Министерският съвет разреши допълнителен прием в три медицински специалности в ЮЗУ „Неофит Рилски"

Поради големия интерес към медицинските специалности и по искане на ръководството на Югозападния университет „Неофит Рилски“, Министерският съвет одобри допълнително 80 места за субсидирано от държавата обучение за специалностите „Акушерка“, „Медицинска сестра“ и „Кинезитерапия“.За академичната 2017/2018 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъдат приети допълнително 12 студенти в специалност „Акушерка“, 30 студенти в специалност „Медицинска сестра“ и 38 студенти в специалност „Кинезитерапия“. Допълнителният прием ще създаде възможности за подготовка на висококвалифицирани медицински кадри за системата на здравеопазването и ще намали недостига им в съответните региони на страната.Кандидатите ще полагат изпит по биология на 19.09.2017 г. (вторник) от 13:00 часа в зала 207, Учебен корпус №1 на университета.Кандидат-студентите подават своите документи от 14.09.2017 г. (четвъртък) в Учебен корпус №1, зала 1102А. Продължава приемът на документи и за единични незаети места в отделни специалности.


Вижте още

С изненади и усмивки започна „Часът на приказния разказвач“ в Благоевград

 „Новите дрехи на царя“ бе първата приказка от най- обичаната инициатива в Коледен фестивал 2017 на Община Благоевград- „Часът на приказния разказвач“. Началото на поредицата от приказни вечери постави заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова. „Скъпи родители, скъпи деца, за мен е чест за..

публикувано на 11.12.17 в 19:15

Министър Димов: Концесията за ски зона Банско трябва да отговаря на действащото законодателство

"Концесията за "Ски-зона Банско", която е от 2001 г., трябва да бъде приведена в съответствие със сега действащото законодателство". Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов след кръгла маса в МОСВ, на която бяха обсъдени проектите на решения на Министерски съвет за промяна на плана за управление на Национален парк „Пирин” и за даване..

публикувано на 11.12.17 в 19:14

И Дядо Коледа слуша Радио Благоевград

Дядо Коледа е „един от редовните слушатели на Радио Благоевград още от неговото създаване“, това сподели лично белобрадия старец, по време на откриване на Работилницата на Дядо Коледа в Градската художествена галерия в Благоевград. Събитието съвпадна с 44-тия рожден ден на нашата медия. От днес до 22 декември, Градската художествена галерия..

публикувано на 11.12.17 в 16:53

За двадесет и пети пореден път в Сандански ще се проведе Празник на младото червено вино

На 30.12.2017 г. от 12:00 ч. на площад „България” за двадесет и пети пореден път в Сандански ще се проведе Празник на младото червено вино. По традиция община Сандански организира конкурс за най-добро младо вино.  В конкурса могат да вземат участие всички винопроизводители от региона. Те трябва да представят 1, 5 л. вино с информация за сорта,..

публикувано на 11.12.17 в 16:44

БСП Благоевград обвини в масово и грубо кадруване ръководството на РУО Благоевград

Народни представители от БСП и членове на Изпълнителното бюро на Областния съвет на партията изразиха на пресконференция днес категоричното си неодобрение по отношение работата на РУО Благоевград.  „Има цели държавни учреждения, в които работят само активисти и симпатизанти на ПП ГЕРБ“ -  каза Валери Сарандев, областен председател на БСП. Като..

публикувано на 11.12.17 в 15:11

Заседание на Областния съвет за развитие на област Кюстендил

По време на заседанието членовете на Областния съвет за развитие се запознаха с изготвената Областна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в област Кюстендил (2018 – 2019). Тя се подготвя на базата на Общинските стратегии за личностно развитие на децата и учениците, които се приемат от Общински съвет за период от..

публикувано на 11.12.17 в 14:51