любов сърцата си, за да посрещнат Възкръсналия Христос. На трапезата като блажни се ядат само млечни и яйчени ястия, затова е наречен Сирни..

публикувано на 18.02.18 в 09:37

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще постави началото на дискусия „Планините – неоцененото богатство на Европа” в курорта Семково

Община Белица поема ролята на посланик на малките планински общини в ЕС с проекта си „Зимен празник-Белица-Семково“2018. С организираната дискусия днес в планинския курорт Семково, общината насочва вниманието към създаване на модел за бъдещо общо третиране на планинските региони и възможностите за социално-икономическото им развитие с обща..

публикувано на 18.02.18 в 07:56