Света Марина отбелязаха в село Ракитна Община Симитли

Света Марина
Снимка: архив

По традиция в Ракитна Света Марина се почита от всички миряни, днес точно на празника на светицата, стотици бяха на живописното място.От няколко години жителите и гостите се радват на нов навес с пейки и маси. Организаторът на празника отново беше Георги Апостолов и като всяка друга година не пропусна да благодари на всички присъстващи.


Вижте още

Жителите на пернишкото село Мещица ще се съберат днес на концерт в местния храм

Концертът е посветен на Деня на православната християнска младеж и семейство и ще бъде изнесен от децата от детската градина в селото.  „Концертът ще започне в 17 часа, за да могат да дойдат и тези, които ходят на работа“, сподели енорийският свещеник отец Борис Котев. Репертоарът на детската програма е съобразен с празника, а отец Борис ще..

публикувано на 21.11.17 в 15:43

Кюстендилският окръжен съд със становище по повод правен прецедент

Във връзка с коментари на кмета на Община Кюстендил по повод на постановена присъда на общината в града за неоснователно забогатяване, от Кюстендилския окръжен съд днес уточниха, че търговското дело е образувано по искова молба на съдружници в "Консорциум за инженерингови проекти и строителство" срещу Община Кюстендил, за заплащане на суми,..

публикувано на 21.11.17 в 15:37

Общинският съвет в Перник проведе извънредно заседание

ОбС в Перник даде съгласие за откриването на процедура за възлагане на обществена поръчка за обществения превоз на пътници по утвърдените автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми. Решението бе взето днес на извънредна сесия.  В състава на комисията, която ще оценява офертите ще има по равен брой..

публикувано на 21.11.17 в 15:31

В Банско ще изпълняват иновативни практики в областта на здравеопазването

В Министерството на труда и социалната политика днес кметът на Банско Георги Икономов подписа договор за реализирането на проект "Трансфер на иновации в здравеопазването" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.  Договорът е на стойност от 199 973.89 лева с ДДС и обхваща въвеждане на иновативни практики в областта на здравеопазването в..

публикувано на 21.11.17 в 14:55

Фирмите за бързи кредити да предоставят пълна и акуратна информация преди подписването на договора

Фирмите за кредити задължително трябва да предоставят още преди отпускането на заема пълна и акуратна информация за всички условия и най-вече за сумата, която ще бъде дължима в края на периода. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, по повод по-активното предлагане на тези услуги в навечерието на..

публикувано на 21.11.17 в 14:39

В Пето СУ „Георги Измирлиев“ бе отбелязан Денят на християнското семейство

Училището като част от семейството - това показаха за поредна година най-малките възпитаници на Пето средно училище „ Георги Измирлиев“ в Благоевград.  Родители, учители и деца подредиха празнична трапеза с ритуални ястия и сладкиши, приготвени от всички.  Вратата на всяка класна стая в училището беше украсена за празника с..

публикувано на 21.11.17 в 14:34

90 деца от община Дупница, отпаднали от образователната система, са записани отново в учебни и детски заведения

60 от от общо 90-те от община Дупница, отпаднали от образователната система и записани отново в учебни и детски заведения, са в предучилищна възраст.  Мобилните екипи за обхват са посетили 981 деца, подлежащи на обучение. 663 от тях живеят в чужбина, съобщиха от РУО – Кюстендил.   Сред предприетите мерки са консултиране на родителите и децата,..

публикувано на 21.11.17 в 14:18