В Кюстендил продължава Детският празник под мотото "Левски в моя град"

Организатор е Общобългарският комитет "Васил Левски" в града и клубовете "Млад възрожденец" към няколко училища в Кюстендил. Празникът продължава и утре, като поводът за него е 180-та годишнина от рождението на Васил Левски. Днес на музикално-поетична вечер в Дома на учителя в Кюстендил, ще бъдат наградени най-възрастният и най-младият жител на улицата, носеща името на Апостола. За утре организаторите на празника планират два лъча с ученици, които ще тръгнат от паметника на Ильо Войвода и от барелефа на Левски на улицата, носеща името му, да се съберат на Ларгото в града, където е паметникът на Апостола, за да участват в общоградските тържества.


Вижте още
Даниела Савеклиева

Даниела Савеклиева: Учебни заведения в Благоевградска област получават европейски средства за ремонти и за спортна инфраструктура

Над 500 млн.лв. европейски средства по управляваната от министерството на регионалното развитие и благоустройството програма „Региони в растеж” имат на разположение общини, министерства и университети в цялата страна за ремонт на учебни заведения. Това каза народният представител от ПП ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела..

публикувано на 21.09.17 в 16:24

Община Благоевград казва # Бъди активен в Европейска седмица на спортна със Спортна панорама 2017

За трета поредна година Община Благоевград се включва в изложението „Избери спорт #Бъди активен“, организирана от Министерството на младежта и спорта „Европейска седмица на спорта“.  Това информират от Пресцентъра на Община Благоевград. „Спортна панорама 2017“ се провежда за 6 поредна година и  ще бъде открита от  9.30 часа на 23 септември на..

публикувано на 21.09.17 в 16:08

Радио Благоевград и служители на „Пътна полиция“ направиха съвместна акция по повод Европейския ден без жертви на пътя

Специализираната акция бе под мотото „Пътувай безопасно с Радио Благоевград“ и се проведе на един от най-натоварените булеварди в Благоевград – „Св. Св Кирил и Методий“. Повод за поредната съвместна акция на медията ни и служителите на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Благоевград, бе Европейския ден без жертви на пътя, който се..

обновено на 21.09.17 в 15:34

30 000 автомобили на денонощие преминават през кръстовището в Драгичево

30 000 автомобили на денонощие преминават през кръстовището в Драгичево, съобщи началникът на сектор Пътна полиция в ОД на МВР Перник гл. инспектор Слави Лазов. 24 000 от колите идват от Перник.  Натовареността през Драгичево е по- голяма дори от тази по автоматистрала Струма, откъдето по данни на АПИ идват средно по около 20 000 коли на..

публикувано на 21.09.17 в 15:26

Перник става част от инициатива на "Грийнпийс България"

Перник става част от инициатива на "Грийнпийс България", която цели да повиши вниманието на хората към бъдещето на производството на енергия посредством артистичната изява, съобщи общинският пресцентър.  На кръговото кръстовище на входа на града откъм София ще бъде изобразено огромно слънце. Арт инсталация ще се реализира с подкрепата на..

публикувано на 21.09.17 в 15:25

Премиерът Борисов представи резултати и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по ОП “Региони в растеж”, в срещата участие взе и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в среща, по време на която бяха  представени постигнатите резултати и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г., информират от Пресцентъра на Община Благоевград. Форумът, който се проведе в Гранитна зала в МС, бе..

публикувано на 21.09.17 в 15:25

Областният обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията-Благоевград отчете дейността си за 2016-та година

Областният управител Бисер Михайлов представи Отчет за дейността на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията за изминалата 2016 година. В него той акцентира върху  анкетното проучване направено от Асоциация „Прозрачност без граници“ -  Индекс на местната система за почтеност, както и  проучването направено от..

публикувано на 21.09.17 в 14:04