С научна конференция отбелязват 30 години обучение по химия в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

  От 19 до 21 октомври 2017 г. в Университетския център „Бачиново“ ще се проведе научна конференция с международно участие. Официалното откриване на форума ще бъде на 19 октомври (вторник) от 16:00 часа.Научното събитие е по повод 30 години обучение по химия в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Основните тематични направления ще бъдат: неорганична химия, органична химия, аналитична химия, физикохимия, медицинска химия и методика на обучението по химия.Сред лекторите са проф. д-р Виктор Козмин (Институт по химия към Националната академия на науките, Украйна), д-р Андреас Тсакос (Университет на Йоанина, Гърция), д-р Тома Гласнов (Университет „Карл-Франц“, Грац, Австрия), д-р Емилия Василева (Международна агенция по атомна енергия, Монако).Докладите, представени на конференцията ще бъдат публикувани в списание „Химия“ (SJR = 0.190).


Вижте още

Откраднати са вещи от Роженския манастир

 Има задържани за опита за грабеж снощи в Роженския манастир. Издирват се още две лица.  Освен лични вещи на архимандрит Теофил има откраднати и църковни вещи, съобщи  главен главен комисар Христо Терзийски,  но не обясни какви, за да не се пречи на разследването. Сигналът е подаден в 20.47 часа от игумена на Хаджидимовския манастир Теофил,..

публикувано на 19.09.18 в 18:30

Въвеждат временна организация на движението в участък по ул. „14-ти полк“ в Благоевград

 За часове ще бъде спряно движението на МПС в лявото платно на ул. „14-ти полк“, в участъка от кръговото кръстовище срещу сградата на ЗМК до кръстовището с ул. „Борис Ангелушев“. Временната организация на движението ще бъде в сила утре, 20.09.2018 г., от 10:00 до 13:00 часа.  Движението на МПС ще се осъществява по обходен маршрут, а именно по  ул...

публикувано на 19.09.18 в 17:05

Районна прокуратура – Благоевград задържа мъж за изнасилване и блудствени действия

Днес, 19.09.2018 г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, за срок до 72 часа е бил задържан П.Я. по обвинение за извършени от него тежки престъпления против личността – съвкупление чрез употреба на сила и блудство (по чл. 152, ал. 1, т. 2, пр. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 150, ал. 1, пр. 1, вр чл. 26, ал. 1 от..

публикувано на 19.09.18 в 16:32

Ученическият конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ ще бъде през ноември

Дирекция „Национален парк „Рила“, в партньорство с Националния дворец на децата, РУО – Благоевград, община Благоевград и ЦПЛР (Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград), организират Национален ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. Конкурсът се провежда за десета поредна година – пет бе с..

публикувано на 19.09.18 в 15:33

Има задържани лица за опита за грабеж в Роженския манастир

Има задържани лица за опита за грабеж снощи в Роженския манастир. „Няма да конкретизирам бройката, но вече има задържани лица, чиято съпричастност към снощното деяние се проверява и работата по случая продължава“ . Това съобщи за Радио Благоевград - старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД МВР-Благоевград.  По случая с изготвяне на..

публикувано на 19.09.18 в 14:58

Кметът на Банско бе на работно посещение в Андора

Кметът на община Банско и съветникът към министерството на туризма – Малин Бистрин, бяха на работно посещение в една от най-малките и най-високо разположени държави в Европа – Андора. В рамките на работната им програма, те се срещнаха с министъра на туризма на красивата миниатюрна държава, г-н Франческ Камп, както и с генералния..

публикувано на 19.09.18 в 13:37

Ретро фото-сесия с костюми и реквизит от музея - част от атракциите на предстоящата среща на горноджумайските родове

На 27 септември 2018г. (четвъртък) ще се проведе традиционната среща на стари горноджумайски родове и бежански групи на българи от Македония, която ще премине под мотото "Горна Джумая - градски пейзажи". Организатори са: Регионалният исторически музей - Благоевград, Народно читалище "Никола Вапцаров-1866", Община Благоевград и в партньорство с Радио..

публикувано на 19.09.18 в 13:33