С поредица от събития в Перник ще бъде отбелязан Международният ден на младежта

В проявите ще се включат представители на младежките организации в града и на Европейската доброволческа служба, както и местни институции, които работят с младите хора. Доброволци от различни европейски държави ще покажат как се правят подаръчни торбички от рециклирана хартия и ще представят две интернационални рецепти за здравословно хранене, които могат да се приготвят и с продукти от българските магазини - естонска свежа салата и италианска плодова салата. Ще има забавни игри и йога демонстрация. „Здрав дух, здраво тяло” е инициативата, с която в Международния ден на младежта се включва Регионалната здравна инспекция. Свои инициативи ще представят още фондация П.У.Л.С., Превантивно- информационният център и Бюрото по труда. Ще бъдат представени дейностите и на сдружение „Обектив” и Младежки информационно-консултантски център, както и информационната кампания на Общинския младежки съвет под наслов "Кои сме ние?". Събитието се финансира от Община Перник и е част от годишния план за младежта.


Вижте още

Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Комисия по безопасност на движението към Община Благоевград набеляза редица мерки за повишаване сигурността на всички участници в движението. По време на свое заседание Комисията взе решение да бъде положена пътна маркировка на пътя от Благоевград към летовище „Бодрост“. Ще бъдат поставени антипаркинг тела на пътния възел между бул. „Пейо..

публикувано на 19.01.18 в 16:35

За улеснение на домакинствата Югозападното държавно предприятие разкри 8 централни склада за дърва

Осем централни склада за продажба на дърва за огрев вече функционират на територията на Югозападното държавно предприятие. Складовете са разположени на достъпни места в районите на Елин Пелин, Брезник, Витошко-Студена, Гоце Делчев, Дупница, Осогово, Разлог и Самоков. В тях горските стопанства ще поддържат постоянен резерв, за да могат да..

публикувано на 19.01.18 в 16:12

Обявиха обществена поръчва в Дупница за подмяна на канализацията на четири улици

Обществена поръчка за близо 1 милион лева обяви община Дупница за подмяна на канализация в участъци от 4 улици. Включени са улиците “Венелин”, “Георги Икономов” “Бузлуджа” и “Велико Търново”. Срокът за приключване на дейностите е 3 месеца. Финансирането е осигурено от ПУДООС.  Конкурс за избор на изпълнител ще се проведе на 16 януари. Вече е..

публикувано на 19.01.18 в 15:00

7,1% е била безработицата в Дупница към края на 2017г.

Общо за района на Дупница регистрираните безработни са 2 411. С най-висок процент – 11, е община Бобошево.  В миньорската община Бобов дол безработни са малко над 10%, а в курортната Сапарева баня – 9,4. Близо 10% са без работа в Рила, в Кочериново – 7,2%.  Все още се приемат заявки от работодатели по схемата за Младежка заетост, съобщиха от..

публикувано на 19.01.18 в 14:48

Горя помещение в центъра на Кюстендил

Горя помещението за преобличане и хранене на бебета, изградено в центъра на Кюстендил.  За инцидента днес, малко след обяд, на спешния телефон "112" съобщили ученици, прибиращи се от училище.  Помещението за преобличане и хранене на бебета беше изградено и оборудвано в близост до централния площад "Велбъжд". За поддръжката му се грижи..

публикувано на 19.01.18 в 14:26

Амелия Гешева: Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва” и за Перник и за България е кауза

На проведената в Министерството на културата пресконференция, предшестваща 27-мото издание на феставала, тя подчерта, че фестивалът в Перник е част от програмата на българското председателство и едно от събития, с които отбелязваме Европейската година на културното наследство.  Зам.-министърът нарече фестивалът мисия, чиято цел е да съхрани..

публикувано на 19.01.18 в 13:22

Картини на живописеца Димитър Стоименов /1931 – 1979 г./ показва галерията в Кюстендил

 Изложбата беше открита снощи.  Дълго време обмисляхме тази изложба, защото се стремим по време на връчването на наградите на името на Майстора в художествената галерия да бъдат експонирани произведения на автори от кюстендилската изобразителна школа, каза директорът на галерията Валентин Господинов.      Художникът е роден в Кюстендил. Той..

публикувано на 19.01.18 в 13:02