Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител Ирена Соколова се срещна със стажантите в Областна администрация-Перник

По време на срещата те обмениха мисли, мнения и споделиха идеи за развитието на образователната система и сътрудничеството между държавните институции и училищата. Администрацията е обучаваща организация в проект на МОН „Студентски практики – Фаза 1”, финансиран от ОП "Наука и образование за интелигентен растеж".

„Като ръководител, за мен е важно да чуя техните впечатления за работата на администрацията и как стажът им е помогнал за развитието на техните способности. Комуникацията и обратната връзка, която ми дадоха, за пореден път доказва, че практическите дейности в работна среда спомагат за личностното развитие и придобиването на реален опит и знания”, заяви Соколова. Младежите споделиха с губернатора, желанието си да продължат да надграждат своите умения и да се развиват в сферата на изучаваната от тях специалност. Областна администрация Перник има сключени договора с три висши училища - УНСС- София, Висше транспортно училище-София и Югозападен университет-Благоевград. Вратите на областта са отворени и за студенти от други университети, желаещи да проведат своите летни стажове в Перник.

Областна администрация-Перник участва и в провеждането на летни студентски стажове в централните, областните и общинските администрации. Те се провеждат централизирано – по инициатива на дирекция "Модернизация на администрацията" в администрацията на Министерския съвет, или децентрализирано – по инициатива на отделна администрация. За всеки стажант се изготвя индивидуален план, съобразен с неговите интереси, желания и свързан с неговата специфичност на обучение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Информационно обслужване" показва софтуера за обработка на данните от вота

Държавната фирма "Информационно обслужване" ще демонстрира днес софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването в парламентарните избори на 27 октомври. На публичното събитие могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие партии, коалиции и инициативни комитети, и представители на медиите. По..

публикувано на 16.10.24 в 09:19

Специализирана полицейска операция в Благоевград

В Благоевград се провежда специализирана полицейска операция по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Резултатите от акцията ще бъдат обявени в 10 часа .

публикувано на 16.10.24 в 08:34

Слънце и по-ниски температури в сряда

Днес времето ще бъде слънчево. Сутринта минималните температури са от 5 до 10 градуса.  По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух...

публикувано на 16.10.24 в 07:08

313 жители на община Дупница ще гласуват за депутати на 27 октомври по настоящ адрес

313 жители на община Дупница ще упражнят правото си на глас на 27 октомври по настоящ адрес. Срокът за подаване на заявления изтече на 12 октомври. Най-много – 65, са избирателите по настоящ адрес в село Джерман. В Дупница те са 45, в село Тополница – 30, в Палатово – 29, в Дяково – 21, Бистрица – 17, Делян – 14, Крайници – 13, Самораново – 13,..

публикувано на 15.10.24 в 15:30

Богата програма за празника на град Дупница

Тридневна програма за празника на Дупница – 19 октомври, подготвя общината.  Събитията започват с изложба на икони "Светлина в духа", посветена на закрилника на Дупница Свети Йоан Рилски. Тя ще бъде представена в изложбена зала "Околийска къща" на 18 октомври (петък) от 17.30ч. Час по-късно в Общинската художествена галерия е представянето на книгата..

публикувано на 15.10.24 в 15:24

Бъдещето на българските читалища обсъждаха в Благоевград

Основните приоритети на всеки един редовен политически кабинет би трябвало да бъдат културата и образованието. Те са основата за цялостното развитие на обществото, във всеки един аспект. Това заяви в Благоевград заместник – министърът на културата, Калин Вельов. Той се включи в дискусионна среща, организирана от Съюза на народните читалища в..

публикувано на 15.10.24 в 14:58

До дни започва ремонтът на Второ основно училище в Благоевград

До дни започва ремонтът на Второ основно училище „Д. Благоев“ обявиха на встъпителна пресконференция в Община Благоевград. С отпуснати над 4 млн. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост ще се  извърши мащабният ремонт на учебното заведение. „Ще бъдат изградени две пристройки към основната сграда на училището, в които ще бъдат..

публикувано на 15.10.24 в 12:45