Министерският съвет разреши допълнителен прием в три медицински специалности в ЮЗУ „Неофит Рилски"

Поради големия интерес към медицинските специалности и по искане на ръководството на Югозападния университет „Неофит Рилски“, Министерският съвет одобри допълнително 80 места за субсидирано от държавата обучение за специалностите „Акушерка“, „Медицинска сестра“ и „Кинезитерапия“.За академичната 2017/2018 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъдат приети допълнително 12 студенти в специалност „Акушерка“, 30 студенти в специалност „Медицинска сестра“ и 38 студенти в специалност „Кинезитерапия“. Допълнителният прием ще създаде възможности за подготовка на висококвалифицирани медицински кадри за системата на здравеопазването и ще намали недостига им в съответните региони на страната.Кандидатите ще полагат изпит по биология на 19.09.2017 г. (вторник) от 13:00 часа в зала 207, Учебен корпус №1 на университета.Кандидат-студентите подават своите документи от 14.09.2017 г. (четвъртък) в Учебен корпус №1, зала 1102А. Продължава приемът на документи и за единични незаети места в отделни специалности.


Вижте още

Бeздомните кучета на Благоевград

Бездомни кучета са "окупирали" Бачиново - за това сигнализират слушатели, които редовно се разхождат из красивия парк.  "Не че се агресивни, просто там не им е мястото"  - коментират слушателите ни, които влизат в ролята на фото-репортери. 

публикувано на 18.06.18 в 20:15
Бисер Михайлов

Първа задача за новия общински председател на ГЕРБ-Благоевград - посещения и срещи с кварталните ръководства

Приемам с много голяма отговорност решението на изпълнителната комисия , каза за Радио Благоевград новият общински председател на ГЕРБ – Благоевград - областният управител Бисер Михайлов. Той обясни, че познава структурата на ГЕРБ изключително добре, тъй като политическата му кариера е стартирала като учредител на ПП ГЕРБ и поетапно е..

публикувано на 18.06.18 в 18:40

Цветан Цветанов в Разлог: Правителството на Бойко Борисов се е доказало като надежден партньор на международната сцена

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов проведе среща с общинското ръководство на ГЕРБ-Разлог и с кмета на града Красимир Герчев. „ Обстановката днес в България е много по-добра, отколкото беше през 2014 г. след управлението на БСП. Сега можем да се похвалим и с успешно приключване на..

публикувано на 18.06.18 в 16:53

Цветан Цветанов в Банско: Темата за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред

Темата за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща в Банско с кмета Георги Икономов и новото общинско ръководство на ГЕРБ. На събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела..

публикувано на 18.06.18 в 16:48

Уникален концерт на Андре Рийо в София

Концертът на Андре Рийо  в София бе не просто концерт, а истинска вълшебна приказка, в която имаше много музика, красота, емоции, усмивки.  Изключително харизматичен е холандският виртуоз на цигулката, който е човек от друго измерение! Заради модерния прочит на класическата музика, успява навред по света да вълнува хора от различни поколения. Така беше и..

публикувано на 18.06.18 в 16:40

11 участници в конкурса "Зелено, цветно, чисто" получават награди, вижте имената им

За трета поредна година Радио Благоевград в партньорство с Община Благоевград организираха  конкурс за цветни градини, дворове, междублокови пространства и фасади, които се поддържат от самите граждани.  Мнозина слушатели изпратиха до медията ни снимки на красиви зелени, цветни и чисти пространства, които поддържат с много труд и любов. За екипа ни бе..

публикувано на 18.06.18 в 16:22

158 пътни произшествия в Кюстендилско от началото на годината

  Пътните произшествия в Кюстендилско от началото на годината са 158, от които 14 са тежи. Загинали са двама души, а ранените са 14.  Статистиката сочи, че при 93 процента от всички произшествия, най-вероятната причина е нарушение на водача.   Най-честото нарушение е "несъобразена скорост", следвано от "отнемане на предимство" и..

публикувано на 18.06.18 в 15:38